Autor Wątek: Regulacja natężenia podświetlania zagarów  (Przeczytany 2727 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mar11111

• Toyot Pełzający
  • **
Regulacja natężenia podświetlania zagarów
« dnia: 18 Lutego 2021, 15:45:16 »
Cześć. Może mi ktoś sprawdzić jak jest z regulacją podświetlania w innych corollach verso z rocznika 2007-2008??? U mnie jest tak że mam do wyboru (w ilości kresek) 6, 4, 3, 2, 1... A czemu nie mam 5??? Na 6 bije po oczach, na 4 troche slabo świeci i w dzień nie widać podświetlenia. Wydaje się że ten 5 poziom byłby dobry ale go nie ma...
Swoją drogą jak mogli to zaprojektować w tak marny sposób? Dlaczego ściemnianie nie działa automatycznie? :)

Offline Rafal87xc

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Regulacja natężenia podświetlania zagarów
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Lutego 2021, 22:39:48 »
zamontuj sobie automatyczne włączanie świateł, dla mnie swietna opcja, nie musze pamiętać o ich włączeniu, zegary w dzień świecą mocno (przełącznik od świateł wyłączony) a jak się ściemnia i zegary już dają po oczach to włączam światła przełącznikiem i wtedy się zegary przyciemniają (ustawione mam na 2 albo3)

Offline mar11111

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Lutego 2021, 23:22:21 »
Jak to działa? Można dokładniej? :)
Ciekawa opcja, gdzie kupić taki włącznik automatyczny? Dużo roboty z montażem???

Offline Rafal87xc

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Lutego 2021, 16:56:13 »
Jak działa? tak że odpalamy silnik i światła same się włączają, włącznie z zieloną kontrolką świateł na desce rozdzielczej. (manetka oczywiscie na zero), brak podświetlenia kokpitu typu przyciski na środkowym panelu radia, klimy, sterowania szyb. Więc gdy się ściemnia a zegary już dają po oczach przełączam manetke świateł tak jak bym światła włączał i wtedy zegary się przyciemniają (w zależności od ustawienia jasnosci) i włącza sie podswietlenie przycisków.
z montazem nie wiem bo juz mialem w aucie ale kazdy elektryk samochodowy powinien to ogarnąć. koszt automatów do swiatel na allegro to parenaście złotych.

Offline mar11111

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Lutego 2021, 20:25:54 »
Czyli generalnie spoko opcja. Poszukam dobrego automatu i załaże.
Dzieki za pomoc

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl