W moim aucie (e12 1.4 d4d combi - kupiłem używane) sprzęgło brało praktycznie od razu. W serwisie specjalizującym się w toyotach powiedzieli mi że tutaj żadnych regulacji nie ma, trzeba się do tego przyzwyczaić lub wymienić sprzęgło. W innym serwisie mechanik też zwrócił mi uwagę na ten mankament, twierdząc że sprzęgło jest do wymiany. Wymieniłem w serwisie specjalizującym się w toyotach. Było ciut lepiej lecz bez dużej różnicy. Pojeździłem z nowym sprzęgłem 2 lata i za namową znajomego mechanika zostawiłem mu je do przeglądnięcia (aby sprawdził co jest z tym sprzęgłem). Okazało się że okładziny w ostatnio zamontowanym sprzęgle były zdarte z powodu zbyt szybkiego brania. Przy poprzedniej wymianie sprzęgła, serwis nie wymienił pompy. Obecnie mam kolejne nowe sprzęgło, nową pompę, wymieniony olej w skrzyni biegów. Obecnie sprzęgło bierze gdzieś od środka w górę - różnica jest kolosalna. Polecam znalezienie solidnego mechanika, który nie tylko wymienia sprzęgło, lecz także elementy, które są zużyte, a z niem współpracują.