Autor Wątek: Auris II TS zaparowany/zamglony obraz z kamery cofania  (Przeczytany 5404 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marianeczek

• Toyot Leżący
  • *
Auris II TS zaparowany/zamglony obraz z kamery cofania
« dnia: 26 Stycznia 2021, 15:05:30 »
Witam,

Tak jak w temacie mam zamglony/zaparowany obraz z kamery cofania. Z racji zimna jeszcze sie nie dobrałem do kamery ale na pierwszy rzut oka nie widać w niej pary/wody. Wyczytałem już że ten typ tak ma i że można wymienić na nie oryginalną... i tu moje pytanie czy ktoś przerabial już temat? reanimował oryginalną ew wymieniał na zamiennik jeśli tak to jaki i ile było zabawy bo zdaje się że trzeba będzie przelutowac kabelki pod oryginalną kostkę? bo oryginał w uzywcne 250-400zł a zamiennik po 80zł.

Offline mlac

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: inny
Odp: Auris II TS zaparowany/zamglony obraz z kamery cofania
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Stycznia 2021, 07:47:12 »
Przy tej pogodzie niestety kamera się syfi. Rozumiem, że przecierałeś ją i nadal jest zamglona? Może poczekaj aż będzie cieplej, bardziej sucho i wtedy uda Ci się znaleźć, rozszczelnienie może jakiś zaczep odpuścił? 

Offline marianeczek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Stycznia 2021, 17:52:07 »
Oczywiscie przecierałem kilkukrotnie i to nie pomogło niestety... no czkekam czekam ale poki co chciałem podpytac czy moze ktos juz z tym walczył

Offline epadno

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Stycznia 2021, 15:37:03 »
Zeszłej zimy miałem wrażenie, że coś jest nie tak. Okazało się, że nawet lekkie zabrudzenie i niekorzystne warunki - szare otoczenie, mało światła - znacznie wpływają na jakość obrazu. Latem wszystko było już ok. Może to też jest kwestia parowania obudowy kamery od zewnątrz. W moim Aurisie przy nagłej zmianie temperatury parują lusterka zewnętrzene i szyby - nie miałem tego w innych autach.

Offline Robinson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Lutego 2021, 22:29:33 »
Ja też myślałem, że coś nie tak i paruje przy wilgotnej pogodzie, a po wizycie na myjni jak ręką odjął.
Auris II HSD Touring Sports 2015

Offline tomsan

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Lutego 2021, 14:30:00 »
Natrzeć cytryną lub środkiem na parujące okulary. W poprzednim aucie wjeżdżając z deszczu do garażu od razu lusterka zachodziły mgłą, czysta fizyka i nie sądzę że to wina toyoty :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl