Autor Wątek: RAV4 4 gen - na co zwrócić uwagę przy zakupie  (Przeczytany 17312 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
Odp: RAV4 4 gen - na co zwrócić uwagę przy zakupie
« Odpowiedź #30 dnia: 26 Marca 2021, 08:26:55 »
Już nie bądź aż tak krytyczny. Te RAV-ki nie są takie złe. Jasne za do XC60 czy BMW to jej daleko, ale z TIGIEM może konkurować spokojnie. Wszędzie w tych autach do 150-160 tys we wnętrzu jest wszechobecny plastik.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #31 dnia: 26 Marca 2021, 08:44:29 »
W droższych też dół  często twardy jak skała. To raczej norma.
Wyjątkowo dużo walczył ze swoim egzemplarzem, więc ma prawo być krytyczny.
U mnie tunel monolit i niech tak zostanie.
« Ostatnia zmiana: 26 Marca 2021, 08:47:22 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #32 dnia: 26 Marca 2021, 10:06:36 »
Wiecie, że człowiek doświadcza emocji odnośnie auta dwa razy, jak kupi i jak sprzeda, a kolega Skylog - z tego co czytałem - właśnie się pozbył swojej RAVki, więc dobrze że wyrzuca z siebie wszystkie żale.
Zastanawiam się tylko, czy dobrym wyborem będzie nowy "góral" też od Toyoty ? Czy highlander rzeczywiście pod każdym względem jest lepszy i wart swojej ceny ?

Skylog

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 26 Marca 2021, 10:49:38 »
Już nie bądź aż tak krytyczny. Te RAV-ki nie są takie złe. Jasne za do XC60 czy BMW to jej daleko, ale z TIGIEM może konkurować spokojnie. Wszędzie w tych autach do 150-160 tys we wnętrzu jest wszechobecny plastik.

O plusach auta na tym forum już powiedziano wiele, sam w niejednym poście podkreślałem zalety auta. Więc "aż taki krytyczny nie jestem".

A tutaj po kilku pytaniach z działu "sprzedam auto" chciałem na nie odpowiedzieć. Dlaczego sprzedałem to auto.

Dla mnie osobiście nie ma absolutnie żadnego problemu z twardymi plastikami w aucie ale pod jednym warunkiem, że są dobrze spasowane i nie trzeszczą. A mój egzemplarz niestety trzeszczał, a plastiki strzelały przy zmianie temp. otoczenia. Do tego hałas panujący we wnętrzu przy jeździe powyżej tych 100km/h, który coraz bardziej przeszkadzał żonie. I tak zakończyłem przygodę z RAV4. Co do górala, jeszcze się zobaczy zawsze można zamówienie zmienić.

Czekam na weekend na który dostanę auto z salonu. Będzie okazja potestować przez 2 dni. Na pewno po jeździe próbnej przy wyższych prędkościach dużo ciszej. Ale to już historia na inny odcinek.

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #34 dnia: 26 Marca 2021, 10:50:45 »
Jak dla mnie wygląda świetnie , :good:
https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-highlander-executive-2-5-hybrid-248-km-awd-i-e-cvt-nawigacja-felgi-20-czujniki-ID6DHaat.html#f06dbbbc5a

Jakbym za parę lat mógł kupić z niedużym przebiegiem w cenie do 150 ,to od razu bym brał
RAV4 2.5 hybrid

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #35 dnia: 26 Marca 2021, 12:49:38 »
Jak dla mnie wygląda świetnie , :good:
https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-highlander-executive-2-5-hybrid-248-km-awd-i-e-cvt-nawigacja-felgi-20-czujniki-ID6DHaat.html#f06dbbbc5a

Jakbym za parę lat mógł kupić z niedużym przebiegiem w cenie do 150 ,to od razu bym brał
Dla mnie dokładnie odwrotny kierunek. Zdecydowanie za duży i do tego ta cena za toyotę
Choć Konkurencja nie tańsza specjalnie.

Offline kenzo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 26 Marca 2021, 12:57:18 »
Highlander ciekawy ale jest w takiej "dziwnej strefie cenowej". Potrzebując 7 miejsc dokładam trochę i kupuję auto premium,  xc90. Chcąc zaoszczędzić, biorę "budżetowe" Sorento.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #37 dnia: 26 Marca 2021, 13:33:31 »
Lubię duże bryki ale nawet nie myślę o czymś szerszym, mam ograniczenie sprzętowe w postaci bramy pod 100 letnią kamienicą w centrum miasta, gdzie mieszkam, w RAVce jest 5 cm zapasu z każdej strony, a ze złożonymi lusterkami nie lubię wjeżdżać.

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #38 dnia: 26 Marca 2021, 23:01:55 »
Highlander ciekawy ale jest w takiej "dziwnej strefie cenowej". Potrzebując 7 miejsc dokładam trochę i kupuję auto premium,  xc90. Chcąc zaoszczędzić, biorę "budżetowe" Sorento.

Jak kolega sprzedawał po paru latach X90 ,to był najszczęśliwszym człowiekiem na ziemi , prawie najszczęśliwszym , bo na aucie stracił 2/3 wydanych pieniędzy.  Na Toyocie stracisz tez , ale dużo, dużo  mniej ,
RAV4 2.5 hybrid

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #39 dnia: 26 Marca 2021, 23:10:45 »
Generalnie na każdym sie straci....im droższe w zakupie tym większa strata. Toyota generalnie bardzo dobrze trzyma cenę. Chyba w ostatnim Auto Świecie jest artykuł o utracie wartości aut po 3-ech latach i Toyota plasuje sie w ścisłej czołówce trzymając cenę.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #40 dnia: 27 Marca 2021, 06:35:00 »
Licząc po "księgowemu" na ostatnim aucie w leasingu przez 3.5 roku, straciłem 7%
Przeżyłem

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #41 dnia: 27 Marca 2021, 08:53:18 »
No to ja miałem szczęście, że kupiłem 10 mies. z przeb. 14tys.km za 125tys.zł z ceny nowego 170tys.zł <taniec>

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #42 dnia: 27 Marca 2021, 09:39:49 »
Liczysz cennikowo, a to nic nie mowi o cenie jaką dał poprzedni wlasciciel :) Różnica w zakupie z wyprzedaży   może sięgać 30k. w stosunku do cennika.
Co nie znaczy, że zapłaciłeś dużo :)

Wysłane z mojego J23 przy użyciu Tapatalka

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #43 dnia: 27 Marca 2021, 19:52:04 »
Liczysz cennikowo, a to nic nie mowi o cenie jaką dał poprzedni wlasciciel :) Różnica w zakupie z wyprzedaży   może sięgać 30k. w stosunku do cennika.
Co nie znaczy, że zapłaciłeś dużo :)

Wysłane z mojego J23 przy użyciu Tapatalka

Mi to mówi z faktury którą otrzymałem :grin:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl