Autor Wątek: Aplikacje w android auto  (Przeczytany 1854 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline r.gladki

• Toyot Leżący
  • *
Aplikacje w android auto
« dnia: 01 Marca 2021, 20:16:04 »
Cześć
Podłączyłem telefon do android auto, jestem bardzo zadowolony z tej funkcji. Przeglądając informacje na ten temat często widzę, że na android auto jest także  WhatsApp, YouTube Music czy wiadomości sms. Ja nie mam tych aplikacji, mój znajomy w corolli też nie ma. Czy to jest kwestia oprogramowania Toyoty? W ustawieniach AA na telefonie mam wybór wyświetlania aplikacji, ale jest on bardzo ograniczony. Aplikację AA mam zaktualizowaną do najnowszej, telefon z android 10. Jak jest u Was? 

Offline czupurek

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Aplikacje w android auto
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Marca 2021, 11:33:24 »
Kiedyś były widoczne. W tej chwili wyświetlają się tylko powiadomienia i możliwość je odczytu głosowego lub na ekranie. Pisania smsów czy wiadomości na WhatsApp z poziomu wyświetlacza nie ma /ale było/. Uważam to za bardzo dobre ograniczenie /nie rozprasza w czasie jazdy/. SMSa można przecież wysłać głosowo podając jego treść i do kogo. Wszystko zależy od ustawień telefonu i AA.   

Offline r.gladki

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Aplikacje w android auto
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Marca 2021, 18:50:27 »
Dziś też znalazłem te informacje, z jedną z ostatnich aktualizacji wprowadzone te zmiany by ograniczyć rozpraszanie kierowców. No cóż, może to i lepiej. Dla mnie osobiści nadal AA jest super opcją. Ja C-HR mam od piątku, więc się jeszcze AA uczę. Dziś dopiero pierwszy raz skorzystałem z czytania wiadomości. System Toyoty czyta smsy bardzo poprawnie, za to AA czyta jak by nie znał polskiego. Ktoś może wie jak to ustawić by AA czytał powiadomienia po polsku?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl