Autor Wątek: RAV4 (2019/2020) zdalne odpalanie silnika z kluczyka  (Przeczytany 11016 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: RAV4 (2019/2020) zdalne odpalanie silnika z kluczyka
« Odpowiedź #15 dnia: 08 Lutego 2021, 15:35:14 »
Jeśli chodzi o udogodnienia, to już mój poprzedni tucson bił na głowę moją nową ravkę. Ale ravka to jednak lepsze auto, niestety głośniejsze.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Krzys

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Lutego 2021, 22:06:06 »
Jeśli chodzi o udogodnienia, to już mój poprzedni tucson bił na głowę moją nową ravkę. Ale ravka to jednak lepsze auto, niestety głośniejsze.
Krisman, ale tak serio, w czym lepsze? Ja się cały czas zastanawiam, jakie ma przewagi w stosunku do Quashqai i patrząc na różnice w cenie to trochę się czuję rozczarowany. Bo tempomat adaptacyjny, przycisk hold i 25 procent większy bagażnik jest jednak droższy o jakieś 30  tys (a przy tym jest głośniej i głośniki gorsze) No dobra, jeszcze z tyłu jest więcej miejsca, ale dzieciak na 140 cm i mu to różnicy nie robi :-) . Mam benzynę fwd.

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Lutego 2021, 22:21:43 »
bez sensu porównanie ceny z Qashqaiem - nissan to niższa klasa (C czy tam crossover czy tam small suv) i samochody niższej klasy są co do zasady tańsze niż modele porównywalnych marek, ale wyższej klasy (rav4 to niby D, mid size suv), bo płaci się właśnie głownie za przestrzeń... to tak jakby pisać, że w sumie po co dopłacać do insigni, bo corsa jest tańsza a tylko mniejsza...

a taki inny dziwny życiowy przykład - raz byłem na przeglądzie w ASO z hondą i był tam gość, który narzekał, że civic to w sumie mniejszy jest, gorzej wykończony i ma gorsze wyposażenie niż... volvo s60 3 gen, które właśnie wchodziło... gość z hondy zachował stoicki spokój, a ja bym mu parsknął śmiechem, bo za cenę volvo to można było 2 takie civici kupić...

Offline Krzys

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Lutego 2021, 22:29:47 »
bez sensu porównanie ceny z Qashqaiem - nissan to niższa klasa
Być może po prostu kupiłem niewłaściwy samochód. Takie moje zdanie ;-) Przy czym, rozumiem, że "klasa" odnosi się do wielkości? Bo połowa wątków na pierwszej stronie jest o tym, co należy wymienić, albo co rozczarowało użytkowników....

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #19 dnia: 19 Lutego 2021, 22:30:39 »
ale tak serio, w czym lepsze? Ja się cały czas zastanawiam, jakie ma przewagi w stosunku do Quashqai
Tak się składa że od czerwca 2020 mamy nowego QQ J11 i to niestety już "franca" całą gębą. Klima na 16*C ...grzeje że ukrop...TTTM
Zawieszenie głośne jak cholera na dołach czy dziurach, wygłuszenie nie istnieje...TTTM
Światła automatyczne to koszmar w działaniu, włączają się i wyłączają w najmniej spodziewanych momentach...TTTM
Jakość materiałów i wykończenia...gorsza.
Radio...dramat ale ma te wszystkie kamery360 i AA I CP no i dach panorama bez możliwości otwarcia.
Dzięki Bogu serwis w Szczecinie znam od...1999 roku, kiedy to kupiłem u nich pierwszego nissana z czterech i chłopaki są super.
« Ostatnia zmiana: 19 Lutego 2021, 22:33:10 wysłana przez Krisman »

Offline Krzys

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Lutego 2021, 22:33:43 »
Ok, rozumiem. Ja kupiłem w 2014, był całkiem ok. Po 5 latach zrobiłem sobie upgrade do RAV4 :-)

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Lutego 2021, 22:38:00 »
bez sensu porównanie ceny z Qashqaiem - nissan to niższa klasa
Być może po prostu kupiłem niewłaściwy samochód. Takie moje zdanie ;-) Przy czym, rozumiem, że "klasa" odnosi się do wielkości? Bo połowa wątków na pierwszej stronie jest o tym, co należy wymienić, albo co rozczarowało użytkowników....

nie przejmuj się - znam kilka osób posiadających rav4 i nikomu nie przyszło do głowy robić takich zmian jak tu na forum; powiedzmy, że tu są "wybredni" użytkownicy; ja sam wymieniłem tylko żarówkę w bagażniku i teraz wszystko jest ok; nie mam potrzeby robienia 99% modyfikacji, które ludzie tu na forum opisują... ba, nawet bez patrzenia mogę otworzyć w nocy drzwi pasażerom :D

Offline Krzys

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 19 Lutego 2021, 22:42:22 »
Zgadzam się  :cheesy: jedyna modyfikacja, którą bym zrobił, to jakieś podświetlenie uchwytu do otwierania korkach wlewu paliwa. Alena szczęście w nocy na stacjach jest oświetlenie....

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #23 dnia: 19 Lutego 2021, 22:55:49 »
Zgadzam się  :cheesy: jedyna modyfikacja, którą bym zrobił, to jakieś podświetlenie uchwytu do otwierania korkach wlewu paliwa. Alena szczęście w nocy na stacjach jest oświetlenie....
W hybrydach on jest podświetlony  :cool: I znowu...jaki miał cel Japoniec by w benzynie zastosować cięgno jakie było 30 lat temu  :thumbdown:

Offline Krzys

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 19 Lutego 2021, 23:05:33 »
No właśnie. Niby robiłem jazdę próbną, niby oglądałem wszystko, a zawsze czegoś się nie zauwazy

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl