Autor Wątek: C-HR GR Sport  (Przeczytany 4015 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline joanjar

• Toyot Leżący
  • *
C-HR GR Sport
« dnia: 02 Maja 2021, 14:39:02 »
Czy ktoś ubezpieczał już C-HR w tym roku pełnym pakietem (OC,ACNW,KR) . Przygotowuję się do zakupu nowej C-HR GR Sport i jestem
ciekawy na jaki poziom ceny mam się przygotować. Wiem że w różnych miejscach kraju ta kwota będzie inna ale przynajmniej będę wiedział na co liczyć

Cav

• Gość
Odp: C-HR GR Sport
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Maja 2021, 19:31:34 »
To chyba zależy od Twoich zniżek.
Ja ubezpieczałem nowo zakupioną, 2 letnią C-HR i oferta z Link4 wyniosła ok 2800, gdy Toyota proponowała tys zł więcej.
Ubezpieczenie na firmę, na osobę fizyczną pewnie będzie sporo taniej.
AC jest na niecałe 100 tys.

Offline atom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Maja 2021, 19:43:05 »
Nie C-HR, tylko Corolla GR Sport. Kupiona nowa w salonie pod koniec marca. Przy moich pełnych zniżkach PZU 2800 zł, Generali 2200 zł. W niektórych towarzystwach nawet 5000! Wartość auta 109 tys. zł.
Corolla SD 1.8 GR Sport

Offline Glider

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4; C-HR
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Maja 2021, 09:28:44 »
Cena ubezpieczenia zależy od tego co jest w pakiecie. Jak komuś nie zależy na dobrym ubezpieczeniu z rozbudowanym pakietem to może znaleźć bardzo tanio. Oferta z PZU wygląda dobrze, Generali taniej, ale czy to jest podobny pakiet?
Mi ukradli trzy samochody, dobre AC od kradzieży uratowało mi finanse. Teraz wykupuję z zachowaniem wartości auta, ale nie kradną  :o
Też kupuję dwuletnią CHR i dobry pakiet wyliczyli mi na ok. 2800... cena samochodu 93tys.

Cav

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Maja 2021, 16:28:35 »
Też kupuję dwuletnią CHR i dobry pakiet wyliczyli mi na ok. 2800... cena samochodu 93tys.

Tak z ciekawości - co kupujesz?
Bo ja też kupowałem swoją w Łodzi, za podobne pieniądze, co sugeruje że to zbliżone wersje...

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Maja 2021, 19:54:53 »
Ja za Selection 2.0 HSD + JBL + NAVI, czyli max, nie licząc jakiś niepotrzebnych listewek, płaciłem 4300 PLN w PZU za pierwszy rok i teraz za drugi 4500 PLN mi wyszło. Pełne zniżki.
SAP ABAP Certified Developer

Cav

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Maja 2021, 07:32:07 »
Ja za Selection 2.0 HSD + JBL + NAVI, czyli max, nie licząc jakiś niepotrzebnych listewek, płaciłem 4300 PLN w PZU za pierwszy rok i teraz za drugi 4500 PLN mi wyszło. Pełne zniżki.

Pewnie pakiet od dealera?
Mi też kalkulowali bardzo drogo.
Poszukałbym czegoś innego, pewnie wyjdzie o 1/3 taniej.

Offline atom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 04 Maja 2021, 07:42:10 »
Cena ubezpieczenia zależy od tego co jest w pakiecie. Jak komuś nie zależy na dobrym ubezpieczeniu z rozbudowanym pakietem to może znaleźć bardzo tanio. Oferta z PZU wygląda dobrze, Generali taniej, ale czy to jest podobny pakiet?
Mi ukradli trzy samochody, dobre AC od kradzieży uratowało mi finanse. Teraz wykupuję z zachowaniem wartości auta, ale nie kradną 

Warunki podobne w PZU i Generali. Słabsze jest tylko Assistance - odległość holowania. Wypłata z AC w przypadku kradzieży w pierwszym roku wg wartości auta z faktury. Naprawa w ASO. W Generali cena niższa, bo dodali mi 30% zniżki dla "doświadczonych kierowców" (jeżdżę bezwypadkowo od '92).
Corolla SD 1.8 GR Sport

Offline Piotr Jacek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 04 Maja 2021, 11:39:59 »

Nie daj się tak naciągać, bo co rok będziesz płacił te 4500.
Idź do brokera i podaj mu wymagane warunki ubezpieczenia (jeśli auto w leasingu) dostaniesz ofertę o niebo lepszą.
U mnie w 4 roku (wprawdzie po szkodzie) u dilera dali 5 000 zł (słownie pięć tysięcy złotych) a broker znalazł za 2 500 zł.
Oczywiście pani u dilera powiedziała, że jeśli znajdę tańszą ofertę to proszę dzwonić, ale już mi się nią chciało i wykupiłem zewnętrznie.

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 05 Maja 2021, 08:29:58 »
Za pierwszym razem ubezpieczenie od dealera, ale już teraz od kolegi. Sprawdzałem kiedyś jak miałem jeszcze Audi i w PZU nie da się taniej, z takimi warunkami jakie mam, niż to co mam, przez mojego człowieka, który dokłada mi jeszcze różne zniżki... a innego ubezpieczyciela nie chcę.

Cav

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 05 Maja 2021, 10:24:37 »
innego ubezpieczyciela nie chcę.

No to jest jakiś argument.
"nie chcę" za 2000 zł rocznie - bogatemu wolno...

Offline Piotr Jacek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 05 Maja 2021, 10:53:58 »
Różne ludzie mają doświadczenia, może ktoś się akurat przejechał na tanim ubezpieczeniu a w PZU nie miał problemów. Najważniejsze to mieć świadomość wyboru, w końcu w ubezpieczeniach chodzi o to, żeby spać spokójniej a nie bać się czy wypłacą czy nie

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 05 Maja 2021, 11:33:32 »
Różne ludzie mają doświadczenia, może ktoś się akurat przejechał na tanim ubezpieczeniu a w PZU nie miał problemów. Najważniejsze to mieć świadomość wyboru, w końcu w ubezpieczeniach chodzi o to, żeby spać spokójniej a nie bać się czy wypłacą czy nie

Dokładnie tak. Z PZU mam dobre doświadczenia, czy to dot. ubezpieczenia nieruchomości, czy też samochodu. Nigdy nie było problemu z pokryciem szkód i dobrą wyceną z racji pakietu (ORI części itp.). Dlatego z nimi jestem i płacę.

Offline dibo75

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 05 Maja 2021, 14:01:37 »
Ja również nie chce innego ubezpieczyciela niż PZU i wolę nawet dać 500wiecej na rok a nie jestem bogaczem,poprostu mam doświadczenia z innymi ubezpieczycielami,ktoś kto zaciesza że znalazł tanio niech poczeka aż coś się stanie i będzie czekał na wycenę,uśmiech szybko zejdzie z twarzy

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #14 dnia: 05 Maja 2021, 14:18:00 »
Może aż takim ortodoksem nie jestem, ale również mam kilka towarzystw w miarę pewnych i  wybieram tylko  między nimi.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl