Autor Wątek: Jak myślicie warto kupić Ravkęc po takim zdarzeniu??  (Przeczytany 4694 razy)

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
Odp: Jak myślicie warto kupić Ravkęc po takim zdarzeniu??
« Odpowiedź #15 dnia: 10 Stycznia 2021, 14:13:31 »
Cytuj (zaznaczone)
30.06.2016
Dodatkowe badanie techniczne
Rodzaj badania dodatkowego: Uczestniczył w wypadku lub narusza wym. ochr. środowiska

Na bank mocno walnięte było. Co innego "kolizja"

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #16 dnia: 10 Stycznia 2021, 14:25:53 »
Wystarczy, że np. Strzeliła poduszka, pasy itp. I badanie mus I mieć . Zresztą nawet stłuczona lampa, policja zatrzymuje dowód i musisz do SKP.
Tak czy inaczej ja bym szukał perełki a nie "okazji"
To nie 5 tyś tylko kawał grosza.

Wysłane z mojego j23 przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Stycznia 2021, 14:48:40 »
Warto
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline shalalos

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Stycznia 2021, 17:09:57 »
Pytanie zasadnicze co się stało - bo na zdjęciach widać, że już była czyszczona i pewnie robiona - w szczególności drzwi pasażera (dolny plastik jeden już jest nowy)

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #19 dnia: 10 Stycznia 2021, 17:52:06 »
 Odpuszczam to auto, można zamknąć temat.
RAV4 2.5 hybrid

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #20 dnia: 10 Stycznia 2021, 20:16:34 »
Miałem już nic nie pisać u Darusia antyhybrydowego ale...

Panowie co Wy wymyślacie za teorie spiskowe tego auta. Zwykła szkoda naprawiona pewnie z OC albo AC więc nikt nie robił nic po cichu i po taniości. Dowód rejestracyjny pewnie zabrany przez policje co tez jest normą i nie potrzeba wielkich uszkodzeń ani teorii co już jest szkodą a co zadrapaniem. Dwóch właścicieli tylko przecież jak kupimy demo to też jesteśmy drugim właścicielem, a jak kupimy na swoją firmę (odliczenia vat/pit) i sami sobie odsprzedamy to też już jesteśmy drugim właścicielem.... a Jak spółka z o.o. kupi demo w leasingu a potem po 2latach właściciel sobie odkupi auto to będzie trzeci właściciel.
A jak najprościej na świecie kupie sobie auto i po roku zachoruje to mam go nie sprzedać bo śledczy potem wysnują bardzo skomplikowane wnioski...  :shock:

Dla mnie to jakaś parodia... dealer sprzedaje auto z fakturą (brak pcc+ ewentualna możliwość roszczeń), uczciwie pokazuje szkody świadczące o bardzo małych uszkodzeniach a tu wraz źle... pewnie lepszy byłby Miras handlarz z Gubina ze swoją "tajemniczą" okazyjną ofertą...  :thumbdown:

p.s.

Jestem ciekaw ile osób było dłużej niż 5min na blacharni naprawiającej dla ASO auta?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #21 dnia: 10 Stycznia 2021, 21:23:07 »
Święte słowa
Mimo to, kasa wysoka jak za 5 letnie auto jednak po szkodzie, warto szukać dalej.

« Ostatnia zmiana: 10 Stycznia 2021, 21:25:33 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 10 Stycznia 2021, 22:38:12 »
Auto fajne, szkoda to popierdułka od dilera.....moim zdaniem można śmiało kupować, a cena.....zawsze coś dobrego kosztuje. Gdyby była spawana z dwóch to wtedy by ja za pół ceny sprzedali. Wystarczy że każdy z nas jak będzie swoją RAV4 za powiedzmy 5 lat sprzedawał, nie bitą, garażowania i z historia serwisową z ASO to też za darmo jej nie odda. A dodatkowo trzeba wziąć poprawkę ze RAV4 przez ostatni rok znacząco podrożała ok +11k PLN.

« Ostatnia zmiana: 10 Stycznia 2021, 22:40:26 wysłana przez Skonek1976 »

Offline jedrass

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 13 Stycznia 2021, 10:26:52 »
Jeśli planujesz korzystać z auta dłużej, to bierz.
Masz w miarę sprawdzone auto i możliwość dochodzenia swego jak niedajbosz coś jeszcze Ci wyjdzie.
Zakup od prywatnych to loteria z naciskiem na przygodę. A już szczególnie jeśli dopiero co sprowadzony od "Hildy co tylko do kościoła jeździła" ;-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl