Autor Wątek: Co zamiast Camry?  (Przeczytany 256171 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wisnia87r

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Co zamiast Camry?
« Odpowiedź #45 dnia: 13 Maja 2021, 09:36:42 »
Nie ma alternatywy. Nie ma. W tej cenie, w tym wykonaniu srodka, w takich gabarytach auta. Nie ma.

?Nie ma alternatywy? - bardzo dobre określenie na ten model Toyoty, czyli na Toyotę Camry. Bo kupując Camry nie mamy żadnej alternatywy w kwestii wersji silnikowej, nadwozia...Podczas, gdy w przypadku każdego innego auta na rynku ten wybor jest.

Na pewno nie ma alternatywy dla kogoś, kto chce mieć Toyotę w rozmiarze Camry, z hybrydowym zespołem napędowym takim jak w Camry, w takiej wersji nadwozia jak Camry. No i bez wątpienia, jeśli ktoś liczy każdą złotówkę tankując auto, to zapewne równieź trydno znależć alternatywę.

Ale można znaleźć auta większe, tańsze i z wyborem silnika jak i nadwozia (bardziej praktyczne kombi): Insignia w cenie od 130 tys, Superb od 104 tys. I to są ceny bez rabatów. Można sobie te auta doposażyć, można wybrać silnik (superb do 280 KM).
Jeśli kogos stać i potrzebuje premium, nawet nie spojrzy na Camry, bo premium kupuje się m.in. po to, żeby nie jeździć Toyotą albo Skodą. W premium również jest duży wybór silników, nadwozi, wyposażenia. Są hybrydy plugin.

Jest spory wybór w segmencie aut o tych rozmiarach, co Camry. Ale bez wątpienia najlepszą Toyotą Camry jest Toyota Camry, i tu trzeba się zgodzić: lepszej Toyoty Camry niż Toyota Camry nie ma

Mam to całe premium w garażu, a mianowicie Audi Q3, skrzynia S-tronic szarpie, tzn. bardzo często czuć jak wbija lub schodzi na 3 bieg. Podobno ten typ tak ma. Silnik 2.0 benzyna. Oleju odwrotnie od toyoty ubywa, zamiast przybywać :) Jakość wykonania wnętrza pupy nie urywa. Po 90ty padła pompa klimy. Czujniki zamknięcia mask wariują od czasu do czasu i w trakcie jazdy powyżej 140km/h potrafi sypnąć komunikatem, że otwarta maska. Z drugiej strony mam Camry już prawie drugi rok, nie miałem najmniejszej awarii. Skrzynia e-CVT odpowiada mi dużo bardziej niż narwane i szarpiące DSG. Wiele z tego premium to już tylko nazwa, bo jakość wykonania o tym nie świadczy. Sąsiad ma BMW G30, ile on już razy dostawał zastępczy z serwisu, bo coś było nie tak to nie zliczę.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #46 dnia: 13 Maja 2021, 10:56:43 »
Tu jednak bardziej powinieneś porównać z A4. To jednak zupełnie inne auto (jakość) niż Q3.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 2021 Camry Exe
« Odpowiedź #47 dnia: 13 Maja 2021, 12:56:12 »
A o co chodzi z tym przybywaniem oleju? Coś czytałem że to benzyna? To jest jakaś wada fabryczna?

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #49 dnia: 13 Maja 2021, 13:20:11 »
Aaa no wlasnie. Dzisiaj bylem w ASO na pobraniu probki. Po wymianie oleju poziom nie wzrosl juz. Teudno zeby wzrosl jak na dworzu jest powyzej 25st. Zgloszenie jest w systemie i maja informowac jak cos sie zmieni.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Gawel89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #50 dnia: 13 Maja 2021, 14:41:18 »
Tu jednak bardziej powinieneś porównać z A4. To jednak zupełnie inne auto (jakość) niż Q3
Q3 jest ciut droższe od A4 wiec jako klient wymagał bym podobnego wykończenia.

Offline Piotr Jacek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #51 dnia: 13 Maja 2021, 15:07:48 »

a). doposazony segment C;
b). goła Camry;
c). goła RAV4 (ewentualnie 2-3 tyś drozsza CRV).

120 tys za Camry to bardzo fajna oferta, zwłaszcza w kontekście porównania jak powyżej.

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #52 dnia: 13 Maja 2021, 15:43:34 »
Ten segment w EU wymiera i po kolei gracze likwidują ten rozmiar sedana, stąd camry będzie miała coraz "lżej".
A co do haka na rowery, są takie tylko na bagażnik rowerowy a one w stacji kontroli pojazdów nie podlegają restrykcjom haka "normalnego".
Jest tu gdzieś o tym  (Corolla lub Auris)
O tu:
@talib1990 napisał :
Odpowiem jako diagnosta.

Spójrzcie na tabliczkę znamionową na lewym słupku . Macie 4 masy

1. DMC pojazdu
2. DMC zestawu pojazdu
3. Nacisk osi przedniej
4. Nacisk osi drugiej

Jeśli 2. Masa jest równa 1. Możemy mieć uchwyt rowerowy lecz nie możemy ciągnąć przyczepki jakiejkolwiek
Jeśli 2. Masa jest równa " 0 " lub jest " - " lub po prostu puste pole nie wolno nam montować nawet uchwytu rowerowego.
Jeśli 2 masa jest większa od 1 oznacza to , że możemy mieć zamontowanego haka , a MMC przyczepki Z HAMULCEM może wynosić  Masa2-Masa1=wynik ( dopuszczone są inne masy po wyciągu z swiadectwa homologacji )W dowodzie często masy są pomijane , przez kolejne wydziały komunikacyjne , a tabliczka jest kolokwialnie " święta ".
Sprawdzi ktoś ta tabliczkę pls?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #53 dnia: 13 Maja 2021, 15:45:27 »

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #54 dnia: 13 Maja 2021, 15:45:52 »
na dworzu

Gdzie ? Co to jest dwórz ?
3VZ.pl

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
Co zamiast Camry?
« Odpowiedź #55 dnia: 13 Maja 2021, 15:47:12 »
na dworzu

Gdzie ? Co to jest dwórz ?
Gdzie ja tak napisalem?

EDIT: juz widze. Dzieki. W centralnej PL mowimy dworzu :)

« Ostatnia zmiana: 13 Maja 2021, 15:51:01 wysłana przez klaudiusz »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #56 dnia: 13 Maja 2021, 16:20:48 »
U mnie w Zachodniopomorskiem też mówimy "na podwórku" " na dworze" (synonim "dworzu"), zabawne nam się wydaje "południowe" określenie "na polu" (u nas pole oznacza np. obszar uprawy rolnej, pole gry, itp, ale nie obszar przed domem, na zewnątrz )
Pierwszy raz spotkałem się z tym (pole w znaczeniu podwórko) w wojsku, gdy kazano mi pójść na pole nie wiedziałem gdzie mam właściwy pójść, bo żadnego pola wokoło nie widziałem, jednostka była w mieście.
Co region to...

Z tabliczki wynika, że możecie montować uchwyt rowerowy.
« Ostatnia zmiana: 13 Maja 2021, 16:27:10 wysłana przez Krisman »

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #57 dnia: 13 Maja 2021, 16:53:13 »
Przeprowadziłem się z centralnej na południe i do tego pola nie mogę przywyknąć

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #58 dnia: 13 Maja 2021, 22:34:56 »
Przeprowadziłem się z centralnej na południe i do tego pola nie mogę przywyknąć

Przywyknij - tak jest dobrze, przynajmniej u mnie na wsi. Wychodzisz z chałupy na pole i to widać, że jest pole - najwyżej się potkniesz na skibie, a tego dworu (dwórza) to nikt tu nie widział  :-P
3VZ.pl

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #59 dnia: 13 Maja 2021, 22:40:04 »
"dwórza"  to i w całej Polsce nikt nie widział   :grin:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl