Autor Wątek: Toyota Avensis T25 2.0 Kombi stukanie podczas hamowania  (Przeczytany 1132 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline speedrunner12

• Początkujący
Toyota Avensis T25 2.0 Kombi stukanie podczas hamowania
« dnia: 14 Stycznia 2021, 00:45:46 »
Witam jest to mój pierwszy i mam nadzieję że ostatni wpis w tej sprawie. Dzisiaj podczas jazdy po bardzo zaśnieżonej i oblodzonej drodze głównie w takich miejscach gdzie o zakopanie jest raczej łatwo tj. polne i leśne drogi z licznymi dołkami zaświeciła mi się czerwona ikonka z wykrzyknikiem (czyli jak się domyślam chodzi o układ hamulcowy). Następnie podczas próby hamowania pedał hamulca jakby się lekko zapadł i przy wciskaniu słychać i czuć wyraźne stukanie oraz znacznie pogorszoną zdolność hamowania.  I tu pojawia się moje pytanie czy jest możliwość aby było to spowodowane zamarznięciem któregoś z elementów w układzie hamulcowym i jest to chwilowe? Czy raczej muszę się pogodzić z wizytą na warsztacie? Dodam że podobne stukanie pojawiało się już wcześniej przy hamowaniu na lodzie w tej oraz mojej drugiej Toyocie lecz hamulec pozostawał na swoim miejscu i nie pojawiały się żadne ikonki o awarii. Pozdrawiam.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl