Nic na ten obecny problem nie poradzicie. Prawie w każdej marce z nowoczesnymi silnikami zdarzają się podobne przypadki. Pracowałem trochę lat w Niemieckiej marce premium i to też były przypadki dolewki paliwa do oleju i to w silnikach V8 uturbionych. 12 lat pracy w marce Renault też mi znane są takie przypadki..
Problem szczególnie będzie odczuwalny, bo norma emisji spalin wymaga teraz filtra PPF w prawie każdej nowej benzynie... Nie wspominając tu o dieslach z DPF... gdzie to jest na porządku dzienny.
Naprawdę nie ma się co stresować Panowie, bo raczej nie będzie na to rozwiązania technicznego. Jeździjcie bez obaw swoimi autami, bo jak do tej pory nie było przypadku uszkodzenia silnika, a umówmy się jeździ tego sporo po naszych i nie tylko krajowych drogach to trzeba spać spokojnie. Tyle w temacie ode mnie.
Ale nam się specjalista trafił. Napisz jeszcze co tam w BMW, Oplu, Fiacie i u pozostałych producentów słychać.
Kiedyś Challenger się rozpadł zaraz po starcie. Rocznie kilka samolotów spada… czego wy wymagacie od takiej Toyoty.
Nie ma to jak napisać cyt. … Czytałem całość....Nie napisałem że o tym nic nie wiem, napisałem tylko ze u nas w serwisie nikt nie zgłaszał takiego problemu, czy to w marce Toyota czy Lexus. Nie było po prostu żadnej zgłoszonej usterki na gwarancji itp….
Po czym na drugi dzień wkleić odpowiedź TMP, która jest klika stron wcześniej…
I poerdo…, że problem jest ale go nie ma, bo inni też mają ten sam problem.
Tak Panowie, tacy specjaliści serwisują nasze auta

.