Autor Wątek: Fotel kierowcy  (Przeczytany 2084 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline b_b

• Toyot Leżący
  • *
Fotel kierowcy
« dnia: 15 Kwietnia 2021, 08:29:35 »
Kolejna zagwozdka: ostrych zakrętów/ ostrych zrywów do przodu jest wrażenie, że fotel się rusza: tak jakby jeden ząbek na posuwni przeskakiwał (prawy). Czy ktoś już miał takie małe ale? Czy mam farta :wallbash:

Offline SobekM

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Fotel kierowcy
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Kwietnia 2021, 09:09:48 »
U mnie fotel jest trochę luźny. Pomaga regulacja wysokości. Jak podniesie się go (1,2 ruchy rączką do podnoszenia) to luz jest jakby mniejszy.
Ogólnie z fotelem to musiałem go kilka razy poprzestawiać - wzdłuż, oparcie, odcinek lędźwiowy - tak jakby jakieś smary musiały się tam rozprowadzić.
Na początku nie dość, że był luźny to jeszcze potrafił czasem wydawać dziwne dźwięki.

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Kwietnia 2021, 13:10:22 »
Nie doświadczyłem tego w Corolli, ale moja Octavia II ma ten problem, że po przedstawieniu fotela przód/tył zdarza się przy ruszaniu, że przeskoczy o jeden ząbek.

Offline michalg93

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Kwietnia 2021, 00:42:44 »
Kolejna zagwozdka: ostrych zakrętów/ ostrych zrywów do przodu jest wrażenie, że fotel się rusza: tak jakby jeden ząbek na posuwni przeskakiwał (prawy). Czy ktoś już miał takie małe ale? Czy mam farta :wallbash:

Mam dokładnie to samo - najlepsze, że nie zawsze to występuje. Nawet zastanawiałem się, jak to im opisać w ASO, żeby nie uznali mnie za debila. Co powiedzieć - uczucie pływania w fotelu? :grin:

Offline peterbilt2k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Kwietnia 2021, 12:35:52 »
Ja na szczęcie tak nie mam, ale przez jakiś czas po odebraniu auta fotek kierowcy wyraźnie skrzypiał na zakrętach. Pomagała regulacja ustawień przód- tył, ale na krótko. Miałem to zgłosić przy przeglądzie ale zapomniałem o tym. Problem sam ustąpił.

Offline b_b

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Kwietnia 2021, 17:28:59 »
Poruszałem na wszystkie strony. No i jak się tak zaprę w fotelu to są luzy. Toyota Quality.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl