Autor Wątek: Felgi 18 - info  (Przeczytany 1743 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline RAV4_MY21

• Prawie Toyot
Felgi 18 - info
« dnia: 09 Lutego 2021, 20:34:08 »
Witam

Potrzebuję kupić nowe felgi w rozmiarze 18 cali do mojej Rav4 i-AWD (rok produkcji 2020 modelowy 2021).
W salonie nie ma dostępnych czarnych - a tylko takie mnie interesują, więc pozostaje mi zakup felg poza salonem.

Potrzebuje informację dotyczące średnicy otworu centralnego (nie mam możliwości zdjęcia felgi i zmierzenia otworu).

Jeśli ktoś posiada taką informacje, proszę o komentarz. Dodatkowe info jak ET, rozstaw śrub, typ profilu przekroju felgi itp bardzo, ale to bardzo mile widziane.

Ważne by te parametry były z oryginalnych felg - w sensie szerokość felgi taka sama jak w ory 18 cali, które auto ma założone gdy wyjeżdża z salonu.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Felgi 18 - info
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Lutego 2021, 20:54:11 »
Oryginalna felga ma dokładnie te parametry, wszystko jest identyczne nawet nakrętki ori pasują, bo ja je mam jako zimowe tylko w wersji srebrnej.
https://www.oponeo.pl/felga-aluminiowa/dezent-ta-dark-7-00x18-5x114-30-et35-00#40392240

Felgi zamienne 1:1
« Ostatnia zmiana: 09 Lutego 2021, 20:57:22 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Baca90

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Lutego 2021, 21:04:07 »
Zastanawiam się nad Anzio Split, są całe czarne. Dezent TA są tylko czarno srebrne niestety. W tych wymiarach, żeby nie stosować np pierścieni centrujących i 1:1 fabryka, jest bardzo mały wybór.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Lutego 2021, 21:06:32 »
Jakby co , to tu jest wszystko. Nie trzeba zakładać nowego tematu, wystarczy skorzystać z funkcji szukaj :)
https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,46997.0.html

Offline Misz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Lutego 2021, 21:40:50 »
Jedna uwaga: też mamy MY21 i nasz standardowo ma koła 19" 225/55 i zimowe wzięliśmy specjalnie 18" (te z oferty Toyoty) bo w instrukcji jest napisane, że na 19" nie można stosować łańcuchów. A przy naszych wyjazdach narciarskich wolę mieć taką możliwość (nawet czysto teoretycznie).
Myślałem, że chodzi o wysokość koła, ale jak sprawdzałem przed zakupem, to chodzi raczej o jego szerokość. Mimo tej samej szerokości opony 225, felgi 19" mają szerokość 7,5" a 18tki tylko 7,0". Różnią się też offsetem (19 trochę większy, ale nie pamiętam dokładnie ile). Efekt jest taki, że 19" wchodzą trochę głębiej do środka samochodu (kilka milimentrów), co może zmniejszyć miejsce dla łańcuchów.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #5 dnia: 09 Lutego 2021, 21:55:14 »
Jakby co , to tu jest wszystko. Nie trzeba zakładać nowego tematu, wystarczy skorzystać z funkcji szukaj :)
ano jest temat .. ale widzisz .. lepiej walnäć nowy i czekać az ktoś na tacy wszystko poda ...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #6 dnia: 09 Lutego 2021, 23:39:48 »
ano jest temat .. ale widzisz .. lepiej walnäć nowy i czekać az ktoś na tacy wszystko poda ...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kobiecie należy wybaczać ;)

Offline RAV4_MY21

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Lutego 2021, 01:11:52 »
Panie crystian09 skoro już Pan Krisman napisał (wraz z podaniem linka za co dziękuję) odpowiedz dla Mnie, nie trzeba jej teraz powielać i ... no właśnie nie wiem co autor czyli Pan miał na myśli "komentując komentarz" już w 100% trafny i kończący cały temat. Przekazu żadnego, sensu tym bardziej, a w sumie tylko "pusty post" .

Tak czy siak dziękuje za naprowadzenie na temat. Coś źle, a raczej za słabo było z mojej strony "szukane". Na przyszłość postaram się takiej gafy nie zrobić.

Jeśli można/trzeba proszę moderatora o usuniecie tego tematu.

Offline miazo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 10 Lutego 2021, 09:52:32 »
A nie jest raczej tak, że jest tutaj tyle wartościowych informacji, że aż prosi się o zrobienie jednego zbiorczego wątku "przypiętego" na górze tego podforum, w którym byłyby odnośniki do wątków najczęściej podnoszonych tak, żeby nowe osoby nie musiały ich szukać (przykładowo: gdzie była lista kontrolna do odbioru auta albo jak wymienić panel do sterowania szybami albo żarówki w środku, etc.).

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #9 dnia: 10 Lutego 2021, 11:41:55 »
A nie jest raczej tak, że jest tutaj tyle wartościowych informacji, że aż prosi się o zrobienie jednego zbiorczego wątku "przypiętego" na górze tego podforum, w którym byłyby odnośniki do wątków najczęściej podnoszonych tak, żeby nowe osoby nie musiały ich szukać (przykładowo: gdzie była lista kontrolna do odbioru auta albo jak wymienić panel do sterowania szybami albo żarówki w środku, etc.).

moderator tego forum zawsze na podobne zapytanie odpisuje ,,róbta co chceta,, <taniec>
RAV4 2.5 hybrid

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl