Autor Wątek: Przegląd pogwarancyjny Rav4  (Przeczytany 1457 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tommy1977.

• Toyot Leżący
  • *
Przegląd pogwarancyjny Rav4
« dnia: 28 Lutego 2021, 16:23:26 »
Witam
Ile kosztuje pierwszy przegląd pogwarancyjny rav4

Offline rydz124

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Przegląd pogwarancyjny Rav4
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Lutego 2021, 18:56:53 »
Witam

Ja chyba jestem dziwny bo w takiej sytuacji odpalam Google, ustalam serwis który mam najbliżej i tam dzwonię.
Zapewne spytają mnie o model auta, rocznik, przebieg i zakres prac.
Bo inaczej potem jest lament że do zapłaty 5 tys bo poza olejem i filtrami były klocki, tarcze + kilka drobiazgów do poprawy.
A w internecie napisali że "za przegląd 500 zł"

Offline marti3210

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Marca 2021, 13:25:19 »
Witam
Ceny za pierwszy zaczynają się od 900 zł. Głównie zależy to od tego ile zostanie naliczone  roboczogodzin na fakturę - 1 rbg = 260 zł. Jeżeli chodzi o olej leją najtańszy z akceptowanych
czyli 5W30 - tak było w moim przypadku no chyba, że przywieziesz swój np 0w16 lub 0W20 lub się uprzesz przez telefon przed przeglądem, że chcesz mieć ten droższy ( więcej zapłacisz).
Na maile nie odpowiadają. Telefon odbiera przemiła pani, która wie ile ogółem zapłacisz  za robotę i części ale szczegółów nie zna.  Niektórzy będą ci radzić, ze
każdy serwis zrobi ci przegląd gwarancyjny, ale sami nie są w stanie wskazać takiego przykładu.  Pewnie w dużych aglomeracjach jest to możliwe ale w mniejszych
racze pozostaje tylko ASO. Trzeba zwykle zapisywać się 2-3 tygodnie, wcześniej. Auto zastępcze czy serwis door to door istnieje tylko w teorii na stronach www.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Marca 2021, 14:08:28 »
Co serwis ASO to jest inaczej, więc nie należy uogólniać.
Co do serwisów niezależnych, to jest bzdurą, że każdy może zrobić "przegląd gwarancyjny". Owszem teoretycznie mają takie prawo o ile mają sprzęt, oprogramowanie i zakres do danej marki i modelu i o ile w podstawowym jakoś jeszcze dają radę, to rozszerzony już bywa wyzwaniem.
U mnie w Szczecinie jest tylko kilka firm które się podejmują (z Toyotą jeszcze nie przerabiałem tematu, ale z dwoma innymi markami tak.)

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline marti3210

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Marca 2021, 14:16:15 »
Kiedy w mojej okolicy skontaktowałem się z serwisem specjalizującym się markach japońskich miałem wrażenie, że będę pierwszym ich klientem tego typu. Pogwarancyjne oferują bez problemu

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl