Autor Wątek: przebieg  (Przeczytany 89532 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

drazhar

• Gość
Odp: przebieg
« Odpowiedź #135 dnia: 04 Czerwca 2007, 17:22:38 »
Hehe... ja mam yarisa drugi rok, wczesniej jezdzil 3 lata jako sluzbowe auto (produkcja 2002) i... wymienialem syrene od alarmu bo zdechla.
jak go kupilem mial 95kkm teraz ma jakies 120kkm i nie mam zadnych problemow (poza wymiana zarowki z przodu - ciagle lewa... :( )
moze dlatego, ze jak byl sluzbowy to ten co nim jezdzil mial prawo pierwokupu po trzech latach - pewnie chcial go wziac, wiec dbal (bylem w szoku ze sluzbowy samochod tak dobrze wyglada).

w tym tygodniu jade na standardowa wymiane oleju (i zeby bylo smieszniej, to lali tam od nowosci mineralny - bo taniej - a silnik chodzi jak zloto)

jakbym sie mial do czegos przyczepic to moze szkrzynia biegow jakos tak niemilo chodzi - ale to po prostu nie pasuje mi jej charakterystyka

Offline RonnI

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #136 dnia: 04 Czerwca 2007, 21:38:53 »
U mnie w rodzinie Yarisek służy już od prawie 7 lat! 3 Sierpnia Będzie równe 7;) do tej pory najechane niecałe 97000 km i jeszcze nam będzie musiał trochę posłużyć, głównie mnie ;) Usterki: większa- wymiana rozrządu; mniejsza wymiana Żarówki Pozycyjne/STOP i to Wszystko!! Po za tym co wypisałem wcześniej to  Standard: filtry płyny pasek klinowy,, ( Olej silnikowy max do 15000 tyś!! a nawet wcześniej (12000 10000..)!!Teraz jeszcze wymiana oleju w skrzyni biegów ;) niech mu na zdrowie :) O dziwo klocki hamulcowe trzymają się. ciekawe jak długo jeszcze i amortyzatory ;)Dbanie to podstawa, a autko posłuży naprawdę długo, a co do stwierdzenia przebiegu poprzez kierownicę, czy wytarta , czy nie to bzdura. Moja jest jeszcze ta pierwsza (szara cała) i jest gładka jak pupa niemowlaka ;) Zależy czy ktoś ma dłonie jak pianistka, czy jak Kamieniarz.. ;) POZDRO i Życzę Jak najmniej Usterek i Jak największych bezproblemowych Przebiegów Autkiem ;)

arkady_73

• Gość
« Odpowiedź #137 dnia: 05 Czerwca 2007, 09:05:49 »
Ja kupiłem swojego w XI'99. Obecny przebieg to 95000. Regularne przeglądy, klocki jeszcze nie ruszane ani nawet opony! Z większych robótek to wymiana smoku oleju koszt około 600 zł.

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #138 dnia: 05 Czerwca 2007, 11:29:48 »
Dbanie to podstawa, a autko posłuży naprawdę długo, a co do stwierdzenia przebiegu poprzez kierownicę, czy wytarta , czy nie to bzdura. Moja jest jeszcze ta pierwsza (szara cała) i jest gładka jak pupa niemowlaka ;) Zależy czy ktoś ma dłonie jak pianistka, czy jak Kamieniarz.. ;) POZDRO i Życzę Jak najmniej Usterek i Jak największych bezproblemowych Przebiegów Autkiem ;)

Już nie mówiąc o tym że wymiana kierownicy to są tylko 3 śrubki do odkręcenia :)
Seat Leon Cupra :D

Offline RonnI

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #139 dnia: 05 Czerwca 2007, 13:15:38 »
NO i niestety potrzebny jakiś ściągacz..Przynajmniej u mnie :) Ostatnio próbowałem ściągnąć ją rękoma, ale ona ani drgnie!! Może 1mm poszła do góry..i to wszystko, Oczywiście śrubę odkręciłem:P .A  teraz z innej beki..Poduchę kierowcy można odczepić od tak od zasilania??, Czy potrzeba np. najpierw odłączyć akumulator czy coś innego jeszcze?:) Jak to pytanie z poduchą się powtarza to Przepraszam. POZDRO

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #140 dnia: 05 Czerwca 2007, 13:27:48 »
Ja jeśli dobrze pamiętam to odpiąłem dla bezpieczeństwa akumulator, ale nie wydaje mi się żeby to konieczne. U mnie zeszła bez żadnych problemów...
Seat Leon Cupra :D

Offline RonnI

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #141 dnia: 05 Czerwca 2007, 21:34:41 »
Dzięki Sober dobrze wiedzieć na przyszłość ;)

62542

• Gość
« Odpowiedź #142 dnia: 04 Lutego 2008, 00:07:18 »
2005 rok, d4d przebieg 215 kkm, wymieniona uszczelka pod glowica, skrzynia biegow, zawiecha, + oleje, filtry, klocki, tarcze, bebny, od okolo 100 kkm wali olejem...nie wiem skad;) jak otworze maske to caly silnik zawalony olejem...

Richu

• Gość
« Odpowiedź #143 dnia: 08 Lutego 2008, 09:55:23 »
2002rok
62500 przebiegu bez powaznych usterek tylko pare zarowek :icon_pray:

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #144 dnia: 08 Lutego 2008, 10:33:36 »
2005 rok, d4d przebieg 215 kkm, wymieniona uszczelka pod glowica, skrzynia biegow, zawiecha, + oleje, filtry, klocki, tarcze, bebny, od okolo 100 kkm wali olejem...nie wiem skad;) jak otworze maske to caly silnik zawalony olejem...

przebieg jak u byłych posłów z Samoobrony :grin:

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #145 dnia: 08 Lutego 2008, 10:52:35 »
2005 1.3 przebieg 65 tyś

- pompa wody
- uszczelnienie rozrządu
- pompa sprzęgła
- fotel kierowcy

Yaris 1.3 2005 r., Auris 1.6 2010 r., Auris 1.3 2012 r.

dar

• Gość
« Odpowiedź #146 dnia: 08 Lutego 2008, 17:34:54 »
2005 1.3 przebieg 65 tyś

- pompa wody
- uszczelnienie rozrządu
- pompa sprzęgła
- fotel kierowcy

przepraszam,ale mowa o św toyocie od bezusterkowości?

Offline sadza07

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #147 dnia: 08 Lutego 2008, 23:11:05 »
2003r. 1,3 jeździ od 2004, przebieg 61 tys.
zostałam szczęśliwą posiadaczką z końcem maja zeszłego roku, przejechałam około 12 tys.
nie było na co narzekać, no moze poza piszczącymi kołami przy lekkim skręcie nie wiedzieć czemu
wymieniałam tylko klocki, no i 2 tygodnie temu machnęłam przeglądzik po 60tys. (nie w ASO)
a ostatnio jakaś czarna seria!!!
najpierw walnęła żarówka prawego reflektora (normalka - wymienione), wraz z nią padły pozycyjne i oświetlenie tablicy na razie cierpię na brak czasu więc nie sprawdzałam co jest grane
do wczoraj wszystkie plastiki trzeszczą jakby toyka miała się rozpaść...
a tak się cieszyłam, że ja nie mam tych problemów, o których tu piszecie

Offline przemkuu

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #148 dnia: 09 Lutego 2008, 09:21:19 »
106500km
wymiana:
- linka gazu 300pln
- uszczelnienie rozrządu
- wymiana przełącznika zespolonego świateł (760 pln w ASO) kupiłem na allegro za 70 pln + wymiana w aso za 30pln
- zgrzyta rozrusznik byl robiony na gwarancji po miesiacu wróciło wiec juz tego nie robie
- spalony głośnik w podszybiu, ale cos mi sie wydaje ze cale radio zaczyna szwankowac zobaczymy

Wymian usterek było wiecej ale ze miał na nie wpływ człowiek nie podaje  :grin:
Miłego dnia i miłych wrażen z jazdy!

coor

• Gość
« Odpowiedź #149 dnia: 09 Lutego 2008, 12:41:29 »
~100tys
YI 2001 Luna
- sprzeglo (komplet)
- klocki
- glosniczki
- smarowanie rozrusznika