Autor Wątek: Yaris 2020 hybryda.  (Przeczytany 1960 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline GrzegorzP-Bydg

• Początkujący
Yaris 2020 hybryda.
« dnia: 24 Kwietnia 2021, 21:34:10 »
Witam,
Może nie powinienem jeszcze pisać, bo jestem na etapie planowania zakupu. Myślę o najnowszej wersji Yarisa z hybrydowym silnikiem. Problem jest taki, ze teraz jeżdżę Nissanem Qashqaiem  rocznik 2010. Obecnie  wystarczy mi samochód wielkości Yarisa. Będę się musiał przyzwyczaić do mniejszego samochodu, również automatu (całe życie jeździłem na manualnej), ale to nie problem. Problemem może byc dla mnie głośność samochodu. Jak to z nia jest? Na YT różne opinie. Byłem juz na jeździe próbnej i trochę mnie zdziwił poziom szumów na silniku elektrycznym. Czy to było tylko moje wrażenie? Jak oceniacie poziom hałasu w tym samochodzie?

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
Odp: Yaris 2020 hybryda.
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Kwietnia 2021, 00:04:05 »
jak tobie głośno , to co ci po opiniach że komuś w yarisie będzie wydawało się że jest cicho?? Słyszysz szumy , bo nie słyszysz warkotu silnika , który w aucie na PB lub ON , te szumy zagłusza.
RAV4 2.5 hybrid

Offline thermo79

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Lipca 2021, 13:59:56 »
Masz na myśli hałas otoczenia, zawieszenia, czy silnika???
Pojedź do innego dilera i weź kolejną jazdę próbną. Ja jeździłem 3 samochodami i każdy z nich zachowywał się inaczej. Tłumaczę to sobie poziomem zużycia samochodów testowych, ale też warunkami na drodze (słoneczny dzień / deszczowy).
Też się obawiałem, szczególnie hałasów zawieszenia na naszych drogach, przesiadając się z Corolli 2010 gdzie nic nie było słychać ani czuć, ale teraz jestem bardzo zadowolony.
Za to pojemność bagażnika... to jest dopiero wyzwanie zapakować się do niego  :shock:

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Lipca 2021, 15:44:07 »
Toyoty są dość głośne (słabo wyciszone fabrycznie), do tego QQ to wyższa klasa od Yaris i inne wyciszenie, nie wiem czy masz j10 czy jak moja córka J11 ale wydaje mi się, że nawet w mojej Ravce jest głośniej niż w jej QQ pow. 120km/h.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl