Autor Wątek: Prius 3 poszukiwanie mikrofonu  (Przeczytany 2692 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Weno_tm

• Toyot Leżący
  • *
Prius 3 poszukiwanie mikrofonu
« dnia: 22 Marca 2021, 21:59:44 »
Witam wszystkich poszukuje w jakich pinach powinny byc kable od mikrofonu, mam podsufitowe swiatlo z mikrofonem, orginalnie bylo bez, wiec nie ma odpowiedniej ilosci kabli brakuje 4 kabli bialy zolty czarny i czerwony, pociągnięcie ich pod sufit to nie problem dla mnie, problem sie zaczyna gdzie je podlaczyc w radiu radio fabryczne z navi (nie jbl) radio B9016 szukalem wszedzie google itd juz nawet metoda prób i bledow (tak mi sienudalo podlaczyc kamerke cofania tez orginala) nic nie pomoglo wstawiam linka ze zdjeciami radia i kostek z gory dzieki z pomoc l

https://photos.app.goo.gl/ZrBpAGv47hNuAwP88

Offline Weno_tm

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Prius 3 poszukiwanie mikrofonu
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Marca 2021, 22:12:53 »
Mam nadzieje ze ktos tu pomoże

Offline Hex

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Marca 2021, 21:00:52 »
Mógłbym Tobie pomóc swoim autem. Fabrycznie miałem B9016. Teraz mam Androida. Tylko że wszystko jest spięte gotowymi wiązkami od chinola. Ale nie ma problemu w wyjęciu radia, czy lampki podsufitowej i sprawdzeniu czy "przedzwonienu" kabelków. ;) Ja jestem upośledzony elektrycznie i elektronicznie, na odległość nie pomogę, widzę że nie tak daleko, więc jak będziesz przejazdem zapraszam.

Offline patryk_80_26

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Marca 2021, 21:53:52 »
Witam,
Miałem ten sam problem podjechałem do serwisu poprosiłem, podałem model radia mam takie same B9016 na następny dzień miałem ściągę z pinami gdzie wpiąć mikrofon za free. Resztę ogarnął mi znajomy elektryk. Wszystko hula jak należy.

Offline Weno_tm

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Marca 2021, 21:32:26 »
Nie pomyślałem  żeby zapytać w serwisie toyoty, szkoda ze w moim miescie żadnego nie ma, z Twojej wypowiedzi wynika ze juz nie masz tej ściągi :) szkoda

Offline Weno_tm

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Marca 2021, 21:42:18 »
Hex nie chxe grzebać komuś  w aucie ale milo z Twojej strony:), zastanawiam sie czy to nie jest wejscie w radiu z 4ma pinami,  przeleciałem caly internet nawet ruskie strony i nic nie znalazłem nic konkretnego, taka ciekawostka zamówiłem sobie przycisk do podgrzewania siedzenia odziwo kontrolki na przycisku sie świecą   ale siedzen nie podgrzewa haha(z tempomatem nie bylo problemu tylko podlaczylem drążek i smiga) , znalzlem schemat jak podlaczyc maty grzewcze w siedzeniach, niedlugo bede sie tym zajmowal i napisze co i jak, nastepna rzecz to skladane lusterka i automatyczne zamykanie szyb oraz zamkow podczas jazdy, ale najpierw musze sie uporac z tym radiem

Offline jarus67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Marca 2021, 21:44:32 »
O tych ostatnich udogodnieniach napisz, jak je ogarniesz.

Wysłane z telefonu przy użyciu Tapatalka

Offline arthi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 24 Marca 2021, 22:52:13 »
Mam serwisówkę do P3, tam jest wszystko rozpisane z tego co widze.

Unbenannt1" border="0
Unbenannt2" border="0
« Ostatnia zmiana: 24 Marca 2021, 23:15:34 wysłana przez arthi »

Offline jarus67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 24 Marca 2021, 23:07:38 »
To ja poproszę info, które kable wychodzą z radia do mikrofonu.

Offline arthi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 24 Marca 2021, 23:27:53 »
Jak masz pomysł jak mogę ci jak mogę wysłać w całoci to napisz, to prawie 180MB, a jest tam trochę o mikrofonie i sprawdzeniu.

Offline Weno_tm

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 25 Marca 2021, 02:47:27 »
Watpie czy to nam cos pomoże, ponieważ kostka 37 nie znajduje sie za radiem i nie mam pojecia gdzie jest, ale domyslam sie ze sa tam kable z swiatla podsufitowego itd, mam mikrofon ale tak jak pisalem kupilem poprostu nowe swiatlo podsufitowe z mikrofonem i wiem z jakich pinow musze pociagnac kable, tylko ze nie wiem gdzie je podlaczyc ta kostka mi nic nie daje bo tych kabli poprostu tam nie mam, najlepiej by bylo dorwac schemat radia fabrycznego B9016, albo jezeli ktos ma w swoim priusie takie radio i dziala mu mikrofon, zeby zrobil zdjecie tylu tego radia naprawde duzo by mi to dalo odraz widac jakich kabli mi brakuje kolorow kostek itd

Offline jarus67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 25 Marca 2021, 07:35:01 »
@arthi - może plik wyślij w chmurę (np. wetransfer.com - darmowo do 2 GB) i podaj link.

Offline pppt

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 25 Marca 2021, 16:16:22 »
nastepna rzecz to skladane lusterka
daj znać jak to ogarniesz. widziałbym to chętnie u siebie
Toyota PRIUS 1,8 HSD 2011 Prestige
Toyota Yaris 1,3 VVT-i 2003 Sol

Offline Hex

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 25 Marca 2021, 17:07:55 »
Watpie czy to nam cos pomoże, ponieważ kostka 37 nie znajduje sie za radiem i nie mam pojecia gdzie jest, ale domyslam sie ze sa tam kable z swiatla podsufitowego itd, mam mikrofon ale tak jak pisalem kupilem poprostu nowe swiatlo podsufitowe z mikrofonem i wiem z jakich pinow musze pociagnac kable, tylko ze nie wiem gdzie je podlaczyc ta kostka mi nic nie daje bo tych kabli poprostu tam nie mam, najlepiej by bylo dorwac schemat radia fabrycznego B9016, albo jezeli ktos ma w swoim priusie takie radio i dziala mu mikrofon, zeby zrobil zdjecie tylu tego radia naprawde duzo by mi to dalo odraz widac jakich kabli mi brakuje kolorow kostek itd

W moich zbiorach znalazłem tylko takie coś. Może z tej wiązki to idzie do szafy za schowkiem pasażera, i dopiero w górę? ;)
https://share.getcloudapp.com/12uA94LG

Offline arthi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 25 Marca 2021, 17:55:06 »
@jarus67 wysłałem link na pw

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl