Autor Wątek: Jump starter do Aurisa 2 hybryda  (Przeczytany 5643 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline faciulula

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Jump starter do Aurisa 2 hybryda
« Odpowiedź #30 dnia: 10 Marca 2021, 15:16:42 »
A to dość ciekawe bo u ciebie akumulator jest inaczej montowany niż u mnie a odpowietrzenie wychodzi na stronę pasażera

Masz kombi? Z tego co wiem w kombi tak jest właśnie montowany akumulator. Oprócz tego w kombi aku ma polaryzację z lewej a w hatchback (jak u mnie) z prawej. Tak czy siak wylot gazów z aku musi byc gdzieś pod spodem auta przez rurą wydechową aby to sie nie mieszało ze sobą i żeby nie było booom  <kucharz>
« Ostatnia zmiana: 10 Marca 2021, 15:18:16 wysłana przez faciulula »

Offline Fabian19892

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 10 Marca 2021, 15:18:01 »
A to dość ciekawe bo u ciebie akumulator jest inaczej montowany niż u mnie a odpowietrzenie wychodzi na stronę pasażera

Masz kombi? Z tego co wiem w kombi tak jest właśnie montowany akumulator. Oprócz tego w kombi aku ma polaryzację z lewej a w hatchback (jak u mnie) z prawej.
Tak, kombi. Nie wiedziałem że jest to inaczej rozwiazane w hatchbacku

Wysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka

Offline faciulula

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 10 Marca 2021, 15:20:37 »
Z tego co widze w kombi jest łatwiej odkręcić aku. W mnie w HB jest słaby dostęp do śróby bieguna "-".

Offline Fabian19892

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 10 Marca 2021, 15:26:27 »
Z tego co widze w kombi jest łatwiej odkręcić aku. W mnie w HB jest słaby dostęp do śróby bieguna "-".
Jednak wolałbym chwilę dłużej odkręcać śrubki niż mieć odwrotnie bieguny... W twoim przypadku znaleźć zamiennik tego akumulatora Agm to nie będzie taki problem natomiast w kombi już jest mega problem. Dla mnie ten oryginalny akumulator o  pojemności 35ah w cenie 750 zł to jest zdzierstwo.

Wysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka

Offline faciulula

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 10 Marca 2021, 15:42:17 »
W twoim przypadku znaleźć zamiennik tego akumulatora Agm to nie będzie taki problem natomiast w kombi już jest mega problem. Dla mnie ten oryginalny akumulator o  pojemności 35ah w cenie 750 zł to jest zdzierstwo.

U mnie cena nie lepsza - najtaniej 700 zł za nowy. Używki L+ i P+ są na OLX nawet za 90 zł (Gliwice i Zabrze) ale troche sie boje bo nie wiem w jakim jest stanie. Musiałbym to naładować ze 2 razy i sprawdzić testerem akumulatorów jaką ma moc i napięcie. I do tego jeszcze gęstość sprawdzić. Takie coś tylko albo ze dobrego źródła albo nowe.
« Ostatnia zmiana: 10 Marca 2021, 15:52:31 wysłana przez faciulula »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl