Autor Wątek: Zapasowy kluczyk  (Przeczytany 4630 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kadamus

• Toyot Leżący
  • *
Zapasowy kluczyk
« dnia: 04 Stycznia 2021, 17:34:53 »
Witam.
Gdy jakieś pół roku temu zakupiłem Verso to od poprzedniego sprzedawcy otrzymałem dwa klucze do autka - jeden taki z otwieranym grotem i przyciskami do otwierania i zamykania oraz drugi jako sam grot z plastikową obudową, nierozbieralny z logo Toyota bez żadnych napisów, numerów itp. - mniej więcej coś takiego, tylko grot trochę inaczej wygląda: https://poranny.pl/ul-waszyngtona-24-znaleziono-kluczyk-z-pilotem-do-toyoty/ga/4941659/zd/7785435
Do tej pory używałem wyłącznie tego pierwszego natomiast jako, ze małżonka ostatnio przez przypadek go zabrała chciałem użyć tego drugiego zapasowego i ... auto otworzyłam i zaczął piszczeć alarm ale mimo tego po włożeniu klucza do stacyjki samochód odpalił i można nim był jechać - chociaż alarm wciąć piszczał. Chcąc nie chcąc zmuszony byłem samochód odstawić posiłkując się rowerkiem. Dlaczego zadziałał alarm? Może ten zapasowy klucz dostałem jakiś lipny? Jak wygląda zapasowy klucz u kolegów?
Pozdrawiam.

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
Odp: Zapasowy kluczyk
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Stycznia 2021, 19:21:13 »
Ten klucz otwiera samochód, rozbraja alarm i odpala samochód:

Ten klucz jedynie otwiera i odpala samochód:

żeby zdezaktywować alarm musisz mieć do niego pilota od alarmu np.:

Pilota albo nie masz (nie dał poprzedni właściciel) , albo zgubiłeś
« Ostatnia zmiana: 04 Stycznia 2021, 19:24:02 wysłana przez bazi »

Offline kadamus

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Stycznia 2021, 19:31:48 »
Na 100% dostałem jedynie dwa pierwsze klucze - pilota nie otrzymałem. Jest możliwość żeby zorganizować taki pilot który będzie w stanie zdezaktywować alarm?

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Stycznia 2021, 19:42:46 »
Jak jest możliwość to skontaktuj się z poprzednim właścicielem i zapytaj czy mu pilot nie został.
Jak kluczyki kopiują to i pilota zrobią. Ewentualnie dorobić drugi składany kluczyk.

Offline Panromek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Stycznia 2021, 12:42:34 »
Witam.
Miałem to samo.
Niestey tylko kluczyk z pilotem rozłącza alarm.
Ja dorobiłem sobie drugi kluczyk z pilotem, a kostke do immbilaizera wyciągnięto mi z tego bez pilota. potem pan dorabiający kluczyk zakodował go w samochodzie i teraz mam dwa kluczyki z przyciskami rozłączające alarm. Koszt dorobienia kluczyka (pod warukiem wyjęcia kosti ze starego kluczyka - trzeba go było rozcinać) to ok.300zł

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl