Autor Wątek: Sprawdzenie numeru części  (Przeczytany 2782 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rafal99

• Toyot Leżący
  • *
Sprawdzenie numeru części
« dnia: 18 Marca 2021, 20:15:07 »
Witam wszystkich. Z góry przepraszam, jeśli pytanie jest oczywiste, ale jeszcze nie do końca orientuję się w ekosystemie Toyoty.

Czy jest gdzieś dostępny pełny katalog części z ich numerami? Przejrzałem net na szybko, ale widzę że chyba coś jest na toyota-tech, ale płatne, albo są darmowe, ale nie obejmują najnowszego modelu.

Chodzi mi o drobny element - diodę podświetlającą w boczku drzwi, tzw. ambient. Element ten posiada nadrukowany kod QR, po jego zeskanowaniu otrzymałem ciąg znaków: 19140075D-NA04tW. Czy ktoś jest w stanie sprawdzić, czy to jest prawidłowy numer części? Jeśli nie, to może jest katalog, gdzie można po prostu przejrzeć wszystkie części montowane w danym modelu w danym miejscu?

Napisałem już maila do ASO, ale może ktoś tutaj szybciej mi pomoże.

Z góry dzięki!

Offline D3F

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 1.8H
Odp: Sprawdzenie numeru części
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Marca 2021, 20:43:23 »
Proszę, strona amerykańska więc nie mam pewności czy zgadza się z europejskimi wersjami, ale do tej pory to czego szukałem się pokrywało.

https://partsouq.com/en/catalog/genuine/pick?c=Toyota&model=COROLLA&ssd=%24%2AKwFrMTlSbWkAAAAAXEXnyA%24

Offline rafal99

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Marca 2021, 20:46:52 »
No właśnie tu jest ten problem, że najnowszy model do wyboru jest do 2017 roku... Chyba, że ja coś źle patrzę.

Offline D3F

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 1.8H
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Marca 2021, 21:08:08 »
No właśnie tu jest ten problem, że najnowszy model do wyboru jest do 2017 roku... Chyba, że ja coś źle patrzę.

Użyj filtra, bo ta strona jest dziwnie skonstruowana i nie pokazuje wszystkich pozycji od razu. Przy 1.8 hybrid to powinno być ZWE211, możesz dla pewności sprawdzić na toyota tech po vin (bezpłatnie).

Offline rafal99

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Marca 2021, 15:30:55 »
Dzięki, faktycznie jest nasz model. Ale niestety części o którą mi chodziło nie znalazłem ;)
Wygląda na to, że poradzę sobie sam, bo ASO też nie umie mi pomóc. Ich zdaniem ta część jest dostępna tylko z całym boczkiem, a to zwykła niebieska dioda za 2 zł.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl