Autor Wątek: Corolla Hybrid 2019 Sedan Comfort + Style + Tech  (Przeczytany 19124 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline prz3m3k

• Toyot Leżący
  • *
Corolla Hybrid 2019 Sedan Comfort + Style + Tech
« dnia: 15 Lutego 2021, 11:49:01 »
Dzień dobry!

Stoję przed dylematem zakupu pierwszego auta w leasingu. Ograniczyłem poszukiwania tylko do wersji hybrydowych z racji korzystania auta głównie w jeździe po mieście.
Jestem obecnie na etapie szukania informacji, testowania (kilka jazd próbnych) modelu Corolla Hybrid 2019 Sedan Comfort z pakietami Style i Tech.
Czy mógłbym od użytkowników tej wersji Corolli otrzymać dodatkowe informację odnośnie tego jak oceniają z perspektywy czasu zakup tego auta.
Po mojej ostatniej jeżdzie testowej zaczynam się zastanawiać czy to auto jest faktycznie takie głośnie czy w mojej głowie już sam wkręciłem sobie, że w środku nawet przy 110 zł powinno być baardzo cicho..

Offline bogowrocpl

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Corolla Hybrid 2019 Sedan Comfort + Style + Tech
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Lutego 2021, 15:49:10 »
Na autostradzie musisz liczyć się z wyciem  tego silnika. Charakterystyki cvt nie przeskoczysz. Dodatkowo wersja 1.8 ma 90 KM pozostała moc to elektryk.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Lutego 2021, 17:38:34 »
jechałem tym autem tydzień temu , e-cvt ,jest  bardziej wyciszona, niż w Rav4 4 generacji. Zwróć uwagę szczegóły wykończenia , corola sedan i kombi ,nie wyglądają aż tak źle, tak jak na tym filmie corolla sedan

https://www.youtube.com/watch?v=A93a71_hcZM&list=FLB8Yz0tY_tNfswqR8Dv6PSA
RAV4 2.5 hybrid

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Lutego 2021, 22:54:28 »
Przemek, toyoty to dość głośne auta i nie chodzi o silnik ale o całokształt, więc masz rację, cicho nie jest, ale można to zmienić w dużej mierze, nawet samemu jak się ktoś lubi "bawić" matami.
Gdy szukałem sedana (kalsa c lub d) to jeździłem sześcioma  markami i dziewięcioma modelami, w tym corollą i avensis. Auta marki ford, mazda, honda, vw i skoda były WSZYSTKIE subiektywnie cichsze. U nas padło na mazdę 6.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline prz3m3k

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Lutego 2021, 07:58:33 »
Nad mazdą też myślałem ALE zafiksowałem się na hybrydę bo wiem, że głównie auto będzie służyć w miejskim ruchu więc chciałbym żeby było ekonomiczne

Offline bogowrocpl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Lutego 2021, 08:19:29 »
No to nie masz się nad czym zastanawiać. W mieście będziesz miał cicho bo małe prędkości. Jeżeli codziennie jeździsz po mieście i robisz ok. 50km dziennie to hybryda spoko. Jak robisz po 10 km dziennie to oszczędność na paliwie nie ma znaczenia ;)

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Offline prz3m3k

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Lutego 2021, 08:29:00 »
A czy jest możliwość dodatkowego wyciszenia tego auta i czy faktycznie to coś daje?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Lutego 2021, 09:47:24 »
Jest jak i każdego innego, a daje to sporo, nawet w przypadku podstawowego pod audio już robi różnicę.
Tylko czy Ci to będzie przeszkadzało po mieście?

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline prz3m3k

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Lutego 2021, 09:53:04 »
Po samym mieście zapewne nie ale jednak czasem auto będzie też służyć jako środek transportu na weekendowy wypad za miasto. Zastanawiam się na ile faktycznie ten hałas będzie przeszkadzał w delektowaniu się jazdą poza miastem..

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Lutego 2021, 10:33:41 »
Po samym mieście zapewne nie ale jednak czasem auto będzie też służyć jako środek transportu na weekendowy wypad za miasto. Zastanawiam się na ile faktycznie ten hałas będzie przeszkadzał w delektowaniu się jazdą poza miastem..

Jechałem 30 kilometrów wersją kombi ,nie wiem o jakim hałasie piszecie . Owszem nie jest tak cicho jak w mojej starej S-klassie,   ale przecież  to dwa różne   światy.

prz3m3k  nie czytaj głupot i opinii ludzi co tym autem ,,jechali,, w komputerze , jedź  jeszcze raz  na dłuższą jazdę  próbną , sedanem, kombi itd. przejedź się autostradą 140km/h ,to auto zupełnie inne niż auriis ,i z lepszą cichszą skrzynią  biegów niż  parę lat temu.
Oglądnij filmik , o tej wersji ,jest wszystko wytłumaczone, różnice napędów hybrydowych itd.

https://www.youtube.com/watch?v=JIDIev6n5iY&t=18s
RAV4 2.5 hybrid

Offline prz3m3k

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Lutego 2021, 12:29:25 »
Tylko, że to kombi więc pewnie jest różnica względem wersji sedan - czy może się myle?

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #11 dnia: 16 Lutego 2021, 14:44:31 »
Tak różni się tym że jest kombi. Silnik ten sam zawieszenie to samo środek ten sam . Sedana robią w Turcji , hatchbacka i kombi u Angoli.
W kombi nie znajdziesz takiej niedoróbki jak w sedanie, spójrz co jest w komorze bagażnika , na podszybie (goła blacha i jakieś przewody )
Ja osobiście wyleczyłem się z sedana ,jeżeli kupię to tylko kombi , bo do hatchbecka,na tylną kanapę  i brak miejsca na nogi , co najwyżej usiądzie .....pies
RAV4 2.5 hybrid

Offline prz3m3k

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Lutego 2021, 15:15:01 »
Kombi dla mnie za duże auto jak na jazdę na max 2 osoby :)
Chciałbym się również wyleczyć ale z racji ekonomii tylko hybrydę biorę pod uwagę a z tego co czytam to pozostałe marki nie posiadają (jeszcze) takich niezawodnych konstrukcji (hybrydowych)

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #13 dnia: 16 Lutego 2021, 15:22:51 »
corolla sedan długość 463cm , corolla kombi długość 465cm , aż 2  cm różnicy <taniec>

Resztę sprawdź  sobie na stronie https://www.autocentrum.pl/dane-techniczne/toyota/corolla/xii/ts-kombi/
RAV4 2.5 hybrid

Offline bogowrocpl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 16 Lutego 2021, 19:25:02 »
Nieprawda. Ford jest na tym samym poziomie. Jest drugim na Świecie producent hybryd. Możesz popatrzeć na Fordy.

Wysłane z mojego Nokia 7.2 przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl