Autor Wątek: Maskowanie głośników od strony bagażnika Toyota Corolla 2013  (Przeczytany 610 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rewer

• Początkujący
Dzień dobry.
Od niedawna jestem właścicielem Toyoty Corolli rocznik 2013. Ogólnie auto sprawia bardzo pozytywne wrażenie, aczkolwiek momentami rażą mnie pewne braki i oszczędność w wykończeniu. Ostatnio zauważyłem, że głośniki od strony bagażnika nie są w żaden sposób zamaskowane. Do tego dość ordynarnie wystają z tego wszystkiego blachowkręty? Ogólnie trochę mnie to razi, a dodatkowo zastanawiam się czy czegoś nie uszkodzę jak przyjedzie mi napchać bagażu.

Przeszukałem na tyle na ile umiałem zarówno wątki na forum, jak i wyniki wyszukiwania Google, filmy na YT. Niestety nie znalazłem żadnego rozwiązania. Pojawiające się wątki dotyczyły albo wymiany głośników na lepsze (bez poruszania kwestii ich wytłumienia od strony bagażnika) albo wygłuszenia całego auta (ale kwestia tyłu jakoś była pomijana), albo zastosowania skrzyń lub zabudowy głośników z MDF (ale dedykowane skrzynie dotyczyły bardziej zabudowy subwoofera w bryle bagażnika, na ogół na bocznej ścianie).
Skontaktowałem się również z przedstawicielem Toyoty, pracownikami Salonu Toyoty z Opola - P.H.U. Import-Export SZIC Andrzej Szic, od których uzyskałem jedynie informację, że do tego modelu nie jest przewidziane żadne rozwiązanie akcesoryjne i nie są w stanie mi pomóc.

Jako, że samodzielnie nie znalazłem żadnego rozwiązania moje zapytanie brzmi, czy macie Państwo jakieś proste do wykonania we własnym zakresie maskowanie tego miejsca (najlepsze byłoby gotowe rozwiązanie akcesoryjne do zamontowania, ewentualnie podanie firmy która może to wykonać, lub też poradnik jak to zrobić samemu)?

Link do zdjęć: https://imgur.com/a/Ha2niqS

Pozdrawiam serdecznie.

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
Odp: Maskowanie głośników od strony bagażnika Toyota Corolla 2013
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Lutego 2021, 23:07:26 »
dodatkowo zastanawiam się czy czegoś nie uszkodzę jak przyjedzie mi napchać bagażu.
jadąc na wakacje upycham cały bagażnik i jeszcze nigdy niczego nie uszkodziłem, ani głośników, ani wsadu do bagażnika. Ten typ tak ma i nic na to nie poradzisz. Zabudowanie tego jakąś płytą, sklejką etc to będzie jeszcze większa wiocha niż teraz jest.
E18_Prestige_MultidriveS

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl