Autor Wątek: Brak listy kontaktów  (Przeczytany 14694 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kerad12

• Toyot Leżący
  • *
Brak listy kontaktów
« dnia: 10 Lutego 2021, 11:51:30 »
Witam. Posiadam zestaw multimedialny Toyota Touch 2. Po podłączeniu telefonu przez BT są pobierane kontakty. Jest jednak problem w momencie połączeń przychodzących, pojawia się numer zamiast nazwy osoby. Ktoś może rozwiązał ten problem?

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
Odp: Brak listy kontaktów
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Lutego 2021, 12:21:33 »
Też tak mam ale niektóre przychodzące są identyfikowane a inne nie.
Musze to potestować, może to zależy od tego jak jest wpisany dany nr w kontaktach z lub bez +48 ?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Lutego 2021, 12:31:01 »
Musze to potestować, może to zależy od tego jak jest wpisany dany nr w kontaktach z lub bez +48 ?
Dokładnie tak jest, u mnie, co prawda w innych markach , trzeba było wpisać +48. Bez międzynarodowego numeru abonenta, jest trochę bez sensu jeżeli chodzi o rozmowy zagraniczne

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Lutego 2021, 19:49:04 »
ja mam ten sam problem, ale nie wiem dokładnie od czego to zależy, że ten sam numer raz jest pod nazwą kontaktu a raz same cyferki

dodanie +48 nic nie zmienia (ja mam +48 i numery i tak pokazują się jako cyferki)

Offline kucias

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 JBL BlEd
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Marca 2021, 17:23:03 »
Ruszyło się Panowie coś w temacie ? Próbowałem wydaje mi się już wszystkiego, nawet testowo usunąłem powiązania miedzy kontaktami np. whatsapp, signal, ale bez powodzenia.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Marca 2021, 17:47:55 »
Masz włączoną opcję w telefonie "udostępnienie kontaktów po bluetooth" w opcjach bluetooth?

Tak jak tu pokazał kolega z innego działu?
https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=https%3A%2F%2Fforum%2Etoyotaklub%2Eorg%2Epl%2Findex%2Ephp%3Ftopic%3D50972%2E0&share_tid=50972&share_fid=39565&share_type=t&link_source=app
« Ostatnia zmiana: 30 Marca 2021, 17:49:54 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline kucias

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Marca 2021, 18:23:43 »
Masz włączoną opcję w telefonie "udostępnienie kontaktów po bluetooth" w opcjach bluetooth?

Oczywiście. Standardowa procedura przy udostępnianiu kontaktów np. do zegarka. Już mi zaczyna pomysłów brakować. Może to kwestia wersji Androida? Może wersji softu urządzenia multimedialnego (ja mam BE z końcówki 2020)... Sam już nie wiem.

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #7 dnia: 30 Marca 2021, 19:51:57 »

Oczywiście. Standardowa procedura przy udostępnianiu kontaktów np. do zegarka. Już mi zaczyna pomysłów brakować. Może to kwestia wersji Androida? Może wersji softu urządzenia multimedialnego (ja mam BE z końcówki 2020)... Sam już nie wiem.

ja mam iphone'a i jest to samo; problem musi być z softem toyoty; w sumie jak będę na wymianie kół i nie zapomnę to zapytam - może jakiś update softu jest dostępny (w sumie raz mi się zdążyło, że po ruszeniu stacja się zawiesiła [stopklatka z widoku kamery], pomogło wyłączenie i włączenie samochodu)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #8 dnia: 30 Marca 2021, 20:00:09 »
Wątpię, mi kontakty się wyświetlają, a do tego na starym służbowym J5 ze starym andkiem 9.0

Offline kucias

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 30 Marca 2021, 20:04:34 »
U mnie na A7 w żaden sposób nie chce działać. Nawet sprawdziłem poprawność pól, żeby imię i nazwisko było w odpowiednich polach. Niestety bez efektu.

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #10 dnia: 30 Marca 2021, 23:17:47 »
W kontaktach nazwy pokazują się poprawnie ale w historii połączeń jedne są widoczne jako nr inne jako nazwa i to powoduje, że dla jednych połączeń przychodzących wyświetla nazwę a dla innych sam nr.
Na razie nie doszedłem do tego co ma na to wpływ, na pewno nie zależy to od tego czy numer ma prefiks +48, czy nie, ani od tego czy kontakt ma jeden numer czy kilka nr, również nie od tego czy kontakt był dodany dawno temu, czy ostatnio.

Offline kucias

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 30 Marca 2021, 23:26:54 »
W kontaktach nazwy pokazują się poprawnie ale w historii połączeń jedne są widoczne jako nr inne jako nazwa i to powoduje, że dla jednych połączeń przychodzących wyświetla nazwę a dla innych sam nr.

Dokładnie tak, wyraziłem się nieprecyzyjnie ;) Dodatkowo nie ma możliwości podejrzenia na wyświetlaczu telefonu kto dzwoni, więc jest już całkiem lipa, po głosie trzeba ludzi poznawać :( Może ktoś z szanownych forumowiczów może napisać na jakich telefonach jest sprawdzone, że działają połączenia przychodzące.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #12 dnia: 31 Marca 2021, 12:20:14 »
Chyba doszedłem do przyczyny.
Na 200 kontaktów 163 było zsynchronizowanych z Google a 37 nie (zapisane chyba na karcie sim lub telefonie. Jeden z moich tel w pracy. gdy zadzwoniłem na ten sparowany, wyświetlił się jako nieznany (był w tej 37ce)
Myślę bingo i dochodzenie.
Najpierw dodałem prefiks by być pewnym że to nie to, nie pomogło.
Wszedłem w ustawienia - następnie zakładka Google - usługi - synchronizacja kontaktów Google - zaznaczyłem pozycję Zsynchronizuj  także kontakty z urządzenia (u mnie było ich 37 nie zsynchronizowanych )
Oczywiście włączone zgody na wyświetlanie ID rozmówcy, lokalizacja itp.
Reset i bingo, telefon który telefon który nie wyświetlał swojej nazwy, zaczął ją wyświetlać
Mam moduł navi w aucie, ale to chyba nie powinno mieć znaczenia. Połączyłem po bluetooth.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #13 dnia: 31 Marca 2021, 12:56:01 »
Też zerknę ale ja mam wszystkie kontakty na koncie googlowym, a część się pokazuje, część nie. Może mi się tylko wydaje, że wszystkie są na koncie, u mnie jest 1625 kontaktów, ciężko wszystkie sprawdzić, niestety taka ilość powoduje, że gdy wsiądę do auta to przez ok 2 min. się synchronizują i nie da się wybierać głosowo. Brak mi zapału aby to przeczyścić - historia ostatnich 20 lat.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #14 dnia: 31 Marca 2021, 13:09:30 »
Podejdź historycznie, na początek z koronacji króla Stuarta, wejdź na Bitwę pod Grunwaldem. Zawsze ponad 200 odpadnie i tak cyklicznie aż dojdziesz do liczby posłów na Sejm

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 31 Marca 2021, 13:11:01 wysłana przez Krisman »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl