Autor Wątek: Nie dzialaja szyby przód i tyl  (Przeczytany 4529 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marny02

• Prawie Toyot
Nie dzialaja szyby przód i tyl
« dnia: 02 Maja 2021, 14:55:13 »
Witam
Od niedawna stałem się posiadaczem corolli verso z 2004r.  Auto ma problem z otwieraniem szyb z przycisków na drzwiach. Jedyna możliwość żeby otworzyć szyby, to przełącznik na drzwiach kierowcy.  Zauważyłemże nie ma podświetlania przycisków.  Świecą tylko przyciski na drzwiach kierowcy. Sprawdziłem bezpieczniki w kabinie są ok. Pod masa w dużej skrzynce kolo filtra tez ok. Silniki są ok. Gdzie jeszcze szukać usterki?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Nie dzialaja szyby przód i tyl
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Maja 2021, 16:20:03 »
Przyciski w drzwiach pasażerów to nawet mojej rav 4/5 generacji z 2019 nie są podświetlane.
Co do  możliwości otwierania pozostałych okien Sprawdź czy nie masz wciśniętego guzika blokady szyb. Zapewne w tum problem. :)

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Marny02

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Maja 2021, 18:19:10 »
W przyciskach są diody to chyba powinno być podświetlanie. Rozebralem wszystkie. To nie przycisk blokady, chyba że sie zepsuł  przelacznik kierowcy. Miałem go rozebranego przelutowałem wszystkie połączenia. Jest kilka rezystorów i jeden tranzystor. Sprawdzilem miernikiem sa ok. Ma ktoś schemat instalacji elektrycznej? Sprawdziłem wiazka w drzwiach kierowcy tez jest ok.

Offline Marny02

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Maja 2021, 13:22:39 »
Problem rozwiązany. W drzwiach kierowcy w przelotce, były przerwanie dwa przewody. Biały i biały z czarnym paskiem. Wróciło podświetlanie przycisków i działają wszystkie szyby.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl