Autor Wątek: Hamulce--dziwne rzeczy sie dzieją--HELP !!! (F)  (Przeczytany 7795 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wilis

• Gość
Hamulce--dziwne rzeczy siê dziej±--HELP !!! (F)
« Odpowiedź #15 dnia: 22 Czerwca 2005, 20:28:32 »
Cytuj (zaznaczone)
czy wymieniałeś już sprzęgło w swojej carinie

Oj zbieram sie zbieram. Narazie jeszcze nie jest tak żle jeszcze przyczepe mogęciągać. Czasami sie ślizga szczególnie przy przyspieszaniu na 4 i 5 biegu. Jeszcze jest orginał od nowosci, ale już pewnie niedługo. Prawdęmówiąc zamiast kupić podróbęto wole od tego gościa używany orginał (wytrzyma do końca). A może kupimy w pakiecie pompęi sprzegło?
Pozdro

daniel1965

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 22 Czerwca 2005, 20:52:16 »
Pytam z ciekawości moja ma przejechane 220tys ale dobrze jeszcae ciągnie tylko coś tom rzęzi na drugim i trzecim biegu przy obrotach od 1500 do 2000 powyżej jest już cicho jeżeli sięnie będzie pogarszać to narazie będe jeżdziłbo z kaską trochękrucho
Widzęże masz też diesla i aż tyle kilometrów przejechane to tylko sięcieszyć że ci tak dobrze służy
Swoją też sprowadziłem z Belgii w marcu tego roku jest to moja pierwsza toyota wcześniej jeżdziłem tylko niemcami golf audi i w mojej ocenie mit o niemieckich autach że są najlepsze można włożyć między książki takie jest moje zdanie

Wlodek

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 22 Czerwca 2005, 23:49:24 »
Wiatamy Daniel w klubie Japońców   :aclap

serwisSJ

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 23 Czerwca 2005, 09:34:31 »
Panowie jak piszecie juz o pompie podcisnienia w "ang" to piszcie poprawnie bo az oczy bolą: vacuum pupm, czyli chcąc to spolszczyć to chyba wakumpompa.

zawika1

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 23 Czerwca 2005, 09:41:56 »
Cytat: serwisSJ
Panowie jak piszecie juz o pompie podcisnienia w "ang" to piszcie poprawnie bo az oczy bolą: vacuum pupm, czyli chcąc to spolszczyć to chyba wakumpompa.

:aclap    :aclap    :aclap  
I we wszystkich innych tematach także. Bo "aż oczy bolą"  :aduh  .
Pozdrawiam.

S-Piotr

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 23 Czerwca 2005, 12:43:49 »
W moim aucie też pada pompa podćiśnienia a  objawy są takie że pedał jest barbzo twardy ale przy mocnym ciśnięciu w pedał hamulca auto hamuje poprawnie do 90km/h.

kokon55

• Gość
stuki podczas hamowania
« Odpowiedź #21 dnia: 15 Listopada 2005, 18:57:51 »
Witam wszystkich!!!Posiadam carinkęE 2,0 ben. rok 1994,w ostatnim czasie pojawiły sięstuki przy hamowaniu,sprawdziłem klocki(pomyślałem, że luźna obudowa,ale jest o.key),sprawdziłem tarcze ale wszystko jest w jak najlepszym porządku.Szczęki z tyłu zmieniałem latem b.r. ale sprawdziłem zapobiegawczo i tam jest także o,key. Nawet zmieniłem opony na zimowe bo człowiek myśli wtedy ,że może jakaś opona "siadła"-ale bez zmian!!Nie wiem co robić,mam wrażenie ,że stuki idą z przodu auta,kierownica oraz pedał hamulca wogóle nie drgają!!Dziwna sprawa,te dziwne dzwięki pojawiają sie tylko przy hamowaniu,jakby klocki obcierały nierównomiernie o tarcze,przy ruszaniu,skręcaniu i tp. manewrach nie ma żadnych odgłosów TYLKO PRZY HAMOWANIU. Mam pytanko,czy jakiekolwiek uszkodzone częsci z układu zawieszenia mogą oddawać takie stukania????Około miesiąc temu diagnosta przy przeglądzie mówił, żęwyczuwa delikatne zurzycie sworzni......Czy może mieć to jakiś związek z tym moim problemem???Z góry dziękujęza poradęi pozdrawiam wszystkich!!!!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl