Autor Wątek: MyT i udostepnienie internetu przez Bluotooth  (Przeczytany 15148 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: MyT i udostepnienie internetu przez Bluotooth
« Odpowiedź #15 dnia: 18 Lutego 2021, 17:41:28 »
Witam Szanowne grono,
Nie wiedziałem działu do przywitania się, więc robię to tutaj. Mam C-HR 2020 od 22 stycznia 2021 i jeszcze się jej "uczę", bo to moja pierwsza Toyota. Moja C-HR w wersji Style oczywiście bez Navi Toyoty, bo dla mnie to zbędny wydatek.
Właśnie chciałem zadać pytanie o WiFi w aucie, ale jest wątek to nie zakładam nowego.
Bo Twoje auto nie ma WiFi. Przycisk który widzisz nie wyszukuje sieci ani jej nie zalacza
Skoro nie mamy WiFi, to po co jest ten włącznik WiFi i Miracast?
U mnie telefon łączy się z Systemem audio przez Miracast jako ekran zdalny. Ale działa to tylko na postoju. Po ruszeniu autem samo się rozłącza.
Jaki masz model telefonu?

Wysłane z mojego MI 9 Transparent Edition przy użyciu Tapatalka

Offline zoja

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 18 Lutego 2021, 21:07:11 »
Cytat: jinn w Dzisiaj o 12:18:59

Cytat: Pacjent w 01-02-2021, 07:10:12

Witam Szanowne grono,
        Nie wiedziałem działu do przywitania się, więc robię to tutaj. Mam C-HR 2020 od 22 stycznia 2021 i jeszcze się jej "uczę", bo to moja pierwsza Toyota. Moja C-HR w wersji Style oczywiście bez Navi Toyoty, bo dla mnie to zbędny wydatek.
        Właśnie chciałem zadać pytanie o WiFi w aucie, ale jest wątek to nie zakładam nowego.
        Cytat: Colin w 13-01-2021, 20:40:35

Bo Twoje auto nie ma WiFi. Przycisk który widzisz nie wyszukuje sieci ani jej nie zalacza

Skoro nie mamy WiFi, to po co jest ten włącznik WiFi i Miracast?

U mnie telefon łączy się z Systemem audio przez Miracast jako ekran zdalny. Ale działa to tylko na postoju. Po ruszeniu autem samo się rozłącza.

Jaki masz model telefonu?

Zgłoś do moderatora   Zapisane
W CHR z 2020 przecież jest juz Android Auto
Wszystko działa ,po kabelku mam i mapy Google i Waza
A bezprzewodowo radia wszelakie i wybieranie głosowe.
Przynajmniej u mnie tak jest.
Telefon Samsung S10

Offline dziakoni

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #17 dnia: 20 Lutego 2021, 18:32:27 »
Ja mam C-HR 2019 i także mam zamontowałem radyjko z 2020  :-) polecam

Offline chr

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 21 Marca 2021, 15:17:55 »
Samochody z 2019 rok modelowy 2020 mają CAR play i Android auto.

odpala się darmowa mapa Google wyszukiwanie głosowe  :song:, muzyka Youtube , Nawet jak szukałem hasła Janosik to dostałem regułkę z Wikipedii  <regulamin>

koniec z motaniem CHINOLI    <taniec>

Offline Tonnerre

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 23 Marca 2021, 14:01:41 »
Cześć wszystkim.
Właśnie od marca jestem posiadaczem C-HR'a w wersji Selection (bez navi i JBL'a).
Co do Internetu poprzez WiFi już przeczytałem we wcześniejszych wpisach, ze nawet nie mam co próbować, choć próbowałem i z wiadomym skutkiem.
Natomiast wciąż nie udało mi się sparować aplikacji MyT z urządzeniem multimedialnym. W aplikacji prosi o zarejestrowanie urządzenia multimedialnego, ale na ekranie radyjka w samochodzie nigdzie nie mogę znaleźć możliwości zalogowania się.
Czy jeśli udostępnię Internet przez Bluetooth to to zagra?
Szczerze mówiąc jako nowy uzytkownik chętnie zobaczyłbym jak wygląda działanie tej aplikacji.
Może ktoś już połaczył aplikacje MyT z radiem w C-HRze bez nawigacji. Jeśli tak to poproszę o jakieś wskazówki.
Pozdrawiam

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 23 Marca 2021, 14:49:52 »
Cześć wszystkim.
Właśnie od marca jestem posiadaczem C-HR'a w wersji Selection (bez navi i JBL'a).
Co do Internetu poprzez WiFi już przeczytałem we wcześniejszych wpisach, ze nawet nie mam co próbować, choć próbowałem i z wiadomym skutkiem.
Natomiast wciąż nie udało mi się sparować aplikacji MyT z urządzeniem multimedialnym. W aplikacji prosi o zarejestrowanie urządzenia multimedialnego, ale na ekranie radyjka w samochodzie nigdzie nie mogę znaleźć możliwości zalogowania się.
Szczerze mówiąc jako nowy uzytkownik chętnie zobaczyłbym jak wygląda działanie tej aplikacji.
Może ktoś już połaczył aplikacje MyT z radiem w C-HRze bez nawigacji. Jeśli tak to poproszę o jakieś wskazówki.
Pozdrawiam
W salonie muszą Ci aktywować konto MyT i wtedy dopiero po podłączeniu do auta zacznie ci działać poprawnie apka i pobierać dane z podróży

Offline ostry2407

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 23 Marca 2021, 19:04:04 »

Telefon Samsung S10
[/quote]

Tak działa, że u mnie w nowej C-HR w ogóle nie działa usb. Android Auto nie działa przy Samsung S20+ i tak samo nie widzi Usb z muzą.

Offline r.gladki

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 23 Marca 2021, 20:02:37 »
Cześć wszystkim.
Pozdrawiam
Też mam tą wersję radia i nie udało mi się sparować radia z aplikacją. Ale z tego co rozumiem tego radia nie da się sparować. To dotyczy tylko modeli z navi. Służyć ma to do planowania podróży na telefonie i przesyłania do auta.

Offline zoja

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 23 Marca 2021, 20:05:59 »
Cytat: Tonnerre w Dzisiaj o 14:01:41

Cześć wszystkim.
    Pozdrawiam

Też mam tą wersję radia i nie udało mi się sparować radia z aplikacją. Ale z tego co rozumiem tego radia nie da się sparować. To dotyczy tylko modeli z navi. Służyć ma to do planowania podróży na telefonie i przesyłania do auta.
Racja
Bez Navi  nie da się sparować.
Taką informację dostałam z serwisu i to się zgadza .

Offline r.gladki

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 23 Marca 2021, 20:07:19 »

Telefon Samsung S10

Tak działa, że u mnie w nowej C-HR w ogóle nie działa usb. Android Auto nie działa przy Samsung S20+ i tak samo nie widzi Usb z muzą.
[/quote]

Spróbuj zmienić kabel, słabej jakości kable mogą powodować problemy z komunikacją. U mnie wszystko śmiga bardzo dobrze. AA to fajne rozwiązanie. 

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #25 dnia: 23 Marca 2021, 20:08:16 »
Ależ oczywiście, że można :) Musisz w tym celu udać się do aso by dokończyć parowanie.
MyT działa też bez navi, mniej funkcji i tyle.
« Ostatnia zmiana: 23 Marca 2021, 20:10:13 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline zoja

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 23 Marca 2021, 20:08:34 »

A zainstalowałeś w telefonie apke Android Auto?
Niemożliwe,żeby nie działało w nowym autku :o

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #27 dnia: 23 Marca 2021, 20:12:40 »
Zapewne uszkodzone wejście usb, tak się zdarza czasem. Oczywiście trzeba łączyć do tego z wejściem sygnału, a nie innych służących do ładowania telefonu (chyba, że u Was jest jedno)
S20+ nic nie trzeba instalować.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline r.gladki

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 23 Marca 2021, 20:18:44 »
W C-HR jest tylko jedno USB. A android autu jest zainstalowane domyślnie we wszystkich androidach od 10 w górę.

Offline ostry2407

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 23 Marca 2021, 20:31:35 »
Zapewne uszkodzone wejście usb, tak się zdarza czasem. Oczywiście trzeba łączyć do tego z wejściem sygnału, a nie innych służących do ładowania telefonu (chyba, że u Was jest jedno)
S20+ nic nie trzeba instalować.

Kabel od telefonu oryginalny. Nie ładuje telefonu i nie widzi android auto. To samo ze zwykłym usb jak wkładam z nagraną muzą to nic. Pewnie złącze zepsute lub zapomnieli w fabryce podłączyć

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl