Autor Wątek: Yaris II (2008) przycisk czujników parkowania w bagażniku  (Przeczytany 2894 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piter_14

• Prawie Toyot
Yaris II (2008) przycisk czujników parkowania w bagażniku
« dnia: 09 Stycznia 2021, 20:45:40 »
Witam

W ktorym miejscu dokładniej znajduje się przycisk czujników parkowania w bagażniku ? Na innym forum znalazłem, że niby z prawej strony bagażnika, ale niestety nie znalazłem.

Za pomoc z góry dzięki ;)

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
Odp: Yaris II (2008) przycisk czujników parkowania w bagażniku
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Stycznia 2021, 21:32:48 »
Witam

W ktorym miejscu dokładniej znajduje się przycisk czujników parkowania w bagażniku ? Na innym forum znalazłem, że niby z prawej strony bagażnika, ale niestety nie znalazłem.

Powiniem być z prawej strony bo tam jest ciągnięta instalacja do "światła cofania". Możliwe że nie masz tego włącznika bo nie zawsze  był on montowany w ASO z całą instalacją.  Przekładałem sam dwie instalacje PDC Toyota COBRA w corolkach E12 i nie było tego pstryczka:) On jest charakterystyczny czarno/czerwony przycisk....
Mam instrukcje ze zdjęciami z TOYOTY do montażu PDC w Yarisach II również, także jak chcesz zmodyfikować to może się przydać:)
pzdr

Offline Piter_14

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Stycznia 2021, 11:51:47 »
Witam

Powiniem być z prawej strony bo tam jest ciągnięta instalacja do "światła cofania". Możliwe że nie masz tego włącznika bo nie zawsze  był on montowany w ASO z całą instalacją.  Przekładałem sam dwie instalacje PDC Toyota COBRA w corolkach E12 i nie było tego pstryczka:) On jest charakterystyczny czarno/czerwony przycisk....
Mam instrukcje ze zdjęciami z TOYOTY do montażu PDC w Yarisach II również, także jak chcesz zmodyfikować to może się przydać:)
pzdr

A ten przycisk ewentualnie jest w jakimś plastiku, tam gdzie wymienia się żarówki w prawej lampie, czy w innym miejscu?

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Stycznia 2021, 12:30:56 »

A ten przycisk ewentualnie jest w jakimś plastiku, tam gdzie wymienia się żarówki w prawej lampie, czy w innym miejscu?

Instrukcja serwisowa pokazuje gdzie być powinien. Prawy boczek pod tym gzymsikiem na półkę. W lampie za boczkiem raczej go nie znajdziesz:) Chyba ze ktoś z z wiązką go tam przywiązał bo nie widział do czego jest. Te instalacje nie były fabrycznie montowane, przynajmniej w corolli E12.. Dlatego Twórczość mogłabyć dowolna.. Ja w E12 nie miałem tego gadżetu, a być powinien..
Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: 10 Stycznia 2021, 12:32:27 wysłana przez smokofilidanek »

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Stycznia 2021, 14:30:17 »
Nie ma przycisku bo go nikt nie zamontowal
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Stycznia 2021, 15:01:11 »
Nie ma przycisku bo go nikt nie zamontowal
  O tym pisałem w pierwszym poscie. Ten wlacznik z przewodem i wtyczka ma swoj numer i jest bardzo przydatny jak ktos np  ma hak i ciagnie przyczepkę lub wozi na haku rowery. Ciekawe czy kolega, co szuka wlacznika posiada wogole oryginalne PDC toyoty, bo duzo jest zamiennikow - chinskiego dziadostwa.

Offline Piter_14

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Stycznia 2021, 15:47:36 »
Panowie, w tym tygodniu kupiłem auto i szukam po prostu, bo wizualnie na zderzaku z przodu i z tyłu widzę, że niby są czujniki( są takie jakby szklane), a zaślepki moim zdaniem wyglądają trochę inaczej (coś a'la plastiki), dlatego szukałem ewentualnie jakiegoś włącznika.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl