Ja mam wersje 1.6 sol - ktos kiedys powiedzial, ze ten typ tak ma z powodu reszty dodatkow (trc, vsc i ba), choc (fakt, ze moge sie mylic), ale wydaje mi sie, iz te systemy nie powinny dawac takich reakcji na drodze, bo z zasady dzialaja chyab w troszke innych sytuacjach.
Jackal - powiem Ci, w jakich dwoch sytuacjach mialam takie naprawde podnoszace cisnienie zdarzenia.
1. hamowanie na kostce brukowej - ok - to sliska nawierzchnia, ale ABS zadzialal na tyle "mocno", ze z naprawde niewielkiej predkosci (dojezdzalam juz do skrzyzowania) nie byłam w stanie sie zatrzymac i wyladowalm an srodku skrzyzowania.
2. w poniedzialek pod miom wlasnym blokiem - normalna nawierzchnia, zadnych kostek brukowych, itd - beton - podjezdzam sobie jak zwykle pod klatke (no jaka mozna miec predkosc manewrujac pod domem), chce zahamowac i nagle beng, beng, beng wali sobie ABS - zatrzymauje sie na milimetry przed murkiem (nie mialam gdzie skrecic, bo obok samochody).
P_flori - oponki fabrycznie zalozone dunlopy 200E (jezdza moze jakies 10k) a amorki no chyba sprawne - autko ma przejchane od nowosci cos ponad 20k, wiec jeszcze nie moga byc niesprawne...
Nie wiem - moze naprawde sie czepiam, ale to moje juz chyba 4 -te auto z ABSem (nie liczac tych, ktorymi czasem jezdze, innych marek) i zaden, ale to zaden nie dziala w taki sposob jak ten w rolce ...
Moze ktos jeszcze, kto ma SOLke sie wypowie, bo moze to rzeczywiscie bolaczka tylko tej wersji ?