Autor Wątek: Zalane klawisze na konsoli  (Przeczytany 2850 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Piasek

• Gość
Zalane klawisze na konsoli
« dnia: 23 Czerwca 2005, 16:29:04 »
Witam

No i jak myślałem na początku tak sięstało. Wylało siętrochęColi z puszki w uchwycie na konsole środkową. Nie było tego dużo, ale 4 klawiszęsięmocną kleją. Działają ale ciężko. Mam na myśli konsole z nowej Ave w  wersji SOL. Macie jakiś pomysł co z tym zrobić?

Pozdr.
Rafał Piaskowski.

T.N.

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Czerwca 2005, 16:33:47 »
Może kup preparat do czyszczenia zabrudzeń w sprayu (np. Safety Cleaner 601 - www.agawa.pl) i popsikaj ostroznie, żeby wypłukać cukier, a potem przesusz sprężonym powietrzem?

T.

Piasek

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Czerwca 2005, 16:40:15 »
Cytat: T.N.
Może kup preparat do czyszczenia zabrudzeń w sprayu (np. Safety Cleaner 601 - www.agawa.pl) i popsikaj ostroznie, żeby wypłukać cukier, a potem przesusz sprężonym powietrzem?

T.

A nie stanie sięnic elektronice, w sumie to dobry pomysł tylko chyba istnieje ryzyko uszkodzenia czegoś tam w środku.

Pozdr.
Rafał Piaskowski.

T.N.

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Czerwca 2005, 18:36:43 »
Nie wiem, ale nie podejrzewam - styki są zazwyczaj pochowane w obudowach, jeśli nie zastosujesz metody strażackiej, to powinno sięudać. W przeciwnym razie - rozbiórka

T.

Offline marcinekmm

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Czerwca 2005, 14:10:53 »
Jabym je wyjął i normalnie wypłukał pod wodą (zwłaszcza w środku). następnie wydmuchac sprężonym powietrzem wodęze środka przełączników i po zawodach ;). Inaczej nie pozbędziesz sie tego "świństwa" ze środka... Wymoczyć i tyle :)
Marcin

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl