Autor Wątek: Akcesoria Toyota z salonu - co wybrać?  (Przeczytany 8702 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tracz

• Toyot Leżący
  • *
Akcesoria Toyota z salonu - co wybrać?
« dnia: 10 Maja 2021, 14:23:49 »
Cześć,
mam do wydania 1000 zł za wgranie aplikacji Moja Toyota na ich akcesoria i zastanawiam się co warto dobrać z ich oferty (także za dopłatą) do RAV4 JBL Black Edition.
Pakiet protection mam w cenie auta.
Na pewno nakrętki antykradzieżowe.
Posiada ktoś z Toyoty listwy ochronne drzwi bocznych, warte jest to swojej ceny?

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
Odp: Akcesoria Toyota z salonu - co wybrać?
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Maja 2021, 14:45:59 »
Bagażnik dachowy, wiązka elektryczna haka holowniczego (oryginalny i proponowany przez ASO jest bardzo widoczny, lepiej kupić Westfalię), oświetlenie tacki.

Offline Tracz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Maja 2021, 14:59:11 »
Ok, dzięki. Jeśli chodzi o oświetlenie tacki, masz na myśli podświetlenie ładowarki indukcyjnej? Kupowałeś to w ASO czy na własną rękę montowałeś? Wg wizualizacji, tacka w edycji JBL też niby jest podświetlona.

Westfalię kupowałeś w ASO?
« Ostatnia zmiana: 10 Maja 2021, 15:09:30 wysłana przez Tracz »

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Maja 2021, 15:22:02 »
A nie wiem, jak masz ładowarkę, to pewnie jest podświetlona. Mi zamontowali w fabryce.
Hak kupowałem i montowałem poza ASO - w swoim garażu, dałem sobie rabat 100%. Sama wiązka, z racji że trzeba przeciąć jeden kabelek (czy ingerować w instalację), dla zachowania gwarancji, musi być założona w ASO. Ja za montaż wiązki zapłaciłem ~350PLN. Warsztaty w Wawie biorą ~500 montaż haka, ASO zażyczyło sobie ponad dwa razy więcej. A cała zabawa polega na przykręceniu do nadwozia ośmiu śrub w fabryczne otwory montażowe, wycięciu nożykiem kawałka zderzaka zgodnie z załączoną instrukcją i dostosowaniu ramki anteny od otwierania bagażnika nogą.

Offline Tracz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Maja 2021, 18:42:41 »
U mnie "zrabatowali" hak na 0 z montażem, także nie było tak źle. Cena auta i tak była najniższa wśród tych negocjowanych w 2-3 salonach.

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Maja 2021, 20:10:52 »
Najważniejsze, że jesteś zadowolony.
Ja jednak wziąłbym kasę i założył swój hak.

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 222KM
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Maja 2021, 11:48:53 »
Ja jednak wziąłbym kasę
Kasy nie weźmiesz, możesz wydać w ASO lub sklepie Toyoty.

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Maja 2021, 11:57:16 »
to bym zostawił na najbliższy przegląd

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Maja 2021, 21:45:11 »
jest miesiąc na skorzystanie z rabatu...

Offline Jedrys

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 15 Maja 2021, 12:24:58 »
jest miesiąc na skorzystanie z rabatu...

Realnie trzeba się zmieścić z zamówieniem w 3 tygodnie - podobno kwestia wprowadzenia informacji w systemie, przekazania do centrali i coś tam jeszcze. Mnie w ostatniej chwili się udało ;)

Offline kinim0d

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Maja 2021, 12:53:47 »
Tak się zastanawiam czy w ramach tego rabatu (1000 PLN) na akcesoria to również jest wliczony koszt montażu np. dla pakietu protection czy musieliście negocjować lub dopłacać za samą instalację?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #11 dnia: 19 Maja 2021, 13:18:57 »
Tak się zastanawiam czy w ramach tego rabatu (1000 PLN) na akcesoria to również jest wliczony koszt montażu np. dla pakietu protection czy musieliście negocjować lub dopłacać za samą instalację?
Nie, montaż dodatkowo płatny. Pakiet protection możesz mieć w tej "atrakcyjnej" cenie tylko przy zamawianiu auta. Z bonu możesz wybierać z ich listy dodatków (sporo rzeczy których nie ma w oficjalnym katalogu) ale nie pakiet jako całość, można jako poszczególne elementy - wyjdzie drożej. Ja wziąłem chlapacze, mata, dywaniki gumowe i nakrętki antykradzieżowe to wyszło z montażem coś ok.1200zł.(200 dopłaty)
« Ostatnia zmiana: 19 Maja 2021, 13:21:57 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline kinim0d

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 19 Maja 2021, 13:25:41 »
Nie, montaż dodatkowo płatny. Pakiet protection możesz mieć w tej "atrakcyjnej" cenie tylko przy zamawianiu auta. Z bonu możesz wybierać z ich listy dodatków (sporo rzeczy których nie ma w oficjalnym katalogu) ale nie pakiet jako całość, można jako poszczególne elementy - wyjdzie drożej.

Właśnie miałem dyskusję w ASO, że nigdzie nikt się nie chwalił, że musiał dopłacać do instalacji akcesoriów przy zakupie nowego auta, a że Protection to nie jest coś mega to powiedziałem, że mogę sobie sam wszystko zamontować. Szukałem info na stronie Toyoty, ale nigdzie właśnie nie mogłem znaleźć, że jest dodatkowo opłata i przez analogię, że skoro zamawiam auto z innym dodatkiem np. alarm to nie muszę dopłacać, ale jak już biorę zniżkę to tak :cheesy: spoko, tylko mogli jasno to napisać albo jakąś gwiazdkę dać.

Offline krzychook

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 19 Maja 2021, 15:06:09 »
Ja jak zamawialem wzialem pakiet protection i za jego montaz niz nie dopłacałem.

Jeśli chodzi o akcesoria, to zamowilem belki dachowe i probowali mnie skasować za ich montaz przed odbiorem.
Poprosilem zeby nie montowali i wyszło ponad 150pln taniej.
Z dodatkow wzialem jeszcze dywaniki gumowe, diode oświetlenia tacki indykcyjnej z montażem i blokade skrzynii biegów z montażem.

Przy odbiorze okazało się klikajacy zamowienie wyklikal nie ten pakiet protection i tym sposobem BLE mam w gratisie.
Za wspomniane dodatki zapłaciłem normalnie, a za pakiet protection zapłaciłem z bonu na akcesoria.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #14 dnia: 19 Maja 2021, 18:06:00 »
spoko, tylko mogli jasno to napisać albo jakąś gwiazdkę dać.
Jest to gdzieś  jasno zaznaczone, nawet tu wstawiałem kiedyś.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl