Autor Wątek: Corolla Hybrid 2019 Sedan Comfort + Style + Tech  (Przeczytany 19098 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
Odp: Corolla Hybrid 2019 Sedan Comfort + Style + Tech
« Odpowiedź #45 dnia: 19 Lutego 2021, 20:36:17 »
Mam tech style i wcale nie jest to uboga wersja ,Te droższe mają może sportowe fotele .I to może poprawic komfort Ale moje tez są wygodne .Dziwne że ktoś napisał tu że to biedna wersja ma wszystko co trzeba dla komfortu i bezpieczeństwa

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #46 dnia: 19 Lutego 2021, 20:56:07 »
Mam tech style i wcale nie jest to uboga wersja ,Te droższe mają może sportowe fotele .I to może poprawic komfort Ale moje tez są wygodne .Dziwne że ktoś napisał tu że to biedna wersja ma wszystko co trzeba dla komfortu i bezpieczeństwa
Bo niektórzy są wzrokowcami i kupują oczami (kolor, skóra z węża strażackiego, gadżety) i są w stanie za to dopłacać, a inni są pragmatykami i szukają wersji maksymalnie im pasującej za maksymalnie niską cenę, taka oto różnica, jak podejście do smartfonów . Jeden kupi bo dzwoni, wysyła mms/sms i ma dostęp do internetu, a inny wybierze flagowca bez względu na cenę by...dzwonić, wysyłać mms/sms i przeglądać internet  <taniec> Tak z przymrużeniem oka  :coo
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline prz3m3k

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 20 Lutego 2021, 16:27:26 »
Panowie obejrzałem to auto sprawdziłem, przejechałem się i... wychodząc z salonu trafiłem na Kia Xceed no i od 2 godzin siedzę i czytam o tym aucie bo podoba mi się zdcydowanie bardziej niż ta Corolla..

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #48 dnia: 20 Lutego 2021, 21:13:42 »
Panowie obejrzałem to auto sprawdziłem, przejechałem się i... wychodząc z salonu trafiłem na Kia Xceed no i od 2 godzin siedzę i czytam o tym aucie bo podoba mi się zdcydowanie bardziej niż ta Corolla..

Też się przymierzałem, ale jednak  13 lat  bezawaryjnej jazdy toyotami, zaważyło że wczoraj kupiłem Ravkę  <taniec>
RAV4 2.5 hybrid

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #49 dnia: 20 Lutego 2021, 21:30:20 »
Darek ty kupiłeś hybryde

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #50 dnia: 20 Lutego 2021, 21:41:25 »
Darek ty kupiłeś hybryde

Miałbyś suv z automatem, Qashqai  <zalamka>  Mitsubishi Cross Cauntry  <zalamka> tiguan <zalamka>  skoda nie znam takiej firmy <brawo>
Miała być ravka PB z automatem  4 generacji ,ale na forum przeczytałem  że skrzynia nie naprawialna, koszt nowej ponad 30 koła :bash: no to kupiłem ,,ekologa,,
Chyba się starzeję ...........................................że  mam takie pomysły
RAV4 2.5 hybrid

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #51 dnia: 20 Lutego 2021, 21:46:18 »
Brawo ty

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #52 dnia: 20 Lutego 2021, 22:30:25 »

Też się przymierzałem, ale jednak  13 lat  bezawaryjnej jazdy toyotami, zaważyło że wczoraj kupiłem Ravkę  <taniec>
Nooooo gratulacje! A myślałem , że już Cię rocznica zastanie jak zacząłeś poszukiwania (fakt- ale z mojej strony żart ;) ) Serio GRATULUJĘ  i szerokości i bezawaryjności.
KIA X-ceed w najlepszej wersji wyposażenia i plug-in  u mnie była zamówiona, ale serwis dał dooopy i kupiliśmy zupełnie inne auto.
Ponoć ściągają według użytkowników (krzywe), choć niby to nieprawda według testów.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #53 dnia: 20 Lutego 2021, 22:33:39 »
Darek ty kupiłeś hybryde
Akurat...tylko krowa nie zmienia poglądów  :good: Ale fakt, język w  jakim  pisał o hybrydzie - beton   :cool:

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #54 dnia: 20 Lutego 2021, 23:18:56 »
Darek ty kupiłeś hybryde
Akurat...tylko krowa nie zmienia poglądów  :good: Ale fakt, język w  jakim  pisał o hybrydzie - beton   :cool:

Jeszcze nie wiem co napiszę za miesiąc dwa , a zresztą miał być jakiś nowocześniejszy samochód w tej mojej rupieciarni samochodowej  :wallbash:
RAV4 2.5 hybrid

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #55 dnia: 20 Lutego 2021, 23:24:15 »
zresztą miał być jakiś nowocześniejszy samochód w tej mojej rupieciarni samochodowej
A coś konkretniej? Co w końcu wyhaczyłeś?

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #56 dnia: 21 Lutego 2021, 13:16:16 »
Też się przymierzałem, ale jednak  13 lat  bezawaryjnej jazdy toyotami, zaważyło że wczoraj kupiłem Ravkę

Gruby temat :-). Pisze to osoba która wylała nie kubeł pomyj na hybrydę i markę tylko cały beczkowóz szamba. Teraz jest nowym posiadaczem czego ??? Tojoty!!!! i to jakiej RAV4 hybryda !  :good:

Dlatego trzeba uważać na internet  :| 

Ale ogólnie jakie rollka zrobiła wrażenie? Coś odpadało ? :-)

Offline prz3m3k

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: 21 Lutego 2021, 16:52:38 »
Tzn nie było jakoś źle z tą Corollą ale miałem wrażenie, że w środku jest bardzo mało miejsca - serio mimo, że nie należę do wysokich gości (180cm) to czułem że głową dotykam sufitu. Ogólnie jazda spoko chociaż co by nie mówić jak dałem więcej gazu to jednak to auto "ryczy". Dodatkowo trochę plastiku i te nieszczęsne guziki nad lewym kolanem jakoś kompletnie nie pasujące do całej reszty, brak (nie wiem jak to fachowo nazwać) podbitki od wewnętrznej strony bagażniku na górze. Z zewnątrz wygląda przystępnie ale w środku miałem wrażenie, że jadę Skodą RAPID (sorry za porównanie).
Wychodząc z salonu gość wjeżdżał KIA Xceed no i po powrocie do domu zacząłem czytać o tym aucie.
Finalnie mija drugi dzień i zdążyłem zrezygnować z tego modelu z uwagi na brak możliwości ładowania tego auta w okolicy a sam mieszkam w bloku więc obecnie jestem na etapie fascynacji KIA Niro w wersji hybrydowej.

Zastanawiam się i tu pytanie do Was czy słyszeliście aby ta marka była awaryjna jeśli chodiz właśnie o hybryde i czy z racji tego ze tam nie ma tej bezstopniowej skrzyni biegów to auto jest bardziej awaryjne niż właśnie toyota?

Offline prz3m3k

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 24 Lutego 2021, 12:53:47 »
Rozumiem, że wspomniałem o innej marce i zostałem sam na forum :)?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #59 dnia: 24 Lutego 2021, 14:33:59 »
Ja to rozumię, nie miałem to się nie wypowiadam
Miałem Hyundaia ale benzyna (bliźniaki jeśli chodzi o rozwiązania, KIA należy do Hyundaia) I byłem z auta bardzo zadowolony, rozwiązania przyjazne kierowcy, w Toyocie z tym słabo. Auto było bezproblemowe.(tucson)

Wysłane z mojego J23 przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl