Autor Wątek: VSC TRC OFF ABS diagnostyka.  (Przeczytany 6702 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Johny11

• Toyot Leżący
  • *
VSC TRC OFF ABS diagnostyka.
« dnia: 06 Marca 2021, 10:37:07 »
Witajcie jak w temacie. Świeca mi się wszystkie 3 ikonki. Zwykły interface obd II Nie widzi bledow. Czy zna ktos jakas tania kostke lub kabel ktory pomoze sprawdzic mi uklad hamulcowy w toyce? Pacjent corolla verso 2005 1.6b

Offline syku1987

• Toyot Leżący
  • *
Odp: VSC TRC OFF ABS diagnostyka.
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Marca 2021, 07:39:31 »
Miałem podobny przypadek u siebie, też świeciły mi się te kontrolki. Czasem tylko przez chwilę a czasem cały dzień. Jeden mechanik nie znalazł błędy, w sensie że jego komp po podłączeniu nie wyszukiwał żadnych błędów. U innego przy okazji serwisu klimatyzacji podłączył też komputer i wykazało błąd yaw rate sensor, potem dla pewności byłem w ASO żeby to zweryfikowali i się potwierdziło. Podjedź do jakiegoś ogarniętego mechanika, który dysponuje dobrym sprzętem diagnostycznym i on Ci ogarnie za jakieś 30-50 zł. Z tego co się orientuję te kontrolki zapalają się przy różnych niedomaganiach auta, więc niekoniecznie układ hamulcowy będzie tu winowajcą. Pozdrawiam.

Offline Johny11

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Kwietnia 2021, 19:06:37 »
Może racja tylko kontrola trakcji padła A abs działa na pół gwizdka. Każdy mechanik ogarnięty oczywiście każe mi zostawiać auto nawet do diagnozy A słabo mogę sobie na to pozwolić z racji miejsca zamieszkania

Offline Rafal87xc

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Kwietnia 2021, 11:06:02 »
bezpieczniki sprawdzales? Mi sie ostatnio zapalało VSC i TRC OFF jak miałem przekłądnie kierowniczą wyciaganą i zbieżności nie było.

Offline PioK

• Początkujący
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Lipca 2021, 09:58:10 »
Miałem też przypadek ze świeceniem wszystkich tych kontrolek. U mnie padł moduł/czujnik vsc. Umieszczony jest pod fotelem kierowcy. Po wymianie na nowy wszystko wróciło do normy.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl