Autor Wątek: Wymiana tylnej lampy w Corolla IX E12 2003 1.4 benzyna 3D  (Przeczytany 2393 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tomashu_007

• Prawie Toyot
Wymiana tylnej lampy w Corolla IX E12 2003 1.4 benzyna 3D
« dnia: 08 Stycznia 2021, 14:01:58 »
Cześć,

Niestety, nie udało mi się znaleźć bliźniaczego wątku.

Muszę wymienić tylną lewą lampę (cały moduł) w aucie. Znalazłem kilka takich lamp na Allegro, ale wszystkie mają wzmiankę o "braku mocowania" - co to oznacza?
Przykładowy link: https://allegro.pl/oferta/depo-lampa-tylna-le-toyota-corolla-e12-9792881567

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
Odp: Wymiana tylnej lampy w Corolla IX E12 2003 1.4 benzyna 3D
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Stycznia 2021, 19:47:27 »
Cześć,

Niestety, nie udało mi się znaleźć bliźniaczego wątku.

Muszę wymienić tylną lewą lampę (cały moduł) w aucie. Znalazłem kilka takich lamp na Allegro, ale wszystkie mają wzmiankę o "braku mocowania" - co to oznacza?
Przykładowy link: https://allegro.pl/oferta/depo-lampa-tylna-le-toyota-corolla-e12-9792881567

Nie kupuj tego Gówna DEPO.  Kup oryginał KOITO.. Brak mocowania to zapewne brak nakrętek na szpilki bo samo mocowanie jest zespolone z reflektorem chyba ze tak jest inaczej to rozwiązane w co ni wierzę....
Masz tu link go ogłoszenia. Jak to oryginały koito i są szczelne to ja bym brał. Zmień tylko taśmę uszczelniającą na butylową bo często po demontażu i ponownm montażu oryginalne uszczelnienie przepuszcza ..

https://sprzedajemy.pl/lampa-tyl-toyota-corolla-e12-lewa-prawa-uwieliny-2-6bea9f-nr63180261

Jak coś potrzebujesz z części daj znać na pewno pomogę:)

Pozdrawiam

Offline Tomashu_007

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Stycznia 2021, 20:02:10 »
Dzięki za odpowiedź!

Znalazłem na AlleDrogo lampę używaną Koito - niby opisane jest, że wersja europejska, ale na kloszu jest 'ENGLAND'. Czy to ma znaczenie?
I kolejna sprawa, często podawane jest dokładne auto z jakiego pochodzi lampa. Czy wersja benzyna a diesel ma wpływ na to jaka jest lampa (wnioskuję, że nie  :laugh:, ale wolę zapytać :o )?

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Stycznia 2021, 20:16:26 »
Dzięki za odpowiedź!

Znalazłem na AlleDrogo lampę używaną Koito - niby opisane jest, że wersja europejska, ale na kloszu jest 'ENGLAND'. Czy to ma znaczenie?
I kolejna sprawa, często podawane jest dokładne auto z jakiego pochodzi lampa. Czy wersja benzyna a diesel ma wpływ na to jaka jest lampa (wnioskuję, że nie  :laugh:, ale wolę zapytać :o )?

Nie ma znaczenia czy diesel czy benzyna. różnica jest przedlift-polift oraz Anglik <kiera po prawej stronie> gdzie światło przeciwmgielne jest wbudowane w prawy reflektor a w lewym jest atrapa. W europejczyku przeciwmgielne masz w lewej lampie w prawym jest atrapa.
KOITIO raczej japońska firma ale w corollach jest napis made in England.. To samo co z DENSO made in EU:)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl