Autor Wątek: Co zamiast Camry?  (Przeczytany 256798 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Co zamiast Camry?
« Odpowiedź #406 dnia: 29 Września 2021, 19:50:17 »
Gdybyś sprawdził ile są y o tym już tu było...

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #407 dnia: 29 Września 2021, 20:23:59 »
O kia Sorento jeszcze nie było. A to ciekawe auto rozpatrując praktyczność wnętrza. Ale jak widać ma kilka wad jak źle prowadzenie, wolną skrzynia biegów no i psuje się na potęgę. Ale za to przestronność genialna.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #408 dnia: 29 Września 2021, 22:02:18 »
Skąd info o psuciu się Sorento? Znam kilka osób w Kia i słyszałem mega pozytywne opinie o modelu...

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #409 dnia: 30 Września 2021, 06:56:54 »
kolega pracujacy w serwisie kii ogolnie odradzal. patrze ze nowego modelu nie ma jeszcze statystyk ale stary byl pod tym wzgledem koszmarem wiec nie sadze ze nagle zaczeli produkowac bezawaryjne auta zwlaszcza ze elektroniki tam najebali i wsyztsko praktycznie nowe.
https://samochody.mojeauto.pl/kia/awarie-usterki/kia_sorento.html
patrzac tutaj na razie jest cisza w temacie
https://www.autocentrum.pl/usterki/kia/sorento/iv/

no bo ogolnie model fajny. mega przestronny. swietne wnetrze a przeciez auto musi miec przestrzen zyciowa a reszta to tylko dodatki ktore maja po prostu dzialac. wiec to jeden z lepszych aut na rynku choc z malymi wadami.
« Ostatnia zmiana: 30 Września 2021, 07:57:08 wysłana przez Piwo »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #410 dnia: 30 Września 2021, 10:14:38 »
Za dużo śmigasz po you tube i linkach :) Mało rzetelnych opinii, a porównanie tego starego do nowego ma się kompletnie nijak. Mam kolegę mistrza warsztatu ASO KIA i znam tam połowę załogi (jeździłem trzema nissanami a w Szczecinie to jedna firma) opinia o aucie bardzo pozytywna, nie mieliśmy do teraz KIA (teraz mamy Stingera - auto zajefajne) Miałem za to Tucsona 2016 przez ponad 3 lata (te same geny co Kia Sportage) zero problemów, awarii itp.
To samo dotyczy Twojej opinii o SUVach na podstawie filmików, przecież wystarczy sobie rozszyfrować skrót "SUV" by zrozumieć, że idea takiego samochodu ma łączyć wiele cech różnych segmentów, a to zawsze będzie kosztem pewnych kompromisów. Nie będzie jechał w slalomie jak Porsche, nie będzie typowym kombi ze względu na wyższy załadunek, nie będzie typową limuzyną, choć może być super luksusowy w środku i wreszcie nie będzie prawdziwą terenówką mimo AWD.
Wielu osobą których nie stać na zakup 2 czy 3 aut jednak  zrekompensuje niedociągnięcia i braki swoją uniwersalnością, innym wygodą użytkowania a większości po prostu modą na taką bryłę (i tych chyba jest najwięcej, patrząc na te wszystkie wersje 2wd w suvach ;) )
Generalnie porównywanie sedana (ginący i najmniej praktyczny gatunek, ale najładniejsza linia i proporcje) do SUVa jest mało poważne, jak już to z kombi ma sens.
« Ostatnia zmiana: 30 Września 2021, 10:16:29 wysłana przez Krisman »

Offline Adi 74

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #411 dnia: 30 Września 2021, 10:33:56 »
Dla naprawdę "oszczędnych " :
https://youtu.be/KlxaY5MTRmw

Oleju nie przybiera ? Wtrysków nie zapiecze? Ile to przejedzie  ?

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #412 dnia: 30 Września 2021, 11:30:07 »
widzialem juz to jakis czas temu. dla mnie uzytkownika gazu od lat lpg to glupota. tankuje sie dlugo, rece smierdza, zasieg mizerny, trzeba tankowac bardzo czesto  choc tu widzialem ponad 50 litrow ale przy opalowoci 10% gazu niz benzyny to tak jakby bak plaiwa mial z 45 litrow. ale fakt faktem ze beznyne tez bedzie palil wiec gaz bedzie ciut wolniej shcodzil. kolejna sprawa pozbywamy sie kola zapasowego a wpierniczamy dodatkowo kilogramy. a oszczednosc przy normalnym spalaniu camry na poziomie 6 litrow no taka mizerna. dodatkowo koszty seriwsu za gaz i mozliwosc rozwalenia silnika przez slaba jakosc gazu.  no kuzka. taksiarze pewnie beda gazowac bo i tak sie nudza wiec dla nich dodatkowa zaleta sobie posiedz na stacji beznynowej czy w serwisach. a dla zwyklego zjadacza kilometrow to pomysl straszny. ja rozumiem w v8 chevy w ktore pali 15 litrow na start. wtedy gaz to koneicznosc. ale w aucie ktore pali 6 litrow? no kuzka.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #413 dnia: 30 Września 2021, 11:38:00 »
Zasieg w takim aucie z gazem to jakies 1600km. Dojedziesz do Chorwacji na jednym tankownaiu :) ja jestem na tak.

Widac ze wersja VIP.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #414 dnia: 30 Września 2021, 12:32:22 »
moj 3 letni fiacior z lpg skonczyl tak
https://www.mazdaspeed.pl/forum/download/file.php?id=196212&mode=view
od 10tys km od nowosci jazdy na lpg silnik szarpal mimo fabrycznej instalacji gazowej. smierdzace rece, co dwa dni tankowanie, nie. no ale kazdy ma na szczescie prawo wyboru.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #415 dnia: 30 Września 2021, 12:33:39 »
moj 3 letni fiacior z lpg skonczyl tak
https://www.mazdaspeed.pl/forum/download/file.php?id=196212&mode=view
od 10tys km od nowosci jazdy na lpg silnik szarpal mimo fabrycznej instalacji gazowej. smierdzace rece, co dwa dni tankowanie, nie. no ale kazdy ma na szczescie wyboru.
Ja mam Rav4 IV w gazie. Teraz tylko zaluje ze gaz zalozulem po 10kkm a nie od razu :) cos za cos.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Adi 74

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #416 dnia: 30 Września 2021, 13:23:11 »
Ale ravka to nie hybryda ?

Ja po doświadczeniach z gazem - fakt, wtedy królowała II generacja, gdy kończyłem przygodę z nim wchodziła IV - mając Camry nie odważyłbym się zakładać. Czas pokaże czy wtrysk bezpośredni da o sobie znać (zapieką się wtryski), tudzież zawory i głowica. Kiedyś Mitsubishi do Lancera z gazem dawało inne głowice. Jak ktoś chciał fabryczną wersję z LPG.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #417 dnia: 30 Września 2021, 15:38:14 »
Kurcze te auto ma potencjał. Ilość miejsca? Wystarczająca ;) Ciekawe jak będzie wyglądać nowe mondeo.
https://m.youtube.com/watch?v=opjg7oYL0zw
« Ostatnia zmiana: 30 Września 2021, 15:40:58 wysłana przez Piwo »

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy

Offline Jacky

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #419 dnia: 01 Października 2021, 18:31:38 »
... trochę nadmuchane Arkana, ulepione po amerykańsku.
... a ten panel we wnętrzu zbyt cukierkowy i zbyt niemiecki.
... mi bardziej się podobają azjatyckie, oryginalne rozwiązania.
Jakoś nie wierzę w popularność Evosa w naszym kraju.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl