Autor Wątek: Co zamiast Camry?  (Przeczytany 256399 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
Odp: Co zamiast Camry?
« Odpowiedź #450 dnia: 14 Października 2021, 06:38:18 »
ja troche inaczej odebralem ten film np wlasnie nie bylo takie jakby nacechowania jak w caroseria ze camry jest nudna i nie ma w niej nic ekscytujacego. ale ok. dla mnie camry jest tak samo autem idealnym w cenie do 150tys zl i ma mnostwo zalet i pare malych wad. tak na prawde camry nie ma zadnej powaznej wady jak u konkurencji. ja tez jezdzac camry nie zauwazylem by sie zle prowadzila. spoko auto z komfortowymi nastawami. mala srednica zawracania na poziomie kompaktow dodatkowa zaleta. ogolnie z auta nasmiewaja sie glownei ci co autem nie ejzdzili. to nie jest corolla auris czy avensis. te auta nawet podejscia do camry nie maja. jedno z nielicznych aut toyoty ktore porpostu jej wyszly. ale obecnie sytuacja jest troche inna i ceny poszybowaly w gore wiec zawsze mozna poszukac czegos innego. ford mondeo nowe 2022 juz za krok sie pojawi a mazda 6 z v6 e-skyactive x tez moze byc ciekawym wyborem. dodatkowo coraz wiecej ciekawych i tanich elektrykow jak kia ev6 czy hybryd jak peugeot 3008 hybrid4 300 pojawia wiec jest co wybeirac. tak na prawde kupno auta nie dosc ze obecnie ciezkie to obarczone jest ogromnym ryzykiem. nie wieadomo w ktora strone swiat podazy nie wiadomo do czego daza wlodaze. tak na prawde jest istna samowolka z dnia na dzien potrafia wymyslic ze do miast nie moga wjezdzac diesle albo wprowadzic zakaz wjezdzania do centrow nie dla elektrykow itd. dziwne to wszytsko idzie sie pogubic stopy procentowe ida w gore i beda pewnie szly jeszcze dosc mocno. hiperinflacja na poziomie 100% w skali roku, wszystko galopuje w jakims dziwnym kierunku i auto to chyba ostatnia rzecz o jakiej obecnie powinnismy myslec.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #451 dnia: 15 Października 2021, 17:34:55 »
https://m.youtube.com/watch?v=fos0BuqAbSI

Te 199tys zł za 7,3 do setki i wnętrze wielkości podobny do camry jest całkiem ciekawe. Wersja za 220tys zł ma 5,3 do setki a to już robi wrażenie.
« Ostatnia zmiana: 15 Października 2021, 17:38:33 wysłana przez Piwo »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #452 dnia: 15 Października 2021, 18:04:09 »
Uważaj co wstawiasz, bo @Kuba cię skarci , że wstawiasz auta z Biedronki

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #453 dnia: 15 Października 2021, 19:46:55 »
Dokładnie… nieważne co i jak i za ile. Logo na masce się nie zmieni :).

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #454 dnia: 15 Października 2021, 20:26:04 »
"Ludzie, nie potrafiący wyzwolić się z motoryzacyjnych stereotypów, nie zauważają tymczasem kilku istotnych zmian, które zaszły w tej branży w ostatnich latach."
Stary artykuł, ale jakże trafny :)
"nikt nie zaprzecza, że BMW produkuje dobre samochody, lecz utarło się, że w Polsce nowymi beemkami jeżdżą mafiosi, a używanymi dresiarze i "buraki", więc kupno auta z logo monachijskiego koncernu uchodzi za obciach."

Czytaj więcej na https://motoryzacja.interia.pl/news-jezdzisz-autem-na-ale-obciach,nId,1383719#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
« Ostatnia zmiana: 15 Października 2021, 20:31:35 wysłana przez Krisman »

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #455 dnia: 15 Października 2021, 21:43:41 »
Jednemu smakuje wędlina z mięsa oddzielonego mechanicznie z wypełniaczami, innemu od lokalnego wędliniarza. Nie dogodzisz. Inny dobrze się czuje w butach Adidasa, a jeszcze inny twierdzi, że Sprandi są wygodne. Każdemu według potrzeb. Ale albo coś ma klasę albo jej nie ma :). Kia klasy nie ma i mieć nie będzie, stąd nieudolne próby z marką Genesis. :). Możesz sobie kupić zegarek Seiko lub Omegę, jeden i drugi pokaże Ci która jest godzina. Nie wiem czy widzisz różnicę? Jak nie to sprawdź sobie ceny i jeszcze raz przeczytaj.

Offline atom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #456 dnia: 15 Października 2021, 22:03:02 »
A tak na poważnie. Jakie wnioski w w/w temacie? Pytam, bo Corolla jest fajna i za kilka lat wymienię ją na coś o klasę wyżej. Czy Camry to dobry wybór? Osobiście podoba mi się Kia Stinger, tyle że to inna klasa cenowa.
Corolla SD 1.8 GR Sport

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #457 dnia: 15 Października 2021, 22:44:37 »
A tak na poważnie. Jakie wnioski w w/w temacie? Pytam, bo Corolla jest fajna i za kilka lat wymienię ją na coś o klasę wyżej. Czy Camry to dobry wybór? Osobiście podoba mi się Kia Stinger, tyle że to inna klasa cenowa.
Stingera za rok lub dwa moze juz nie byc. 2.0t daje rade. Mino wszystko Camry bym wybral.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #458 dnia: 15 Października 2021, 22:46:13 »
Za kilka lat Camry już nie będzie, "umrze śmiercią sedanów ;)" Jej sprzedaż w Europie na razie ratuje Rosja jeszcze.
Takie jest moje zdanie.
@Kuba, zgadzam się z Tobą, przecież Toyota to właśnie takie przysłowiowe Seiko, czyżbyś nie miał klasy?
« Ostatnia zmiana: 15 Października 2021, 22:48:13 wysłana przez Krisman »

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #459 dnia: 15 Października 2021, 22:47:17 »
Camry ciagle z przodu 600-700k rocznie schodzi. Wygaszenie modelu moze zajac kilka lub kilkanascie lat.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #460 dnia: 15 Października 2021, 22:49:31 »
Camry ciagle z przodu 600-700k rocznie schodzi. Wygaszenie modelu moze zajac kilka lub kilkanascie lat.

Pisałem o EU :) sprawdź wyniki sprzedaży :)

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #461 dnia: 15 Października 2021, 22:52:00 »

Cala Toyota w EU to dramat. Polska nie odpusci za szybko Camry. Koszt praktycznie zaden bo i tak produkuja na inne rynki, a portfolio dla flot jest szerokie. Nie wyobrazam sobie jazdy SUVem po autostradach. Raz ze szkoda kasy a dwa ze szkoda kasy.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #462 dnia: 15 Października 2021, 22:54:57 »

Cala Toyota w EU to dramat. Polska nie odpusci za szybko Camry. Koszt praktycznie zaden bo i tak produkuja na inne rynki, a portfolio dla flot jest szerokie. Nie wyobrazam sobie jazdy SUVem po autostradach. Raz ze szkoda kasy a dwa ze szkoda kasy.

Nie zgodzę się, toyota teraz w EU rośnie w siłę, a Camry w tym roku jak odliczysz spalinowe z Rosji...
 https://www.toyota.pl/articles/2021/rekordowy-udzial-toyota-motor-europe

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #463 dnia: 15 Października 2021, 22:57:30 »
Czyli Toyota na calym kontynencie sprzedala mniej niz Camry na calym swiecie? Europa widze cieniutko ogolnie.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #464 dnia: 15 Października 2021, 23:00:02 »
No tak, sprzedało się 10x mniej hybryd camry niż hybrydowej ravki w Europie. Kiedyś odwrócone proporcje były :)
Takie czasy, że sedany padają jeden po drugim, ja akurat lubię tą bryłę :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl