Autor Wątek: Co zamiast Camry?  (Przeczytany 256415 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Odp: Co zamiast Camry?
« Odpowiedź #270 dnia: 08 Sierpnia 2021, 09:27:08 »
Ręce opadają, cóż mam garaż ale nie jest przewoźny, a to że JEDNOSTKI nie jeżdżą do pracy lub ktoś nie czuje różnicy, szczególnie jak ktoś, np. dziecko w krótkich spodenkach "wskoczy" zaraz po otwarciu auta na taką nagrzaną czarną patelnię...
Da się schłodzić, da się podgrzać, da się okna otworzyć i drzwi też. Da się, to pewne.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
Ale wentylacja tutaj nie pomoze. To samo z czarnym lakierem. Tez sie idzie oparzyć.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #271 dnia: 08 Sierpnia 2021, 10:59:50 »
Zatoczyliśmy piękne koło, do mojego ulubionego tematu, czyli geniuszy zatrudnionych w TME i TMP. :).
Ja nikogo nie przekonuje do skórzanych foteli, czy czarnego lakieru, lubisz masz, nie lubisz nie masz.
Ale, ale w Toyocie jest inaczej. Chcesz mieć JBL to już musisz się zdecydować na skajowe wnętrze, taki Wam Toyota daje wybór  :wallbash:. Kupując Priusa musiałem nawet zrezygnować z ulubionego czarnego koloru, bo nie było w ofercie :).
Toyota w Europie oczywiście, bo już w innych częściach świata, masz już możliwość konfigurowania.
W innych markach obecnych w UE, możesz wybrać, diesla, benzynę, plugina, hybrydę (która koło prawdziwej hybrydy nie stała, ale jest), a teraz jeszcze masz do wyboru elektryka.
W Toyocie co możesz wybrać? Hybrydę i nic więcej. Trochę przejrzeli na oczy i w Corolli masz dwie wersje hybrydowe :).
Ja tam to olewałem, bo bezawaryjność była dla mnie priorytetem.
Ale jak mam sprawdzać olej i uwierzyć w bzdurne wyjaśnienie Toyoty, to już wolę wyposażenie sobie wybrać i mieć to co chcę, bez potrzeby rezygnowania z takich podstawowych elementów jak, hak czy bagażnik dachowy.
Z takim podejściem daje Toyocie 2-3 lata i zostanie wyprzedzona przez Kię, Hyundaia i inne wynalazki.
Ale to na własne życzenie.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #272 dnia: 08 Sierpnia 2021, 12:44:03 »
Odnośnie hyundaia. Ta g90 wygląda zacnie. Fajne rodzinne autko do wożenia d. Jakby faktycznie kosztowało 250tys zł (50tys euro) to nie mam pytań.

https://www.youtube.com/watch?v=K_4voMnyffo&t=637s

https://www.youtube.com/watch?v=m7MtIv9a0A4
« Ostatnia zmiana: 08 Sierpnia 2021, 13:00:13 wysłana przez Piwo »

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #273 dnia: 08 Sierpnia 2021, 14:31:22 »
Zatoczyliśmy piękne koło, do mojego ulubionego tematu, czyli geniuszy zatrudnionych w TME i TMP

Ja ...le znowu  :good:

A może geniusze są podpięci do innych geniuszy a czego już Kowalscy nie wiedzą ?

Tak więc jest:
1) Fiskal EU + umowy pozwalające zaistnieć na rynkach EU + ekologia
2) Ekonomia istnienia na rynkach EU vs reszta świata 
3) Fiskal PL.

Ale, ale w Toyocie jest inaczej. Chcesz mieć JBL to już musisz się zdecydować na skajowe wnętrze, taki Wam Toyota daje wybór

A skąd wiesz że producent tapicerki skórzanej jest z terenu UE ? Więc jak nie jest to może w zestawieniu z JBL da pewną wartość do oclenia taką że cena auta będzie nie do przyjęcia.
Albo na odwrót zestaw JBL jest produkowany poza UE i nie ma miejsca kwotowego już na dodatkowe tematy tak żeby miało to finansowy sens...
Albo... dodaj sobie 100 innych powodów. 
A może mają wywalone na EU?

p.s.

Tojka  w tamtym roku w usa sprzedała 80tyś.camry a w PL? A w EU?
Tojka pewnie na świecie sprzedaje z 10mln.aut a w EU ile? 1/10 tą ?

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #274 dnia: 08 Sierpnia 2021, 14:54:47 »
W Toyocie co możesz wybrać? Hybrydę i nic więcej.
Można spojrzeć z drugiej strony. Chciałem hybrydę, musiałem wybrać Toyotę. Raczej w Europie amatorzy hybrydy to grupa docelowa Toyoty. Gdyby Camry nie było hybrydą, to pewnie nawet bym w salonie nie obejrzał. A tak obejrzałem i nawet się z tego cieszę. Poza tym do fajniejszego samochodu trzeba by dołożyć z 50 tys i nie ma pewności że byłby to dobry wybór.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #275 dnia: 08 Sierpnia 2021, 15:16:28 »
Są tacy, dla których jedynym wytłumaczeniem jest UE. Tak w rządzie jak i w społeczeństwie.
Jakoś Ford sprzedaje Mustangi V6, produkowane poza UE. Więc to co piszesz jest bzdurą.
Ochrona rynku jest, ale działa ona w dwie strony.
Więc jest to tylko kwestia podejścia do klienta i dostosowania się do jego potrzeb.
Jak są frajerzy którzy łukają co się im wciśnie, to po co mają coś zmieniać?
Na zachodzie, już im ta sprzedaż tak nie idzie.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #276 dnia: 08 Sierpnia 2021, 15:59:58 »
Są tacy, dla których jedynym wytłumaczeniem jest UE. Tak w rządzie jak i w społeczeństwie.

Jak jesteś taki bardzo wymagający temat jest prosty, czemu ktoś ma dokładać do Twoich zachciewajek, powołujesz się na rynki z całego globu więc dawaj wybierz sobie auta z USA nowe w salonie lub używkę i sprowadz do PL. Zapłacisz i już. Dokładnie to co ja robię, mam potrzebę na coś czego nie ma w EU sprowadzam z USA i tyle.

Jakoś Ford sprzedaje Mustangi V6, produkowane poza UE. Więc to co piszesz jest bzdurą.

Tia i to jest wyznacznik bzdury, miliardy euro zainwestowane w Europie przez koncerny JP to tez bzdura... no zresztą poczytaj dokładnie o silniku 3,7 gdzie był oferowany i czemu znalazł się pod maską Mustanga bo zeby Twoja następna nowość nie okazała się bzdurą :grin:

Jak są frajerzy którzy łukają co się im wciśnie, to po co mają coś zmieniać?

Czemu frajer, Toyota oferuje to co oferuje mi nie odpowiada to jej nie kupuje. To co mi odpowiada nie ma w EU i kupuje w USA logika?

W Twoim toku rozumowania iść do mcdonalda w PL wyżywać się na kelnerce że burger ma jednego kotleta a nie dwa jak widziałem to w Chinach na plakacie.

Na zachodzie, już im ta sprzedaż tak nie idzie.
Tia nie idzie aut :good: sprzedali kilkoma markami więcej niż vw dziesięcioma  :-)

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #277 dnia: 08 Sierpnia 2021, 16:31:14 »
Pan wszechwiedzący już się wypowiedział.
Dziękuje.
Nie wolno wymagać, nie wolno mówić/pisać nic złego.
Nic nie wolno. Tylko się cieszyć, że masz możliwość kupić/jeździć Toyotą :).
Że też są tacy klienci.
Jak widać tylko w Europie wschodniej :).
Apartamenty 20mkw też tylko tu się sprzedają :).
Jakie wymagania, taka oferta.
ps. Bym zapomniał, 3.7 od roki nie ma już w ofercie Forda.
Jest tylko 5.0. Więc forumowy Mistrzu sam piszesz bzdury.
« Ostatnia zmiana: 08 Sierpnia 2021, 17:01:15 wysłana przez KubaCamry »

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #278 dnia: 08 Sierpnia 2021, 17:20:17 »
Pan wszechwiedzący już się wypowiedział.
Dziękuje.
Czemu wystarczy głębiej się zainteresować tematem o którym się wypowiada.
Nie wolno wymagać, nie wolno mówić/pisać nic złego.
Wolno tylko Tylko cały czas komentujesz w dziwny sposób tmp/e. Temat jest prosty korporacja oferuje Ci takie warunki a nie inne i tyle. Masz życzenie to sobie kup coś z innego rynku bo nikt prezentów Ci nie będzie robić.

Tylko się cieszyć, że masz możliwość kupić/jeździć Toyotą
Zrób tak jak ja w czym masz problem? Zamiast siedzieć i dłubac przy tej klawiaturze na forum wytypuj sobie auto i już. Jak coś nawet pomogę Ci je ściągnąć  :-)
Teraz czekam na odbiór auta które jest dostępne w PL ale w śladowych ilościach a w w tym kolorze czekałbym pewnie z 10lat  :-)
I mam w poważaniu tmp/e i tym podobne  :good:

Bym zapomniał, 3.7 od roki nie ma już w ofercie Forda.
Jest tylko 5.0. Więc forumowy Mistrzu sam piszesz bzdury.
Poczytaj sobie o silniku... a nawet jak coś to dla Ciebie wyznacznikiem jest Ford z jednym silnikiem?

Offline Gawel89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #279 dnia: 09 Sierpnia 2021, 07:06:50 »
Jakoś Ford sprzedaje Mustangi V6, produkowane poza UE.
Obecna generacja Mustanga nie była oferowana z V6 w Europie.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #280 dnia: 09 Sierpnia 2021, 07:21:26 »
Zgadza się, jeszcze mniej ekologiczny silnik V8 5.0 :).
Jak się chce, to się da.

Offline Gawel89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #281 dnia: 09 Sierpnia 2021, 07:52:53 »
Toyota w Europie oczywiście, bo już w innych częściach świata, masz już możliwość konfigurowania.
W innych markach obecnych w UE, możesz wybrać, diesla, benzynę, plugina, hybrydę (która koło prawdziwej hybrydy nie stała, ale jest), a teraz jeszcze masz do wyboru elektryka.
Można kupić Toyotę w dieslu ale w segmencie aut gdzie jeszcze ma on sens, obecnie udział diesel-a w rynku spadł poniżej 25%, niektóre dane mówią o 18%.
Tak samo 5.0 można kupić w Lexusie LC, RC, nawet ostatnio powrócił  IS z V8. Jest też BMW Supra z I6.
Ograniczenia konfiguracji w Toyocie bolą, patrząc na konfigurator chociażby Skody można czuć się zawiedzionym ale w zamian można kupić hybrydę w cenie 1.5 TSI w manualu.
Dla wymagających jest Lexus, a nie Toyota.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #282 dnia: 09 Sierpnia 2021, 09:21:57 »
Zgadza się, jeszcze mniej ekologiczny silnik V8 5.0 :).
Jak się chce, to się da.
No i chłopaki Ci pomogli "miszczu" v6ki nie było w eu :-)
Co do reszty dalej brniesz swoją skrajną niewiedzą.
Teraz nasz moto znaffco poczytaj dalej na jakiej zasadzie firmy mogą oferować v8ki w swoich produktach chociaż już jest z nimi lipa bo są to jednostkowe przypadki dotyczące aut które nie istnieją bez v8.

Tak samo 5.0 można kupić w Lexusie LC, RC, nawet ostatnio powrócił  IS z V8. Jest też BMW Supra z I6

To nie jest tak. To czy dana firma nie będzie zabita opłatami w eu zależy od wielu czynników dlatego licz się z tym że v8ki będą folklorem.

Kubuś w dobie internetu naucz się z niego korzystać. W wiki nie było info o ryku v6ek ale są na dole takie "numerki" kliknknij i poczytaj bo to troche glupio wyglada jak potem jedziesz na wszystkich a z motoryzacji znasz prospekty  z tabelkami.

« Ostatnia zmiana: 09 Sierpnia 2021, 09:30:12 wysłana przez ledziu »

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #283 dnia: 09 Sierpnia 2021, 11:40:37 »
Ale co szkodzi by klient mógł wybrać te V8 ale opłaty przenieść na klienta? Czyli hybryda camry za 130tys a ta sama camry z takim samym wyposażeniem ale z v6 3,5l za 250tys tak by toyocie się opłacało sprzedaż 10aut na rok. I tyle. Ktoś chce ktoś ma. Poco biadolić i ograniczać?

Offline Gawel89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #284 dnia: 09 Sierpnia 2021, 12:09:23 »
Ale co szkodzi by klient mógł wybrać te V8 ale opłaty przenieść na klienta?
Bo klient musiał by być miliarderem, tu nie chodzi o to że koncern płaci za emisję indywidualnie od pojedynczego egzemplarza. Emisja jest liczona jako średnia od wszystkich sprzedanych egzemplarzy i jeżeli dany koncern nie zmieści się w wymaganym limicie to płaci karę od każdego sprzedanego egzemplarza. Dla Bugatti może to nie stanowi problemu ale dla firmy która sprzedaje miliony aut już tak. Z tego powodu dawniej sprzedawano elektryki poniżej ceny produkcji np. Opel Ampera. 
Ilość sprzedanych wysokoemisyjnych pojazdów jest ograniczana ceną (popytem) i z tego powodu możesz kupić LC500 za 500-800tys zł, a nie możesz kupić Camry z V6 za 130 tys. zł.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl