Autor Wątek: Co zamiast Camry?  (Przeczytany 255903 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Co zamiast Camry?
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Maja 2021, 20:23:46 »
Camry, 3 tygodnie temu.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 11 Maja 2021, 20:41:32 »
Szczerze jakby Skodę sprzedawali za 140 tys a Porsche za 120tys to wybrałbym i tak Skodę bo serwis Porsche jest conajmniej 5 razy droższy a wnętrze dużo ciaśniejsze.

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 2021 Camry Exe
« Odpowiedź #17 dnia: 11 Maja 2021, 21:38:42 »
Tylko nikt tu nie pisze o korozji Toyoty trochę zaczynam śledzisz wątek Avensis czy Corolli auta trzy letnie i już mają korozję.... Moje V50 Volvo z 2004 roku nie ma jeszcze korozji, nikt też nie pisze że haku nawet na potrzeby przewozu rowerów nie założy się bo hybryda...

Strasznie Camry mi się podoba (żeby nie było) dla mnie wizualnie, technologicznie nie ma wad bo super silnik duży bez turbo na łańcuchu, trochę szkoda że nie można manuala mieć ale to bym przebolał ale męczyć się z tym rakiem czyli rdzą to po potrzebojach z accordem strasznie mnie odstrasza. Jak ktoś kupuje auto na 3 czy 4 lata to nie musi o tym myśleć niestety ja w tak komfortowej sytuacji nie jestem

No i czemu do licha w takim wozie nie ma Android auto?!

Zastanawia mnie jeszcze tylko kwestia czy inne marki z rocznika od 2017 również tak rdzewieją czy jednak tutaj Japonia góruje?
« Ostatnia zmiana: 11 Maja 2021, 21:42:24 wysłana przez Tomahawk5000 »

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #18 dnia: 11 Maja 2021, 21:53:41 »
Ja piszę o korozji, ale ilekroć to robię, to są mądrzejsi, których to nie obchodzi, bo przecież albo mają jakość Toyoty, albo leasing na 2-3 lata, albo gwarancję na perforację na 10, albo coś pokrewnego, co wzmaga syndrom wyparcia.

Inne gniją dokładnie tak samo - taki mamy klimat. Może z małymi wyjątkami, ale przyjmijmy, że potwierdzają one regułę.

Gdybym teraz stał przed wyborem dużego sedana w tym budżecie to bym ciągnął Avalona ze Stanów. Jedyny dylemat miałbym czy brać AWD czy V6, bo obydwie opcje są równie kuszące, a niestety nie występują razem.
3VZ.pl

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #19 dnia: 11 Maja 2021, 22:26:55 »
Tylko nikt tu nie pisze o korozji Toyoty trochę zaczynam śledzisz wątek Avensis czy Corolli auta trzy letnie i już mają korozję.... Moje V50 Volvo z 2004 roku nie ma jeszcze korozji, nikt też nie pisze że haku nawet na potrzeby przewozu rowerów nie założy się bo hybryda...

Strasznie Camry mi się podoba (żeby nie było) dla mnie wizualnie, technologicznie nie ma wad bo super silnik duży bez turbo na łańcuchu, trochę szkoda że nie można manuala mieć ale to bym przebolał ale męczyć się z tym rakiem czyli rdzą to po potrzebojach z accordem strasznie mnie odstrasza. Jak ktoś kupuje auto na 3 czy 4 lata to nie musi o tym myśleć niestety ja w tak komfortowej sytuacji nie jestem

No i czemu do licha w takim wozie nie ma Android auto?!

Zastanawia mnie jeszcze tylko kwestia czy inne marki z rocznika od 2017 również tak rdzewieją czy jednak tutaj Japonia góruje?
Jak nie ma Android auto? Ja tam mam?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 12 Maja 2021, 06:51:26 »
Dalej kręcimy się wokół Toyoty, do tego doszedł Lexus... wszystko z silnikiem w którym przybywa oleju.
Toyota w instrukcji napisała, że stan oleju ponad max. jest szkodliwy dla silnika. W ostatnim oficjalnym komunikacie stwierdziła, że stan do 3,5 cm ponad max. jest ok  <zalamka>.
Może ustalmy, co Camry? Ale mówimy o nowych autach o czasie użytkowania 3-6 lat. Do przebiegu 200 tys. km

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 12 Maja 2021, 06:53:23 »
Szczerze jakby Skodę sprzedawali za 140 tys a Porsche za 120tys to wybrałbym i tak Skodę bo serwis Porsche jest conajmniej 5 razy droższy a wnętrze dużo ciaśniejsze.

<zalamka> auta są dla ludzi, których na nie stać. Cena Porsche nigdy nie spadnie do poziomu Skody itp.

Offline Gawel89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 12 Maja 2021, 07:15:59 »
nikt też nie pisze że haku nawet na potrzeby przewozu rowerów nie założy się bo hybryda...
Hak do bagażnika na rower założysz, są zestawy na allegro z homologacja.
Edit: trzeba sprawdzić pozycję F3 w dowodzie rejestracyjnym jeżeli jest różna od 0 to można legalnie montować bagażnik.
http://www.eurodiagnosta.pl/technologiae/haki_hybrydy/haki_hybrydy.html
« Ostatnia zmiana: 12 Maja 2021, 07:41:51 wysłana przez Gawel89 »

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 12 Maja 2021, 07:43:52 »
Fajnie jak by ktoś sprawdził ta pozycję F3 wtedy temat byłby ucięty

Offline Jacky

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 12 Maja 2021, 10:09:43 »
Widzę, że nie ma prostej odpowiedzi na pytanie: "Co zamiast Camry?". Nawet jeśli zwiększymy budżet np. do 200k będą problemy z doborem następcy. Cały segment D dostępny w Polsce można sobie potraktować jedynie jako zamiennik. Śmiem twierdzić, że po zakupie takiego zamiennika będziemy bardziej rozczarowani, niż po zakupie Camry. Camry przy wielu swoich wadach i niedociągnięciach ma w sobie coś oryginalnego, czego nie znajdziemy u konkurencji. Nie ma aut idealnych (zwłaszcza w klasie średniej) i zawsze musimy iść na zakupowe kompromisy.

W swoim pierwszym pytaniu podałem jedynie dwa istotne kryteria zakupu: auto ma być duże i wygodne. Jeśli dodamy jeszcze jakieś trzecie np. sedan albo auto ekonomiczne, to zwiększymy wielokrotnie trudność wyboru. Dochodzę do wniosku, że segment D jest jakiś strasznie płytki (np. w porównaniu do segmentu C) i w większości przypadków opanowany przez marki premium (gdzie każdy dodatek w wyposażeniu kosztuje krocie i łatwo zestawić tam egzemplarz w cenie przekraczającej 2 szt. Camry).

Sam nie wiem co by zrobił, mając obecną wiedzę o Camry i stojąc przed wyborem zakupu dużego i wygodnego auta. Poważnie brałbym Camry pod uwagę, choć nie wiem czy bym je finalnie kupił.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #25 dnia: 12 Maja 2021, 11:42:59 »
wybor jakis jest. ale jest zawsze jakies ale jak piszesz.
jest sporo aut mniejszych
jak pegueot 508 nowy piekny w srodku i na zewnatrz.
jest gulia tez troche mniejsza
sa tez auta duze
opel insignia
ford mondeo
ale maja problem ze spalaniem i trwaloscia
jest superb
i to jest moim zdaniem najciekawsza alternatywa dla camry dlatego to najpopularniejsze auto w Polsce w klasie d/e.
jest duze wnetrze, jest duzy bagaznik, jest tanio w okolicach 120tys zl, jest tani serwis, sa oszczedne diesle i w miare 1,5tsi, jest dobre wyposazenie i nowoczesne wnetrze.
jedyne co do superba mozna miec lekkie obawy co do awaryjnosci ale te auta tak samo lataja po 400tys km we flotach i cos tam sie psuje delikatnie ale bez tragedii ze nie da sie naprawic i ze psuje sie co chwile.
wiec to jest moim zdaniem glowna alternatywa i kupujacy tez tak uwazaja.
czy superb jest lepsze od camry jako caloksztal? jest inne. ma swoje wady jak camry. kazdy wybeirze co mu bardziej pasuje. ja np nie lubie wszelkich wspomagaczy typu auto hamwoania czy kamery czy brzeczki pipczyki korekty kierownica itd. a w skodzie jest coraz wiecej tego tak samo jak coraz wiecej ekranow co mnie drazni. no ale akzdy jest inny i dobrze. niech kazdy kupuje pod siebie.

Offline Gawel89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 12 Maja 2021, 17:00:38 »
Sprawdziłem i w Camry można legalnie zamontować bagażnik na haku w pozycji F3 2100kg.

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 12 Maja 2021, 17:18:02 »
Sprawdziłem i w Camry można legalnie zamontować bagażnik na haku w pozycji F3 2100kg.
Dzięki że sprawdziłeś. Kolega kilka postów wyżej twierdzi że ma Android auto czy ty też?

Myślicie że Camry zrobi 400.000km?
Jaki jest koszt regeneracji czy też nowej baterii?

Offline MateuszWwa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 12 Maja 2021, 18:28:42 »
Nie ma alternatywy. Nie ma. W tej cenie, w tym wykonaniu srodka, w takich gabarytach auta. Nie ma.
Superb - umówmy sie, skoda to najgorsza marka ever, mam nowa scale to cos wiem na ten temat, dziękuję.  Tyle ze duzy, ale dzialanie dsg, esp, niewygodna kierownica z grzbietem zamiast okrągłego przekroju-auto mega wkurzajace.

A6 - ale nie ten budzet
Lexusy.. Ale tez nie ten budzet.
Naprawdę camry to zbawienie i nie ma co tu dyskutować
Ewentualnie wlasnje stinger lub optima ale srodek mi na zdjeciach sie malo podibal więc nawet nie szedlem do salonu kia.

Offline aks

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV70
« Odpowiedź #29 dnia: 12 Maja 2021, 18:43:17 »
ja biorę pod uwagę volvo.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl