Autor Wątek: Co zamiast Camry?  (Przeczytany 256533 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lexus IS + NX
Odp: Co zamiast Camry?
« Odpowiedź #360 dnia: 20 Sierpnia 2021, 17:13:59 »
a tak dla mnie to troche wiekszy peugeot parnter. [przyp. chodzi o Toyotę Sienna]

Niektóre opinie wyrażane w tym wątku są naprawdę niesamowite. Chyba żyjemy w jakichś światach równoległych. Oglądanie filmów na YT powoduje jednak straszne spustoszenie jeśli nie jest poparte własnym doświadczeniem z danym autem.
« Ostatnia zmiana: 20 Sierpnia 2021, 17:17:50 wysłana przez Milos »
My Toyota is Fantastic :)

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #361 dnia: 20 Sierpnia 2021, 17:35:36 »
Całkiem możliwe. Cóż zrobić. Opierać się można tylko na tych materiałach ktore są dostępne. Ale musi być coś na rzeczy skoro nie tylko ja uważam że niektóre auta toyoty są za bardzo plastikowe w środku. Ostatnio taką opinię
Wyraził saturday car fever o highlanderze.
Ale fakt że póki człowiek sam nie sprawdzi to można źle wyrobić sobie opinię. Ile ja się naogladalem pozytywnych recenzji o fordzie smaxie. Już go wyobraźnia kupowałem. Pojechałem obejrzeć i masakra. Nawet mi się przejechać nim  nie chciało. Tylne siedzenia jak w cieniasie, bagażnik który miał mieć 840l jakiś mały na poziomie 400l. Pozycja za kiera jak w autobusie. Dramat. Ale ktoś te auta kupuje. Widać oczekiwania co do aut są różne i każdy jest inny. Coś co mi nie pasuje inny będzie wychwalać. Alfa gulia wychwalana przez większość redaktorów. Ja jak taka brat przyjechał do mnie wsiadłem porównałem z swoją Mazda 3 i okazała się wszędzie ciaśniejsza. No masakra jakaś. Auto klasy b/c które udaje auto klasy d. No ale ktoś to kupuje. No cóż. Są różne potrzeby. Ja tak samo na auto też patrzę pod katem marzeń a więc musi mi się podobać. A alfa może się podobać.
« Ostatnia zmiana: 20 Sierpnia 2021, 17:40:56 wysłana przez Piwo »

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #362 dnia: 20 Sierpnia 2021, 17:50:54 »
Wykończenie wnętrz współczesnych aut Toyoty jest jakie jest, właściwie to wszystkie są plastikowe. Sienna nie odbiega na niekorzyść od Camry czy Highlandera. Za to ma ogrom miejsca w środku i zapewnia nieprawdopodobny komfort i wygodę. A jeśli chcesz mieć lepiej wykończone wnętrze to pozostaje Lexus, Mazda lub europejskie marki, choć tu za cenę awaryjności i drogiego serwisu.
« Ostatnia zmiana: 20 Sierpnia 2021, 17:52:57 wysłana przez Milos »

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #363 dnia: 20 Sierpnia 2021, 21:05:54 »
Siena była przez chwile w UE, ale się nie przyjęła. Wprowadzili ją do oferty w czasie odwrotu klientów od vanów na rzecz suvów. Auto zacne jak ktoś ma większą rodzinę i często podróżuje.
Lepsza była Previa. Śliczne autko jak ufo. Z silnikiem położonym pod fotelami. Ale to się nie wróci :(.
Jak ogarnę swojego Hiacka to kolejna do kolekcji będzie Previa. To są prawdziwe Toyoty, a nie te dzisiejsze wynalazki w UE. Te welury, kapitańskie fotele gdzie to jest?
Zresztą macie w ofercie japońskiego francuza Proace. Mam City 7 os. w rok nalatane 130 tys. km i jest ok.
Upierdliwe jest tylko dolewanie adblue. Wczoraj zrobiłem nim 2800km i powiem szczerze, że nie byłem jakoś bardziej zmęczony niż po podróży Camry. Przy 160km/h poziom głośności zbliżony do Camry.

ps. co Ty masz z tą wielkością wnętrza? Masz 200cm? :)
« Ostatnia zmiana: 20 Sierpnia 2021, 21:08:08 wysłana przez KubaCamry »

Offline Marcin G.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #364 dnia: 21 Sierpnia 2021, 00:27:20 »
Chyba nawet jeremy clarkson w jaguarze csigajac sie z hamondem i kapitanem slow jadacymi pociagiem nie przejechal 2800 km w jeden. Szczerze gratuluje.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #365 dnia: 21 Sierpnia 2021, 05:01:44 »
24h jazdy że średnia 120km/h? Zero postojów? Aż mi się wierzyć nie chce. Chyba że mówimy nie o jednej dobie a po prostu o jednej dwudniowej podróży. To wtedy tak się da.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #366 dnia: 21 Sierpnia 2021, 06:35:18 »
Luz, ze spaniem oczywiście. Aż tak chory nie jestem. :)
Powinienem napisać wczoraj wróciłem z dwudniowej wycieczki 2800km

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #367 dnia: 21 Sierpnia 2021, 07:08:31 »
ten proace ma jedna zalete ze jest szeroki we wnetrzu. mieszcza sie trzy odzielne fotele a to juz mega plus. jakby zrobili hybryde 2,5l z camry plus cene 120tys zl mozna by rozwazac. ciekawe co piszesz ze halas na poziomie camry przy 160km/h bo patrzac na linie nadwozia plus te relingi dachowe. az sie wierzyc nie chce. ale ogolnie to auto mi sie mega podoba.

https://www.autocentrum.pl/dane-techniczne/toyota/proace-city/verso-long/silnik-diesla-1.5-d-4d-131km-od-2019/

« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2021, 07:12:34 wysłana przez Piwo »

Offline Marcin G.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #368 dnia: 22 Sierpnia 2021, 21:12:19 »
A wiecie kto zajal 2 pierwsze miejsca w 24 hours of La Mans dzisiaj? Toyota. Jak tu nie byc Fanboyem. Swieto troche popsute przygoda RK.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #369 dnia: 22 Sierpnia 2021, 21:56:02 »
Trochę? Ja mam zepsuty dzień. Dół większy niż ten spowodowany krótszym dniem.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #370 dnia: 02 Września 2021, 06:19:35 »

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #371 dnia: 02 Września 2021, 18:43:04 »
Tymi gośćmi zupełnie bym się nie przejmował. Nieraz już podważono ich wiarygodność. Dobrze wypadają te marki, które im płacą. Taki mają ci Hiszpanie model biznesowy. Co wcale nie znaczy, że Ravka prowadzi się dobrze. Jednak test łosia musi przejść każdy samochód dopuszczony obecnie do ruchu. To nie czasy pierwszego Mercedesa klasy A.

PS potwierdza się (który tu już raz) ile szkód i dezinformacji wprowadzają filmy na YT jeśli ogląda się je bezkrytycznie i czerpie z nich całą wiedzę bez weryfikacji w innych źródłach.
« Ostatnia zmiana: 02 Września 2021, 18:46:25 wysłana przez Milos »

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #372 dnia: 02 Września 2021, 19:26:49 »
To nie chodzi że przejść musi ale o to z jaką prędkością przechodzi. Dobre auta przejeżdżają z 82km/h i wiecej

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #373 dnia: 02 Września 2021, 19:45:03 »
Przede wszystkim testy homologacyjne są ustandaryzowane i na tej podstawie można uznać samochód za bezpieczny. To co robią ci kolesie z Madrytu to jakiś żart. Każdy kierowca jedzie inaczej i wykonuje inne ruchy kierownicą przy mijaniu pachołków. Żadnych standardów w tym nie ma, za to są poważne podejrzenia, że kierowcy jeżdżą tak jak im dany producent zapłaci. To jest oszustwo i manipulacja służąca nabijaniu kabzy kilku sprytnym gościom i nic poza tym. Szkoda czasu.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #374 dnia: 03 Września 2021, 20:35:44 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl