Autor Wątek: Prius III Kamera Cofania  (Przeczytany 1361 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Weno_tm

• Toyot Leżący
  • *
Prius III Kamera Cofania
« dnia: 17 Marca 2021, 13:44:47 »
Witam serdecznie to jest mój pierwszy post, temat na tym forum, dowiedziałem się tu sporo ciekawostek na temat mojego Priusa i nie tylko, przejdę do tematu kupiłem priusa rok temu  miał uszkodzone fabryczne radio bez navi, dobita kierownice itd , kupiłem nowa kierownice z tempomatem i sterowaniem radia (oryginalna tego nie miała) nowe radio z navi model B9016 do tego światło podsufitowe z mikrofonem, po podłączeniu radia i kierownicy wszystko działa poprawnie, ale np mikrofon już nie powód jest taki ze w kablach które idą do światła  podsufitowego brakuje kilku żył a dokładnie to 2,postanowiłem tez ze podłączę kamere cofania bo to radio posiada taka funkcje, kupiłem adapter ponieważ mój samochód nie posiada odpowiedniego okablowania , podłączyłem wszystko jak należy zasilanie idzie do kamery ale kamera sie nie uruchamia, w tym adapterze zostal mi kabel rev ( pierwsze skojarzenie wsteczny) ten kabel jest pewnie do uruchomienia kamery, kable 6+ i 6- służą do tego by kamera była rozgrzana, kamera nie reaguje nawet gdy podaje do tego kabla rev napięcie 12v może jest ktoś kto zna sie na tym szukałem wszędzie ale nic konkretnego nie zalazłem

https://i55.psgsm.net/cs.com/p/865684/1600/rear-view-camera-connection-cable-for-toyota-gen5-gen6.jpg

https://i.imged.pl/radio-z-nawigacja-toyota-prius-2010-b9016-31243888.jpg

Offline Weno_tm

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Prius III Kamera Cofania
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Marca 2021, 15:53:11 »
Dodam ze kupiłem fabryczna kamere, z kamery wychodza 4 kable czerwony, czarny, bialy i bialy z czarnym paskiem, czarny czerwony to pewnie plus i minus a bialy i bialy z czarnym pskiem sygnal video przy najmniej tak mi sie wydaje...

Offline Weno_tm

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Prius III Kamera Cofania
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Marca 2021, 22:06:29 »
Poradzilem sobie dzieki za pomoc... xD

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl