Autor Wątek: Powitanie i prośba o pomoc w zakupie  (Przeczytany 4207 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
Odp: Powitanie i prośba o pomoc w zakupie
« Odpowiedź #15 dnia: 14 Kwietnia 2021, 19:24:08 »
Dziękuję za odpowiedź.

A tak swoją drogą, na co zwrócić uwagę przy odbiorze takiego samochodu?

Dodam że przebieg to 85000 km, produkcja 2017, a pierwsza rejestracja czerwiec 2018.

Poczytaj w istniejącym wątku, bo tam znajdziesz więcej szczegółów

https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,50243.0.html

Offline coldmanns

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 15 Kwietnia 2021, 11:47:35 »
Panowie, trochę się pogubiłem,
czyli w IV generacji 2.5 hybryda jest w końcu CVT czy E-CVT?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #17 dnia: 15 Kwietnia 2021, 12:16:45 »
Hybryda ecvt
Benzyna CvT

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #18 dnia: 15 Kwietnia 2021, 15:16:41 »
Jest prosta zasada, jeśli kupujesz jakąkolwiek hybrydę Toyoty to o skrzynię biegów się nie martwisz bo jej tam po prostu nie ma. Nie ma też sprzęgła. Jest za to bateria, której stan po 85tys.km może być różny i warto to sprawdzić oraz zapytać czy bateria jest na gwarancji (do 10 lat) a jeśli nie to czy jest możliwość jej wznowienia. Na układ hybrydowy Toyota daje 5 lat gwarancji ale nie więcej niż 100tys.km więc jeśli auto nie starsze niż 2016 gwarancja na układ hybrydowy (silniki elektryczne, falownik, bateria) powinna obowiązywać ale warto o to dopytać.

Offline coldmanns

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 16 Kwietnia 2021, 11:20:42 »
Dziękuję za bardzo przydatne odpowiedzi.
Na samochód otrzymałem jeszcze 2 lata gwarancji, na układ hybrydowy oraz baterię gwarancję w sumie mam do 2028 roku - myślę że wszystko będzie w porządku.

Najbardziej interesowała mnie kwestia skrzyni, CVT czy eCVT, handlowiec wprowadził mnie w błąd (zapewne z braku wiedzy) i troszkę zacząłem czytać o nieszczęsnych skrzyniach CVT, ale jeśli tam siedzi eCVT to dla mnie temat jest jasny.

Bardzo dziękuję za pomoc.

Jeszcze tylko jedna sprawa, jak wygląda kwestia stacji multimedialnej z nawigacją?
Czy da się aktualizować mapy?
Czy może istnieje jakiś alternatywny soft, który usprawnia system oraz dodaje nowe możliwości?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #20 dnia: 16 Kwietnia 2021, 11:25:04 »
Dziękuję za bardzo przydatne odpowiedzi.
Na samochód otrzymałem jeszcze 2 lata gwarancji, na układ hybrydowy oraz baterię gwarancję w sumie mam do 2028 roku - myślę że wszystko będzie w porządku.

Najbardziej interesowała mnie kwestia skrzyni, CVT czy eCVT, handlowiec wprowadził mnie w błąd (zapewne z braku wiedzy) i troszkę zacząłem czytać o nieszczęsnych skrzyniach CVT, ale jeśli tam siedzi eCVT to dla mnie temat jest jasny.

Bardzo dziękuję za pomoc.

Jeszcze tylko jedna sprawa, jak wygląda kwestia stacji multimedialnej z nawigacją?
Czy może istnieje jakiś alternatywny soft, który usprawnia system oraz dodaje nowe możliwości?
Kolega wlasnie zalozyl Teyes 10 cali na pelnym androidzie. To co tam siedzi to syf. Mam to w zony Rav4 i to jedna wielka porazka.

Poszukaj tutaj na forum.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #21 dnia: 16 Kwietnia 2021, 11:33:15 »

Nie ma sensu prosić ciągle od Toyoty drogie subskrypcje. Więc zainwestowałem Teyes CC3 i to mi zwróci po 3 latach.

Wysłane z mojego M2002J9G przy użyciu Tapatalka

Offline coldmanns

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 16 Kwietnia 2021, 12:56:40 »
Co do tego Teyes CC3, to może i funkcjonalne urządzenie, lecz nie odpowiada mi jego wygląd. Jest zbyt agresywny względem całej deski.

Jeśli miałbym zamontować alternatywną stację multimedialną, to koniecznie musi wyglądać po montażu tak jak oryginał - wystające ekrany nie są dla mnie ponieważ w moim odczuciu burzą cały efekt.

Może istnieje jakaś alternatywa dla oryginalnego systemu, montowana w miejsce oryginału, lecz z lepszymi podzespołami i pełnym androidem?

Znalazłem coś takiego:

https://allegro.pl/oferta/radio-nawigacja-toyota-rav4-android-64gb-kamera-9565368751?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czesci_pla_czesci-samochodowe&ev_adgr=Cz%C4%99%C5%9Bci+samochodowe+-+Wyposa%C5%BCenie+wn%C4%99trza&gclid=Cj0KCQjw6-SDBhCMARIsAGbI7UjgbcznDUVL8g7d_K-7POk-mdNJ-dFFQ0Qh4fRHufJiZmPSIo0YahYaAiNUEALw_wcB
« Ostatnia zmiana: 16 Kwietnia 2021, 13:03:41 wysłana przez coldmanns »

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #23 dnia: 16 Kwietnia 2021, 13:29:29 »
W podobniej cenie bedzie GMS od mechu.

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #24 dnia: 16 Kwietnia 2021, 15:44:25 »
Co do tego Teyes CC3, to może i funkcjonalne urządzenie, lecz nie odpowiada mi jego wygląd. Jest zbyt agresywny względem całej deski.

Jeśli miałbym zamontować alternatywną stację multimedialną, to koniecznie musi wyglądać po montażu tak jak oryginał - wystające ekrany nie są dla mnie ponieważ w moim odczuciu burzą cały efekt.

Może istnieje jakaś alternatywa dla oryginalnego systemu, montowana w miejsce oryginału, lecz z lepszymi podzespołami i pełnym androidem?

Znalazłem coś takiego:

https://allegro.pl/oferta/radio-nawigacja-toyota-rav4-android-64gb-kamera-9565368751?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czesci_pla_czesci-samochodowe&ev_adgr=Cz%C4%99%C5%9Bci+samochodowe+-+Wyposa%C5%BCenie+wn%C4%99trza&gclid=Cj0KCQjw6-SDBhCMARIsAGbI7UjgbcznDUVL8g7d_K-7POk-mdNJ-dFFQ0Qh4fRHufJiZmPSIo0YahYaAiNUEALw_wcB

Każdy ma swój gust, ale na plus że większy ekran więcej przejrzystości w HD to co na zdjęciu widać za zbyt duży, bo inaczej zrobiłem foto. Realnie jako kierowca wcale nie burzy to całe wnętrze. GMS miałem też na myśli ale to i tak "made in china" tylko w gorszym osprzęcie i nie ma co porównywać w tej cenie. Uważam że oryginał był ok , ale mnie zniechęciło takie koszty subskrypcji od Toyoty i postanowiłem "czemu nie spróbować"

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #25 dnia: 16 Kwietnia 2021, 19:01:21 »

Nie ma sensu prosić ciągle od Toyoty drogie subskrypcje. Więc zainwestowałem Teyes CC3 i to mi zwróci po 3 latach.

do mnie wlasnie płynie CC3

btw do 'autora'

wejdz sobie tu ; 

Rav4 V System multimedialny
 https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?share_fid=39565&share_tid=49122&url=https%3A%2F%2Fforum%2Etoyotaklub%2Eorg%2Epl%2Findex%2Ephp%3Ftopic%3D49122&share_type=t&link_source=app

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #26 dnia: 16 Kwietnia 2021, 20:57:38 »

do mnie wlasnie płynie CC3

btw do 'autora'

wejdz sobie tu ; 

Rav4 V System multimedialny
 https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?share_fid=39565&share_tid=49122&url=https%3A%2F%2Fforum%2Etoyotaklub%2Eorg%2Epl%2Findex%2Ephp%3Ftopic%3D49122&share_type=t&link_source=app

Kolega ma 4gen.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl