Autor Wątek: RAV4 5 gen (2019) CarPlay via Carlinkit 2.0  (Przeczytany 5156 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline chriskee

• Początkujący
RAV4 5 gen (2019) CarPlay via Carlinkit 2.0
« dnia: 15 Lutego 2021, 10:13:46 »
Czesc. Zauważyłem w kilku wątkach na forum, ze część z Was korzysta już z "przystawki" do bezprzewodowej transmisji danych dla CarPlay (oraz Android Auto). Chciałbym zapytać o Wasze doświadczenia związane z urządzeniem Carlinkit 2.0 (bliźniacze urządzenie dla CPlay2Air; ten sam software). Urządzenie działa swietnie kiedy się już połączy, natomiast mam z nim problem zawsze podczas pierwszego uruchomienia samochodu, np. po nocy. Carlinkit 2.0 mam na stale wpięty w port USB przy ładowarce indukcyjnej (w sensie nie odpinam go z portu gdy wysiadam z samochodu). Podczas uruchomienia samochodu po dłuższym postoju, Carlinkit nie zawsze ma ochotę się uruchomić (3 na 5 przypadków nie uruchamia się). Jeżeli zgasze i włączę silnik lub wyciągnę wtyczke USB i podłączę ponownie, wówczas startuje bez problemów. Trochę to irytujące, dlatego ciekawi mnie czy osoby które korzystają z tego rozwiązania maja podobny problem? Soft Carlinkit 2.0 jest aktualny, ustawiony mam również "startup delay" na 20 sek.. Pozdrawiam, Krzysztof

Offline Beder

• Toyot Leżący
  • *
Odp: RAV4 5 gen (2019) CarPlay via Carlinkit 2.0
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Marca 2021, 12:56:18 »
Niestety mam to samo. Wpięte na stałe prawie nie działa. Może jakieś tips and tricks

Offline Macendrju

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Października 2021, 11:40:11 »
A ja właśnie kupiłem carlinkit i nie działa zupełnie. Tzn. Nie wykrywa po podłączeniu. Pobrałem plik apk z adresu jaki Chinczyki podają. Wrzuciłem na pendrive i tez nie wykrywa instalki apk. Czy ktoś ma to ograne?

Offline gambler

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Grudnia 2022, 15:56:29 »
Czesc,
Podbijam temat
Jak się skończyła wasza historia z Carlinkit ?

Jaka jest różnica pomiędzy Carlinkti A2A a 4.0 ?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Grudnia 2022, 17:07:10 »
 4,0 działa zarówno z CarPlay jak AA. Ja miałem 2,0 ale popsuła się po ok. 1,5 roku
https://www.youtube.com/watch?v=itXvz-y-ycI&t=686s

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl