Autor Wątek: problem z systemem audio Corolla e16  (Przeczytany 1078 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline szeq

• Prawie Toyot
problem z systemem audio Corolla e16
« dnia: 09 Maja 2021, 15:01:30 »
Witam wszystkich forumowiczów

Posiadam Toyotę Corolle e16 z 2013 r. wyposażoną w system audio z nawigacją  ToyotaTouch2Go i związany z nią niestety problem. Mianowicie po przyciśnięciu i przytrzymaniu przycisku od wyłączania radia które jednocześnie jest pokrętłem głośności jak rozumiem radio powinno się wyłączyć, no niestety u mnie "teoretycznie się wyłącza" po czym włącza samo ponownie automatycznie, pisząc wprost nie jestem w stanie trwale go wyłączyć, jedynie po zgaszeniu samochodu wyłącza się chyba trwale, chyba, ponieważ jakiś czas temu samochód stał 3 dni i akumulator rozładował się do 3,5V, nie jestem w stanie stwierdzić czy to napewno przez radio.. ale tak podejrzewam. Czy ktoś miał podobny problem z tym radiem i jakoś sobie poradził ?

czy mógłby ktoś sprawdzić w bliźniaczym modelu ile A pobiera samochód na postoju ? Na ten moment odpalam auto średnio co dwa dni gdyż praca zdalna robi swoje i rzadziej korzystam z samochodu, a nie chciałbym znowu doprowadzić do rozładowania akumulatora, czy ktoś orientuje się który bezpiecznik odpowiedzialny jest za system auto bym mógł go wyciągnąć i sprawdzić czy to być może radio pobiera zbyt dużo prądu na postoju i stąd problem z rozładowanym akumulatorem,

z góry dziękuje wszystkim za pomoc, jeśli będą potrzebne jeszcze jakieś informacje to uzupełnię

Offline JaśnieWielmożnyPanLexus

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: problem z systemem audio Corolla e16
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Maja 2021, 15:16:03 »
20 mA po 30 minutach od zamknięcia auta. 
radio jest OK.

Offline szeq

• Prawie Toyot
Odp: problem z systemem audio Corolla e16
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Maja 2021, 16:15:46 »
to to radio nie da się fizycznie wyłączyć ?? w sensie przyciskiem by zgasło i tyle
no mam właśnie około 19,20 mA na postoju... tylko od czego ten akumulator padł...
« Ostatnia zmiana: 09 Maja 2021, 16:24:37 wysłana przez szeq »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl