Autor Wątek: Toyota auris - doradzenie przed zakupem do 60k  (Przeczytany 14841 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Mazda CX-30 2.0
Odp: Toyota auris - doradzenie przed zakupem do 60k
« Odpowiedź #75 dnia: 24 Lipca 2021, 18:14:29 »
Szukałem na YT filmów z pomiarów hybrydy na hamowni i nic nie znalazłem. Z tą mocą systemową to jakaś czarna magia. A informacji o "systemowym" momencie obrotowym to już w ogóle Toyota nie podaje. Nie zmienia to oczywiście faktu, że HSD działa super.

No działa super ale w trasie przy prędkościch autostradowych trochę brakuje mocy.
Przydało by się ze 40 KM więcej.
Myślę że Corolla 2.0 HSD 180 KM by mnie w pełni zadowoliła ale na razie jest po za zasięgiem finansowym.
Na szczęście w trasy jeżdżę rzadko to nie narzekam. :beer:
Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV MHEV 186KM 6AT HIKARI

Offline atom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #76 dnia: 24 Lipca 2021, 20:50:23 »
Przydało by się ze 40 KM więcej
Ba! Zawsze im więcej ty lepiej. A na poważnie z tą mocą hybryd to ciekawa sprawa. Mam Corollę. Napęd IV generacji. W stosunku do Aurisa II moc teoretycznie niższa, bo 122KM. Ale benzyniak ten sam 99KM. Osiągi też identyczne.
Corolla SD 1.8 GR Sport

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Mazda CX-30 2.0
« Odpowiedź #77 dnia: 24 Lipca 2021, 22:27:01 »
Przydało by się ze 40 KM więcej
Ba! Zawsze im więcej ty lepiej. A na poważnie z tą mocą hybryd to ciekawa sprawa. Mam Corollę. Napęd IV generacji. W stosunku do Aurisa II moc teoretycznie niższa, bo 122KM. Ale benzyniak ten sam 99KM. Osiągi też identyczne.

W IV generacji jest niższa moc układu ale zmniejszono straty na przekładni czy coś w tym rodzaju itp. Tak gdzieś czytałem i gość na youtube mówił - ten co wykłady robi w temacie hybryd Toyoty.
Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV MHEV 186KM 6AT HIKARI

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl