Autor Wątek: Co zamiast Camry?  (Przeczytany 256229 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MateuszWwa

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Co zamiast Camry?
« Odpowiedź #165 dnia: 12 Lipca 2021, 20:41:00 »
No tak stelvio- fakt to mogloby być fajne....nie polazłem tam bo wydawało mi sie za drogie.. ale moze to też było moje błedne przekonanie i troche mnie ten multiair zraził, ogladalem jakąs relację na yt.

Offline Gawel89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #166 dnia: 13 Lipca 2021, 07:38:58 »
Powielasz plotki. To bardzo udany model.
3:50 https://www.youtube.com/watch?v=mPwFr-5MPTE
Akurat tutaj w Giuli ale konstrukcyjnie to ta sama platforma. Alfy zawsze były problematyczne w utrzymaniu, korozja, brak części (nawet w ASO) i wyspecjalizowanych warsztatów, dlatego na ulicy to taki rzadki widok. Kupienie nowej Alfy w salonie to finansowy strzał w kolano, wystarczy zobaczyć ile kosztuje 3 letnia Giulia lub Stelvio i porównać do konkurencji. Usterki w nowych modelach nie są nagłośnione bo liczba sprzedanych egzemplarzy jest śmiesznie mała, Tesla produkuje więcej samochodów miesięcznie niż Alfa rocznie.
https://carsalesbase.com/europe-alfa-romeo/
« Ostatnia zmiana: 13 Lipca 2021, 07:44:30 wysłana przez Gawel89 »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #167 dnia: 13 Lipca 2021, 07:50:09 »
To wszystko prawda i wiem o tym, ale ten model jest udany, chwalony i znam kilka osób (w tym pracownika średniego szczebla hondy) którzy jeżdżą Stelvio i są nią zachwyceni.
Nawet alfie czasem coś wyjdzie, a do tego mają dość sprawdzoną (starą) "technikę"   zastosowaną w swoich modelach (problemy finansowe)
Niestety u nas pokutują Stereotypy.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Gawel89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #168 dnia: 13 Lipca 2021, 12:02:23 »
Dla mnie to nie stereotyp, a tu jeden z dowodów:
https://www.jdpower.com/business/press-releases/2021-us-vehicle-dependability-study-vds
Alfa zamyka stawkę tuż przed LR.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #169 dnia: 13 Lipca 2021, 12:27:14 »
To wszystko prawda i wiem o tym, ale ten model jest udany, chwalony i znam kilka osób (w tym pracownika średniego szczebla hondy) którzy jeżdżą Stelvio i są nią zachwyceni.
Nawet alfie czasem coś wyjdzie, a do tego mają dość sprawdzoną (starą) "technikę"   zastosowaną w swoich modelach (problemy finansowe)

Muszę Cię zmartwić żaden stereotyp kwestia tego czy coś akceptujesz czy nie. Jest lepiej niż było kiedyś do tego Ci co byli symbolem trwałości zjechali z jakości no i daje to iluzję że jest ok. Podobnie było z przełomem ar159 ktora miała zerwać ze starą 156ką a prawda jest taka że liczba usterek w tym aucie jest tak duża że nasi tojociani roszczeniowcy popełnili zbiorowe "sekuku" we włoskim stylu :grin:

Do tego jestem ciekaw co z tego wszystkiego wyjdzie jak przeciętny np.bm(w)kowiec bał się innowacji w postaci vanosow a fan vw piał do 8mio zaworowego silnika z ery kamienia łupanego a teraz mają po 4ery turbiny, tablety i pluginy.

P.s.

Moja znajoma czeka już misiąc w kałdi plugin na wgaszenie czeków... no ale kolega ma fajtona od 7lat w którym nigdy nie zgasł czek endźin więc będzie Panie i Panowie grubo  :good:

Offline carinae20gli

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #170 dnia: 13 Lipca 2021, 12:43:18 »
Alfy zawsze były problematyczne w utrzymaniu, korozja, brak części (nawet w ASO)

Koleżance ze 2-3 lata temu w Alfie uszkodził się tylny amortyzator (przy okazji uszkodził oponę wzmacnianą). Nowe amortyzatory w Polsce nie do kupienia (nawet w ASO), używanych także brak. W końcu przez internet znalazła regenerowane we Włoszech i kupiła komplet 2 sztuk na tył za ok. 2200zł.
W tym samym czasie ja do mojej Camry kupiłem komplet nowych 4 amortyzatorów za 800zł.

Offline Gawel89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #171 dnia: 14 Lipca 2021, 07:46:55 »
no ale kolega ma fajtona od 7lat w którym nigdy nie zgasł czek endźin więc będzie Panie i Panowie grubo 
Check gaśnie gdy trzeba odłączyć akumulator do podładowania :) w starych VW jest to element oświetlenia ambientowego.

Offline trepek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #172 dnia: 14 Lipca 2021, 09:42:25 »
Pod miejsca montowania belek można nakleić bezbarwna folie ochronna.

Offline Gawel89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #173 dnia: 17 Lipca 2021, 07:51:16 »
Stinger w przyszłym roku zostanie przedwcześnie uśmiercony.
https://thekoreancarblog.com/2021/07/16/kia-stinger-axed-after-2nd-quarter-2022/

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #174 dnia: 17 Lipca 2021, 09:34:20 »
Szkoda, naprawdę świetny samochód.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #175 dnia: 17 Lipca 2021, 19:56:27 »
Klasa premium (wymiana przekładni kierowniczej, zatarty silnik)
https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-4-salon-pl-zatarty-silnik-ID6DU5Zi.html#354f485a75

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #176 dnia: 17 Lipca 2021, 21:01:25 »
Klasa premium (wymiana przekładni kierowniczej, zatarty silnik)
https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-4-salon-pl-zatarty-silnik-ID6DU5Zi.html#354f485a75
Nie jestem fanem BMW, choć nie zaprzeczam, że najprawdopodobniej zastąpi moją Camry :). Ale w wersji full elektryk.
Wrzucanie linków, bez zapoznania się z nimi, wygląda trochę głupio :).
W aukcji masz opinię rzeczoznawcy który stwierdza? opisane uszkodzenia elementów silnika powstały w skutek wadliwie wykonanych czynności serwisowych.
Właściciel chciał przyoszczędzić i odwiedził jakąś stodołę i ma efekt :).
Nie mam nic do małych warsztatów ale najpierw trzeba zweryfikować, komu oddaje się auto.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #177 dnia: 17 Lipca 2021, 22:02:24 »
Niby tak. Tylko po co utrudniać mechanikom robotę. Wymiana oleju powinna być banalnie prosta a nie że coś może pójść nie tak. Oczywiste jest że w nowych autach zajmuje się tym serwis. Ale już w 10latkach plus będą to robić już tani mechanicy i co wtedy ? Czy BMW tyle nie przeżyją?

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #178 dnia: 17 Lipca 2021, 22:11:16 »
Przeżyją, pod warunkiem, że zmiana oleju zostanie zakończona zalaniem silnika nowym olejem :).
W tym przypadku ktoś o tym zapomniał :).

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #179 dnia: 17 Lipca 2021, 22:17:07 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl