Autor Wątek: RAV4 V, Skyview a fotel pasażera  (Przeczytany 2399 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline iazz

• Toyot Pełzający
  • **
RAV4 V, Skyview a fotel pasażera
« dnia: 05 Stycznia 2021, 16:24:22 »
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów (przy okazji pozdrawiam noworocznie),

Śledzę już tematy związane z RAV4 od jakiegoś czasu, właściwie od kiedy złożyłem zamówienie na nowe auto.

No i tak szperając tu i tam, trafiłem na spostrzeżenie pewnego recenzenta na YT, że przez to, że fotel pasażera nie ma regulacji na wysokość siedziska, przy opcji moonroof/skyview, jest z tej strony troszkę ciasno nad głową.

Żeby nie było, że kupiłem kota w worku, przed zamówieniem poprosiłem o przymiarkę do modelu z tą opcją.  Tyle, że nie przymierzyłem się do fotela pasażera, tylko do strony kierowcy. :/  Już akurat u dilera nie mają takiego modelu na placu, więc mogłem tylko próbować coś wywnioskować na podstawie modelu bez skyview.  Między wysokością fotela pasażera a maksymalną wysokością fotela kierowcy jest być może 2-3 cm różnicy (kierowca wyżej).  Kiedy przymierzałem się do skyview, to dla próby ustawiłem wtedy wysokość na maksa i faktycznie dotykałem głową podsufitki.  Mam więc nadzieję, że jak będę czasami siadał jako pasażer, to jednak nie będzie źle.

Zadaję więc pytanie na forum: czy ktoś z was jest w miarę wysoki (ja mam 187cm), ma skyview i żałuje tego wyboru?

Chyba póki auto nie odebrane/zapłacone, jest czas się wycofać w razie czego. =)

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
Odp: RAV4 V, Skyview a fotel pasażera
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Stycznia 2021, 16:47:08 »
187 ... ooo panie
ja mam 172 i zazwyczaj prowadze, wiec dla mnie git żona 160 - wiec na 'pasażeru' jest dla niej spoko.
..bylem teraz w garażu i na pasażeru nad głowä mam ok 8-9cm luzu + wogole zle mi sie wsiada od pasażera bo trzeba sie zginać

hmm no to najwyzej odsuniesz osłone od skyview i głowa lekko w lewo

to jest wlasnie dziwne,ze nie ma w Selection regulacji

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Hrabia82

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Stycznia 2021, 19:41:59 »
Jak wziąłem na testy wersję z dachem szklanym to trochę pojeździłem jako szofer ale i jako pasażer z boku żeby zobaczyć jak jest. Szczerze mając 182cm miałem nad głową sporo miejsca. I przez to że Ravka jest dość kanciasta to nad głową jest super.

Chwilowo jeżdżę xc60 z 2012 i tu jest znacznie gorzej nawet jako kierowca siedzę tuż pod sufitem.

Ps właśnie czekam na swoją Executive jeszcze że 2 tygodnie. Ale ja ostatecznie się nie zdecydowałem na szklany dach.

Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Stycznia 2021, 20:25:19 »
Witaj
Ja mam 176cm i siedzę obok kierowcy bez problemu. Myślę, że Ty też go nie będziesz miał.
Mam executive z szyber sky  :good:
Naprawdę jest sporo miejsca :good:

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Stycznia 2021, 00:24:07 »
184 cm , testowa, w jedną stronę pasażer, w drugą kierowca. Nawet nie zwróciłem na to uwagi...więc chyba było spoko.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl