Autor Wątek: Pokrowce na siedzenia do nowej rav 4  (Przeczytany 2746 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline borsuczy

• Początkujący
Pokrowce na siedzenia do nowej rav 4
« dnia: 09 Stycznia 2021, 19:38:40 »
Dzień dobry! Mam do Państwa zapytanie. Właśnie oczekuję na ravkę (hybryda, comfort+active 4x4) i dlatego przygotowuję się do pozbycia mojej insigni. Lata wożenia dzieci i psa uczyniły sporo spustoszenia w środku :) , dlatego zastanawiam się,żeby od razu nabyć pokrowce na siedzenia do ravki. Na alegro jest tego dość dużo. Ktoś z Państwa zakupił takowe i może polecić? Dzięki wielkie. Pozdrawiam !!

Offline tilf

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Pokrowce na siedzenia do nowej rav 4
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Stycznia 2021, 21:45:10 »
Na forum Corolli TNGA jest sporo namiarów na firmy które szyją pokrowce na miarę.
Lepiej kupić pokrowiec uszyty z tego co chcesz i na konkretny kształt niż uniwersalny shit z allegro.
Tu masz przykładowy link https://pokrowcecardo.pl/pokrowce/opisy/toyotarav45.php
"Nie dyskutuj z debilem! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem."

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Stycznia 2021, 23:57:33 »
ja bym kupił matę samochodową dla psa a dzieci - raczej nie nabrudzą tak, że dostępne środki sobie z tym nie poradzą... w poprzednim samochodzie miałem skórę połączoną z alacantarą i jak sprzedawałem to siedzenia wyglądały jak z salonu (mimo dwójki dzieci); teraz w rav4 mam skórę, więc powinno być jeszcze łatwiej, ale jakbym nie miał skóry to też nie inwestowałbym w pokrowce - jak byłem mały to rodzice mieli samochód z pokrowcami; nigdy nie jeździłem tam na oryginalnej tapicerce, a po sprzedaży nowy właściciel miał fotele jak z salonu (zdjął pokrowce)... chyba nie po to się kupuje samochód z salonu, żeby drugi właściciel miał lepiej niż pierwszy... ;)

Offline SanderG

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Stycznia 2021, 11:57:03 »
Na forum Corolli TNGA jest sporo namiarów na firmy które szyją pokrowce na miarę.
Lepiej kupić pokrowiec uszyty z tego co chcesz i na konkretny kształt niż uniwersalny shit z allegro.
Tu masz przykładowy link https://pokrowcecardo.pl/pokrowce/opisy/toyotarav45.php

Ciekawi mnie, czy owe pokrowce wpływają na wydajność i uczucie grzania siedzeń / wentylowania. Na logikę mógłby być problem z wentylowanymi siedzeniami, w końcu pokrowiec to kolejna warstwa, którą system musi pokonać.  :o

Offline tilf

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Stycznia 2021, 12:49:41 »
Jeśli wiesz że pokrowce ułatwią Ci życie to je kup i zamontuj. Cała reszta nie ma znaczenia.
"Nie dyskutuj z debilem! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem."

Offline Wojtekzwojkowic

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Stycznia 2021, 19:35:08 »
Witam
Ja do swojego comforta zamontowałem pokrowce od firmy mw brothers, powiem szczerze że jakość do tego co jest na polskim rynku to kosmos. Zamówiłem " skóre plus alkantara" , alkantara wygląda jak oryginalna, jest bardzo gruba i przyjemna w dotyku ,natomiast skora jest sztuczna, ale jakosciowo górna półka,  nie widzialem w polsce pokrowcow z takiego materiału. Niestety w tej chwili ceny mocno poszły do gory i trzeba troche zapłacic. Mozna sie zastanowic czy nie wymienić foteli na zakupione z rozbitka.Czas oczekiwania to mniejwiecej 1 miesiac, kontakt bardzo dobry przez maila. Pokrowce leżą bardzo dobrze, trzeba je przyszyć do foteli, montaż zajmuje dobre pół  dnia, ale efekt jest fajny.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Stycznia 2021, 22:50:22 »
A co z poduszkami powietrznymi w razie "W" są jakieś testy? Nie boicie się, że nie spełnią swojego  zadania?

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline MariuszP.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Stycznia 2021, 18:09:28 »
Niektórzy producencie twierdzą, że szwy mają atestowane do użycia właśnie na poduszkach powietrznych. Nie używałem - nie wiem.

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Stycznia 2021, 18:58:49 »
A nie lepiej kupić sobie parownicę za 90 zł i jak się coś zabrudzi to wyczyścić i po problemie

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl