Autor Wątek: stuki przy hamowaniu  (Przeczytany 6312 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Barkalapam

• Toyot Leżący
  • *
Odp: stuki przy hamowaniu
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Maja 2021, 22:49:38 »
Mam aurisa HB 2017 70kkm i przy hamowaniu lekko ściąga w prawo (dohamowanie z 20-30 do 0) świeżo kupiony, niestety wcześniej tego nie zauważyłem. Co może być przyczyną?

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 11 Maja 2021, 22:55:35 »
zamień przednie koła lewe z prawym i zobacz ;) jak będzie ściągać dalej w te samą stronę to potem sprawdź zbieżność ;)

Offline Barkalapam

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 11 Maja 2021, 23:00:22 »
Dzieki

Offline yaro102

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 12 Maja 2021, 06:53:14 »
Stuknięcie występuje w chwili naciśnięcia na pedał hamulca oraz kolejne stuknięcie w chwili puszczenia tego pedału. Objaw ten występuje tylko przy bardzo wolnym dojeżdżanie do skrzyżowania bądź stania w korku. Przy mocniejszym hamowaniu jest cisza. Tak jak pisałem tarcze i klocki przód i tył nowe.

Offline Rekultywator

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 10 Lipca 2021, 14:13:35 »
Byłem z tym w serwisie mechanicznym. Po dwóch godzinach stwierdzili, że to prawdopodobnie mocowania amortyzatorów. Za wymianę określili cenę 1000 złotych. To nie jest jakoś za dużo? Czy może od razu się łożyska wymienia?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline yaro102

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Lipca 2021, 11:34:21 »
Problem odgłosu stuknięcia przy hamowaniu rozwiązany. Byłem z tym problemem w ASO. Wymienili mi komplet nowych tarcz i klocków z przodu oryginał i nastała cisza. Wcześniej miałem prawie nowy komplet TRW i według ASO okazał się wadliwy. Wszystko miałem robione w ramach gwarancji Toyota plus.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl