Autor Wątek: Brak listy kontaktów  (Przeczytany 14716 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
Odp: Brak listy kontaktów
« Odpowiedź #15 dnia: 31 Marca 2021, 14:21:51 »
Przerzuciłem kontakty z telefonu i z karty SIM na konto Google, scaliłem duble (wyszło ok 1410, czyli w okolicach Bitwy pod Grunwaldem, jak radziłeś), zsynchronizowałem z kontem, sprawdziłem, że ich już nie ma w telefonie i na karcie SIM, reset telefonu (tak na wszelki wypadek jak na PC), wsiadłem do samochodu, podłączyłem telefon po BT i kabelku USB (żeby nie było, że coś tam, coś tam), wszedłem w opcję ręcznej synchronizacji kontaktów, zsynchronizowałem i .... dalej w historii niektórych nazw nie wyświetla. W tym co gorsza i nie wiedzieć czemu - mojej żonki - ale jej nr przynajmniej pamiętam. Tzn. nie jest źle większość identyfikuje ale dlaczego niektórych nie i już ???
Dodam, że telefon to Samsung Galaxy A50 z Androidem 10 i wszystko inne (android auta, asystent google, mapy, waze, sygic, ...) działa bez zarzutu.
« Ostatnia zmiana: 31 Marca 2021, 14:26:49 wysłana przez Markid »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #16 dnia: 31 Marca 2021, 15:17:03 »
Cuda Panie, cuda...
Idę sprawdzić u mnie czy wszystkie są wyświetlane z nazwą, bo tego do końca nie zrobiłem.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #17 dnia: 31 Marca 2021, 15:28:25 »
sygic
No co do Sygic'a w wersji na AA to to jest jeszcze beta i po ostatniej aktualizacji działa trochę lepiej (wyświetlanie 3D) ale czasem się wykłada i już nie daje uruchomić, trzeba odpiąć kabelek, wyczyścić wszystkie procesy w smartfonie i uruchomić ponownie. Pod względem funkcjonalności to ta wersja na AA jeszcze daleko w tyle od zwykłej na Android.
Czekam niecierpliwie na Yanosika na AA - zapowiadali już na jesieni, że będzie po nowym roku i na razie cisza.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #18 dnia: 31 Marca 2021, 16:02:17 »
sygic
No co do Sygic'a w wersji na AA to to jest jeszcze beta i po ostatniej aktualizacji działa trochę lepiej (wyświetlanie 3D) ale czasem się wykłada i już nie daje uruchomić, trzeba odpiąć kabelek, wyczyścić wszystkie procesy w smartfonie i uruchomić ponownie. Pod względem funkcjonalności to ta wersja na AA jeszcze daleko w tyle od zwykłej na Android.
Czekam niecierpliwie na Yanosika na AA - zapowiadali już na jesieni, że będzie po nowym roku i na razie cisza.
Ja ostatnio jechałem na Waze i było bezbłędnie.

Słuchaj, z tą historią to u mnie  tak. Wszystkie sprzed synchronizacji (z tych co się nie wyświetlały) są nadal bez nazwy, ale te same po synchronizacji już są w historii z nazwą. Nie usuwałem nic, ani nie robiłem nowej  synchro książki w aucie.
Wygląda na to, że u mnie

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #19 dnia: 01 Kwietnia 2021, 08:57:45 »
Dzięki, no to się poprzyglądam przez kilka dni, może  historia przed synchronizacją się już nie zmienia.

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka

Offline sleepy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 01 Kwietnia 2021, 11:36:42 »
Tzn. nie jest źle większość identyfikuje ale dlaczego niektórych nie i już ???
U mnie jak jest włączony AA to wszystko działa jak należy - pokazuje wszystkich dzwoniących. Jak natomiast mam wyłączony AA to w 90% pokazuje dzwoniących z imienia i nazwiska albo firmy. Dlaczego nie wszystkich? - tego chyba nikt nie wie. Na te sprawy zwracałem już uwagę w innym wątku w ubiegłym roku, który przeszedł bez echa - wtedy jeszcze nie miałem zainstalowane AA. Z problemem tym byłem w salonie i oni też rozłożyli bezradnie ręce. Wniosek z tego jest prosty - TTTM.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #21 dnia: 01 Kwietnia 2021, 14:43:53 »
U mnie jak jest włączony AA to wszystko działa jak należy - pokazuje wszystkich dzwoniących. Jak natomiast mam wyłączony AA to w 90% pokazuje dzwoniących z imienia i nazwiska albo firmy. Dlaczego nie wszystkich? - tego chyba nikt nie wie. Na te sprawy zwracałem już uwagę w innym wątku w ubiegłym roku, który przeszedł bez echa - wtedy jeszcze nie miałem zainstalowane AA. Z problemem tym byłem w salonie i oni też rozłożyli bezradnie ręce. Wniosek z tego jest prosty - TTTM.
Miałem tak i po tej procedurze w telefonie którą opisałem wyżej mam wszystko ok, więc chyba jednak nie TTTM :) No chyba, że mnie jeszcze zaskoczy;)

"Wszedłem w ustawienia - następnie zakładka Google - usługi - synchronizacja kontaktów Google - zaznaczyłem pozycję Zsynchronizuj  także kontakty z urządzenia (u mnie było ich 37 nie zsynchronizowanych )
Oczywiście włączone zgody na wyświetlanie ID rozmówcy, lokalizacja itp."
« Ostatnia zmiana: 01 Kwietnia 2021, 14:45:29 wysłana przez Krisman »

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 01 Kwietnia 2021, 20:32:20 »
Miałem tak i po tej procedurze w telefonie którą opisałem wyżej mam wszystko ok, więc chyba jednak nie TTTM :) No chyba, że mnie jeszcze zaskoczy;)

"Wszedłem w ustawienia - następnie zakładka Google - usługi - synchronizacja kontaktów Google - zaznaczyłem pozycję Zsynchronizuj  także kontakty z urządzenia (u mnie było ich 37 nie zsynchronizowanych )
Oczywiście włączone zgody na wyświetlanie ID rozmówcy, lokalizacja itp."

a jak ktoś nie ma telefonu z androidem? i nie używa synchronizacji z google? problem jest z softem toyoty i powtarza się w wielu modelach z tego co można znaleźć w necie; widać jak ktoś chce mieć ładą historię trzeba mieć AA albo CP

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #23 dnia: 01 Kwietnia 2021, 21:22:25 »
W aplikacji Telefon w AA (połączenie kablem USB) oczywiście rozpoznaje wszystkich dzwoniących, pokazuje poprawnie nazwy w historii połączeń jak i w kontaktach, natomiast w opcji samochodu (połaczenie BT), która się uruchamia po wciśnięciu klawisza PHONE na "tablecie" kontakty pokazuje poprawnie, wybieranie głosowe też działa poprawnie, natomiast historia połączeń oraz rozpoznawanie dzwoniącego dalej dla jednych działa , dla innych nie - mimo wykonania kilku w/w działań.

Offline krzysztofw

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 16 Kwietnia 2021, 22:55:04 »
Przed montażem AA(fabrycznie nie miałem r.2019) różnie pokazywało dzwoniących raz z nazwą raz sam numer,raz pokazywało zdjęcie czy odtwarzało dzwonek przypisany do kontaktu raz nie.Zdecydowałem się na montaż AA w serwisie i teraz czy z załączonym AA czy bez pokazuje nazwy i numery dzwoniących i w historii tak na wyświetlaczu jak i na desce(trzeba odznaczyć ,,wskaźnik").Pokazuje również fotkę ale niestety nie odtwarza dzwonka,niezależnie od załączenia AA.Wina jest chyba po zmianie softu urządzenia multimedialnego,bo są tylko 3 dzwonki do wyboru.Czy też tak macie?A przy okazji-po aktualizacji AA do wersji 6.3 czyta smsy po polsku.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #25 dnia: 17 Kwietnia 2021, 08:18:23 »
Przed montażem AA(fabrycznie nie miałem r.2019) różnie pokazywało dzwoniących raz z nazwą raz sam numer,raz pokazywało zdjęcie czy odtwarzało dzwonek przypisany do kontaktu raz nie.Zdecydowałem się na montaż AA w serwisie i teraz czy z załączonym AA czy bez pokazuje nazwy i numery dzwoniących i w historii tak na wyświetlaczu jak i na desce(trzeba odznaczyć ,,wskaźnik").Pokazuje również fotkę ale niestety nie odtwarza dzwonka,niezależnie od załączenia AA.Wina jest chyba po zmianie softu urządzenia multimedialnego,bo są tylko 3 dzwonki do wyboru.Czy też tak macie?A przy okazji-po aktualizacji AA do wersji 6.3 czyta smsy po polsku.
Jaką masz wersję softu?
I jaki wskaźnik trzeba odznaczyć?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline krzysztofw

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 17 Kwietnia 2021, 10:09:24 »
Audio 1257,nawigacja 1140.Wchodzisz w telefon-powiadomienia/wyświetlanie-obsługa telefonu za pomocą przycisków na kierownicy-WSKAŹNIK.Wszystko działa oprócz odtwarzania dzwonków przypisanych do kontaktu.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #27 dnia: 05 Maja 2021, 21:40:51 »
Przy okazji aktualizacji navi pobawiłem się trochę tymi kontaktami.
Z moich obserwacji wynika, że jak kontakt w telefonie ma +48 to się nie wyświetla, jak numer jest bez prefiksu, to imię i nazwisko kontaktu ślicznie się wyświetla na wyświetlaczu.
No, ale bez +48 nie da się dzwonić z zagranicy  :-(

Nie wiem, co z tym zrobić. Wpisanie obu numerów załatwia sprawę, ale jest bez sensu...

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #28 dnia: 05 Maja 2021, 21:51:26 »
Mam wszystkie z prefiksem i większość się wyświetla na 100% (Play o ile to ma jakieś znaczenie)

Wysłane z mojego J23v przy użyciu Tapatalka

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #29 dnia: 05 Maja 2021, 22:07:30 »
Mam wszystkie z prefiksem i większość się wyświetla na 100% (Play o ile to ma jakieś znaczenie)

Wysłane z mojego J23v przy użyciu Tapatalka

Może Play to jakaś różnica. U mnie Orange.

Jako programista poprawiłbym ten problem w 5 minut. Być może Orange wysyła numer bez prefiksu i 501010101 <> +48501010101.
Radio porównuje bezmyślnie ciągi no i nie znajduje.
Jak dałem 2 numery, to nazwę znalazł i napisał przy numerze tel2 (lub coś podobnego).
Może z telefonu powinna wyjść informacja, że dzwoni ten numer +485... a nie 5... - przecież przed chwilą przy synchronizacji kontaktów telefon wysłał właśnie te numery do radia...

Przejrzałem na szybko fora - przecież te problemy mają ludzie na całym świecie. Kogo ta Toyota tam zatrudnia....

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl