Autor Wątek: Historia spalania na ekranie centralnym  (Przeczytany 1773 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline iazz

• Toyot Pełzający
  • **
Historia spalania na ekranie centralnym
« dnia: 04 Maja 2021, 18:39:11 »
W instrukcji użytkownika, na stronie 145, jest napisane, że historia spalania w przypadku wersji z nawigacją wyświetla średnie spalanie dzienne i w nawiasie a propos wersji bez navi: "Zamiast daty wyświetlone zostanie ?Trasa 1? do ?Trasa 5?".

Ja miałem navi doinstalowywane już po odbiorze i w tym wykresie nie mam dat tylko "trasa 1" do "trasa 5", tak jak ma być w wersji bez navi.

Czy wszyscy z navi też tak mają i to jest kwestia błędu w instrukcji czy jest coś nie tak u mnie?

Poza tym, kiedy klikam na "aktualizuj", to zeruje mi się również pomiar spalania między zegarami (bo mam nastawiony na totalne spalanie).  Czy też tak macie?

Offline Wojtek67

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Historia spalania na ekranie centralnym
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Czerwca 2021, 13:10:14 »
Mam to samo. Samochód był od razu zamawiany z nawigacją. Co ciekawe, dowiedziałem się, że nawigacja jest i tak dokładana w Polsce, na głównym placu pod Warszawą.

Offline iazz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Czerwca 2021, 13:30:02 »
Mam to samo. Samochód był od razu zamawiany z nawigacją. Co ciekawe, dowiedziałem się, że nawigacja jest i tak dokładana w Polsce, na głównym placu pod Warszawą.

O dzięki za odpowiedź, już sądziłem, że nikt poza mną nie ma nawigacji. =)

U mnie montowali już w salonie, dwa tygodnie po odbiorze auta.  Navi wynegocjowałem za free jeszcze przed wpłatą, jak się zorientowałem, że z początkiem stycznia 2021, dodali ją za free do wersji Executive.  Auto już wówczas było sprowadzone do salonu (ale jeszcze nie doposażone, no bo przed wpłatą) i po uprzednim sprawdzeniu z centralą, zgodzili się na domontowanie na ich koszt.

Nie wykluczone, że czegoś tam nie doapgrejdowali, bo przecież poza instalacją modułu, musiała być wgrana inna wersja softu.  Albo podręcznik jest nieaktualny.

Offline komyak

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV 4 V 2.0 4x4
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Kwietnia 2023, 13:13:03 »
Mam prawie 18 tkm i raz tylko włączyłem przy około 1tkm opcję Aktualizuj i skasowało mi się wtedy średnie spalanie. Od tego momentu nigdy tego przycisku nie wciskałem i jak na ekranie włączam opcje tras to nie pokazuje mi historii trasy 1, trasy 2 aż do trasy nr 5. Czy jest opcja ustawienia historii spalania na trasach ? Czy to tylko taki zbędny bajer do niczego mi nie potrzebny przy moich ustawieniach ?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl