Autor Wątek: Błąd P0107  (Przeczytany 1859 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zibimysz

• Toyot Leżący
  • *
Błąd P0107
« dnia: 09 Kwietnia 2021, 10:54:20 »
Witam
Pacjent to avensis T27FL 1.8 benzyna +lpg Staga, rok produkcji 2017,przebieg 70tys.
Miesiąc temu wyskoczyło pierwszy raz, wizyta w aso wykluczyła czujnik,stwierdzili ze zanika łączność na wiązce z czujnikiem, po czyścili styki wtyczki przy czujniku i poprawili luty na ww. wtyczce. Dziś znów się pojawiło, w którym miejscu jest ten czujnik ciśnienia, mam plan żeby samemu po czyścić.

Z góry dziękuję za pomoc.

Offline JaśnieWielmożnyPanLexus

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Błąd P0107
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Kwietnia 2021, 20:41:39 »
Od przodu pod plastikową pokrywą silnika. Kostka z 3-ma przewodami i od spodu wężyk gumowy. Sprawdziłbym czy jest do niego  podłączony przewód z instalacji
gazowej, i tam ew. szukał problemu.

Offline Zibimysz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Kwietnia 2021, 21:37:58 »
Dzięki za informację, właśnie celowałem w ten czujnik ale nie byłem pewny. Jutro zobaczę czy lpg korzysta z tego czujnika. Ps. auto mimo błędu chodzi poprawnie, testowałem na samej benzynie (lpg wyłączone) i błąd też się pojawia, nie wchodzi w tryb awaryjny itp.
Jak byłem w aso to cena czujnika 1200zl, jaki jest numer tego czujnika może kupić zamiennik i zobaczyć co będzie.

Offline JaśnieWielmożnyPanLexus

• Toyot Pełzający
  • **

Offline Zibimysz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Listopada 2021, 15:33:09 »
Witam. W końcu temat błedu zamykam, błąd czasem był czasem nie było, zmieniałem czujnik na nowy i nic tak samo raz był raz znikał. Problemem było że obejma rurki ktora wychodzi od pokrywy zaworów w rurkę przed przepustnica była trochę luźna i zasysało lewe powietrze

« Ostatnia zmiana: 03 Listopada 2021, 15:38:08 wysłana przez Zibimysz »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl